Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx)

Roef! wint tweemaal vs. Pirates
English
MOERGESTEL - Roef! opende het thuisseizoen in de Silver League zaterdag (18 april) met twee overwinningen vs. Amsterdam Pirates.

Voor de eerste wedstrijd werd het seizoen officiëel geopend met het voorstellen van de speelsters. Hierna werd de ceremoniële eerste bal gegooid voor Lars Wierts, beleidsmedewerker samenleving van de Gemeente Oisterwijk, waartoe Moergestel behoort.

De double-header van vandaag had twee gezichten. De opener zat vol spanning met een gecombineerd aantal van 27 honkslagen en werd door Roef! met 9-6 gewonnen. Eva van Knegsel homerde in dit duel.

De tweede wedstrijd duurde slechts 3½ innings, want Roef! won dit keer ruim met 10-0.

Voor Amsterdam waren dit de eerste wedstrijden van het seizoen, want hun openings double-header verregende een week geleden. Roef! zag vorige week één wedstrijd worden afgelast.

(18 april)
Game 1

De opener had een interessant scoreverloop. Amsterdam Pirates sloeg snel toe met drie runs in de openingsbeurt, maar Roef! kwam onmiddellijk langszij. Hoewel de thuisploeg de leiding nam in de volgende slagbeurt kon men niet genoeg afstand en zo bleef de Amsterdamse ploeg de achterstand steeds verkleinen. Roef! leidde slechts met 7-6 na vier innings, maar voegde twee 'insurance runs' toe om met 9-6 te winnen.

Amsterdam Pirates 'outhit' Roef! met 15-12, maar liet ook tien loopsters achter, waaronder zes in scoringspositie. Judith Diepeveen, Rhowan Stuart en Sophie van Oostvoorn sloegen allen drie hits.


...Eva van Knegsel...
...inside-the-park-HR...
(© Foto: Rein Merkx)
Voor Roef! sloeg Wies Ligtvoet vier van de twaalf honkslagen van haar ploeg, terwijl Eva van Knegsel er drie slag, waaronder een homerun.

In de eerste inning opende Josephine Rommens met vier wijd en een fout op een opofferingsstootslag van Judith Diepeveen leidde tot loopsters 'at the corners'. Een infield-hit van Rhowan Stuart werd toen gevolgd door een nieuwe fout, die uiteindelijk leidde tot twee punten en een uit. Met een 2-0 voorsprong van Pirates sloegen Maja Kouwenhoven, Dana Rodermans en Sophie van Oostvoorn allen een honkslag om er 3-0 van te maken, maar hierna bleven twee loopsters achter.

Roef! kwam langszij in de eerste slagbeurt. Wies Ligtvoet begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een grounder. Hierna dreunde Eva van Knegsel de bal het midveld in voor een 2-run inside-the-park-homerun! De honken kwamen hierna vol te staan toen Charlotte Haen en Jasmin Kaiaruna vier wijd kregen en Sophie Mollee een honkslag sloeg. Een opofferingsslag van Nathalie Hosten bracht de stand vervolgens in balans.

Nadat Pirates twee loopsters had achtergelaten in de tweede inning scoorde Roef! even later tweemaal. Ennia Ballardini (fout) en Wies Ligtvoet (stootslag-honkslag) scoorden toen op een 2-out triple van Charlotte Haen.

Amsterdam pakte een punt terug in de derde toen Dana Rodermans begon met vier wijd, opschoof na een opofferingsstootslag, het derde honk stal en scoorde op een honkslag van Uchenna Jong Loy. Later in de slagbeurt probeerde de laatste te scoren op een honkslag van Josephine Rommens, maar werd op de plaat uitgeschakeld, waardoor de inning ten einde kwam.

In de 2e3 nam Roef! wat meer afstand door nog eens twee punten te scoren. Nathalie Hosten (vier wijd) en Ennia Ballardini (honkslag) scoorden toen beiden op een 2-out triple van Wies Ligtvoet om de stand op 7-4 te brengen.

De spanning steeg weer in de 1e4 toen Amsterdam twee punten scoorde om de achterstand te verkleinen naar 7-6. Judith Diepeveen en Rhowan Stuart begonnen met back-to-back triples, waarna een grounder van Maja Kouwenhoven het volgende punt opleverde. Met twee uit sloeg Sophie van Oostvoorn een honkslag en kreeg Uchenna Jong Loy vier wijd. Ragna Stegenga volgde met een honkslag. Van Oostvoorn probeerde hierop de gelijkmaker te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van midveldster Eva van Knegsel om de inninf af te sluiten.

Roef! scoorde weer een punt in de 2e5. Met twee uit bereikte Wies Ligtvoet het honk via haar derde stootslag-honkslag en ging scoren op een honkslag van Ilse van Kerkoerle.

Nadat Roef!-pitcher Marjolein Merkx was gesteund met een dubbelspel in de zesde inning voegden haar teamgenoten een 'insurance run' toe in de 2e6. Dat gebeurde opnieuw met twee uit toen Gini Ketelaars een RBI-double afleverde.

Hoewel Roef! nu met 9-6 voorstond was de spanning nog altijd niet over. In de 1e7 begon Sophie van Oostvoorn met een honkslag. Met één uit volgde een fout op een opofferingsstootslag van Ragna Stegenga, waarna een grounder de loopsters naar het tweede en derde honk bracht. Maar de wedstrijd kwam ten einde toen een nieuwe grounder volgde.Roef! - Amsterdam Pirates 9-6 (Game 1)
RHE
Amsterdam Pirates3012000-6152
Roef!322011X-9123
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Mandy van der Maas, L (0-1)3-3775
Shanna van Vegten311522
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (1-0)7841565
Homerun: Roef!: Eva van Knegsel (1)(1e,2-run,inside-the-park,op Van der Maas).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Harm de Fonkert.
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur....De lokale TV deed verslag...


...Lars Wierts gooit de ceremoniële...
...eerste bal...

...Marjolein Merkx gooide het...
...hele duel voor Roef!...

...Ilse van Kerkoerle was de 1e honkvrouw voor Roef! in de opener...

...Dana Rodermans lopend op het 2e honk voor Pirates...

...Sophie Mollee op het 2e honk voor Roef!...


...Ennia Ballardini lopend op het 3e honk...
...3e honkvrouw is Uchenna Jong Loy...

...Judith Diepeveen aan slag voor Pirates...


...Uchenna Jong Loy wordt uitgetikt door Charlotte Haen in de...
...3e inning; Umpire Wout van de Horst gaat de call maken...

...Pirates' 2B Paula Schreurs...

(© Alle Foto's: Rein Merkx)Game 2

De tweede wedstrijd was een stuk anders en eenzijdig. Roef! was zeer productief, scoorde tien punten in de eerste twee innings en sloot het duel af via de mercy-rule na 3½ innings.

Roef! sloeg maar drie honkslagen meer dan Pirates, maar die kwamen allemaal op het juiste moment.

De thuisploeg scoorde vier punten in de eerste slagbeurt. Wies Ligtvoet begon met vier wijd, stal het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een honkslag van Ilse van Kerkoerle. Eva van Knegsel kreeg vervolgens ook vier wijd. Twee wilde worpen en twee gestolen honken leidden tot een nieuw punt en een opofferingsslag van Charlotte Haen maakte er 3-0 van. Een tweehonslag van Sophie Mollee leidde tot een werpsterswissel, maar een opofferingsslag van Nathalie Hosten bracht de stand nog op 4-0 voordat de inning werd afgesloten.

Roef! kwam daarna tot een rally van nog eens zes punten in de tweede inning. Gini Ketelaars en Ennia Ballardini begonnen met honkslagen. Met één uit leidden een velderskeus en een fout tot de eerste twee punten. Een 3-run, baseclearing triple van Sophie Mollee was het hoogtepunt van de rally en ze scoorde zelf het tiende punt na een honkslag van Nathalie Hosten.

De Nieuw-Zeelandse werpster Jasmin Kaiaruna gooide het hele duel voor Roef! Ze zag Amsterdam een paar keer in scoringspositie komen, maar hield de ploeg puntloos.

In de eerste inning, met twee uit, kreeg Rhowan Stuart vier wijd en sloeg Judith Diepeveen een honkslag, maar bleven achter. De bezoekende ploeg kwam het dichtst bij een punt in de derde inning toen het de honken vol kreeg met nul uit. Shanna van Vegten, Sophie van Oostvoorn en Rhowan Stuart sloegen toen allen een honkslag, maar daarna volgden tweemaal een binnenhoog. Een strikeout maakte een einde aan de inning, zodat drie loopsters achterbleven.Roef! - Amsterdam Pirates 10-0 (3½ inn.) (Game 2)
RHE
Amsterdam Pirates0000 -051
Roef!460X -1080
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Sara Elamir, L (0-1)0.1-2244
Mandy van der Maas1.2-1665
Shanna van Vegten1-----
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Jasmin Kaiaruna, W (2-0)4315--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Harm de Fonkert, 1B-Wout van der Horst.
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.