Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Hennie Edelenbos)

Olympia Haarlem verslaat Tex Town Tigers tweemaal
English
ENSCHEDE - FysioExpert Olympia Haarlem won zaterdag (18 april) tweemaal bij Tex Town Tigers, dat een rentree maakte op het hoogste niveau. Olympia Haarlem won met 8-1 en 9-5.

In de eerste wedstrijd, met een 1-0 voorsprong, besliste Olympia Haarlem de wedstrijd in de vierde inning met een 5-run rally en voegde daarna twee runs toe om het duel voortijdig te kunnen afsluiten in zes innings vanwege het verschil van zeven punten.

In de volgende wedstrijd, met een 2-1 voorsprong, nam Olympia meer afstand vanaf de derde inning, maar het was Tex Town Tigers' Alana Westerhof, die de eerste homerun van het nieuwe seizoen sloeg in de hoogste afdeling.

Nieuw-Zeelander Stanley Doney maakte zijn coachdebuut in de hoogste afdeling als Hoofd Coach van Olympia Haarlem, dat in de voorgaan de vijf seizoenen onder leiding stond van de Amerikaanse Caroline Powell.

(18 april)
Game 1


...Romy van der Wielen startte voor Tex Town Tigers...
...Op de achtergrond staat 1B Nadine Marinus...
(© Foto: Hennie Edelenbos)
In de opener leek Olympia Haarlem de score gelijk te gaan openen in de eerste inning op Romy van der Wielen. Eva Voortman en Merel Oosterveld (stootslagen) begonnen met honkslagen. Maar hierna mislukte een double steal, omdat Voortman op het derde honk werd uitgeschakeld. Een grounder bracht Oosterveld nog naar het derde honk, waarna MariŽlle Vleugels vier wijd kreeg, maar beiden bleven achter.

Na nog een loopster te hebben achtergelaten op het derde honk in de tweede opende Olympia Haarlem de score met ťťn punt in de derde slagbeurt. Met ťťn uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag en scoorde op een 2-out single van MariŽlle Vleugels.

Olympia besliste het duel daarna met een 5-run rally in de vierde inning. Stephanie Ruiter begon met een tweehonkslag, schoof op toen Rachel van Veen na een fout op het honk kwam en scoorde op een honkslag van Desiree Adriaansz. De honken kwamen vol te staan toen Brenda Beers vier wijd kreeg. Van Veen, Adriaansz en Beers zijn de nieuwkomers in het team. Ze speelden allen vorig seizoen voor Alcmaria Victrix. Met de honken vol volgden twee gedwongen nullen op de thuisplaat, maarna werd driemaal gescoord toen Dinet Oosting een 3-run double afleverde. Een honkslag van MariŽlle Vleugels zorgde voor het volgende punt en verhoogde de stand naar 6-0.

Tex Town Tigers scoorde even later het enige punt in deze wedstrijd in de vijfde inning op nieuwe werpster MariŽlle Vleugels, die van Gryphons naar Haarlem kwam. Rookie DaniŽlle ten Donkelaar opende met een driehonkslag en scoorde op een velderskeus-grounder van Nadine Marinus, de 'veteraan-speelster' in de Enschedese ploeg.

Olympia Haarlem bereikte het verschil van zeven punten in de eerste helft van de zesde inning. Brenda Beers en Eva Voortman begonnen met honkslagen, waarna een double steal volgde. Een opofferingsstootslag van Merel Oosterveld en een fout op een klap van Dinet Oosting maakten er daarna 8-1 van.

In de 2e6 kwam TTT nog dicht bij het ongedaan maken van het verschil van zeven punten, want men kreeg de honken vol. Monique Mooi begon met een honkslag en Alana Westerhof volgde met een tweehonkslag. Met ťťn uit kreeg Lindsey Meadows opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creŽren. De gedwongen situatie was uiteindelijk niet nodig, want MariŽlle Vleugels schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om een einde aan de wedstrijd te maken.Tex Town Tigers - Olympia Haarlem 1-8 (6 inn.) (Game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem001502 -8110
Tex Town Tigers000010 -153
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman3321--
MariŽlle Vleugels, W (1-0)341411
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Romy van der Wielen, L (0-1)3-1511
Shaneequa Kock1-1451
Cheyenne Scheffer22-221
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Hans Vleugels (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Speeltijd-1:39 uur.

Game Notes: Opening Day seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, noordoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 42%....DaniŽlle ten Donkelaar scoort het enige punt voor Tex Town Tigers in de 5e inning...
...Catcher Stephanie Ruiter kan dat niet voorkomen; Op de achtergrond staanAlana Westerhof, Annemiek Jansen & Laura Wissink...
(© Foto's: Hennie Edelenbos)Game 2

Olympia Haarlem opende de score in de tweede wedstrijd met twee punten in de tweede slagbeurt met twee uit. MariŽlle Vleugels opende met een tweehonkslag, waarna ze scoorde op een 2-out double van Rachel van Veen. Een honkslag van Desiree Adriaansz bracht Van Veen daarna naar het derde honk en die scoorde even later na een wilde worp.


...Alana Westerhof wordt begroet na haar homerun...
(© Foto: Hennie Edelenbos)
Tex Town Tigers pakte onmiddellijk een punt terug in de tweede helft van de tweede inning toen Alana Westerhof opende met een homerun op Eva Voortman, die ook de eerste wedstrijd was begonnen.

Hierna begon Olympia Haarlem meer afstand te nemen en scoorde in bijna alle volgende innings.

In de derde sloeg Dinet Oosting een tweehonkslag met ťťn uit en scoorde na een honkslag van MariŽlle Vleugels.

In de vierde werd twee punten gescoord. Met ťťn uit sloeg Brenda Beers een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een honkslag van Eva Voortman. De laatste stal daarna het derde honk en scoorde op een hierna volgende foute aangooi.

Met een 5-1 voorsprong volgde een 4-run rally in de zesde inning op Lindsey Meadows, die in de voorgaande twee seizoenen gooide voor Olympia en de pitching overnam van starter Alana Westerhof. Meadows speelde voor Tex Town Tigers in 2005-2010 en werd tweemaal met de ploeg landskampioen. Ze speelde daarna in ItaliŽ in 2011 en 2012, maar gooide tijdens die seizoenen ook nog in een paar wedstrijden voor TTT. Na vorig seizoen keerde ze terug naar Tex Town Tigers, waar ze dit seizoen aanvankelijk alleen de Pitching Coach zou zijn.

In de zesde bereikte lead-off hitter Judith Buschman het honk na een fout, waarna Rachel van Veen een honkslag sloeg. Hierna volgde Lindsey Meadows met een strikeout en dat was haar 1200e in de Nederlandse Hoofdklasse. Na een double steal zorgde Brenda Beers met een honkslag voor een punt. Een honkslag van Eva Voortman, grounder van Merel Oosterveld en honkslag van Dinet Oosting verhoogden de voorsprong daarna naar 9-1.

In de laatste twee innings verkleinde Tex Town Tigers de achterstand naar 9-5 door in beide slagbeurten tweemaal te scoren, maar wist het duel niet meer in eigen voordeel om te draaien.

In de zesde, met Isa Los (velderskeus) op het eerst honk en ťťn uit, bereikte Lindsey Meadows het honk na een fout, maar hierdoor werd ook Los op het derde honk uitgeschakeld. Vervolgens leverde pinch-hitter DaniŽlle ten Donkelaar een RBI-double af, waarna ze zelf scoorde op een hierna volgende pinch-hit double van Cheyenne Scheffer.

In de zevende opende Annemiek Jansen met een honkslag, waarna Laura Wissink het honk bereikte na een fout. Honkslagen van Alana Westerhof en Lindsey Meadows brachten daarna de punten binnen, maar een strikeout sloot vervolgens de wedstrijd af.Tex Town Tigers - Olympia Haarlem 5-9 (Game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0212040-9122
Tex Town Tigers0100022-5112
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (1-0)451411
MariŽlle Vleugels, SV (1)34174-
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Alana Westerhof, L (0-1)551754
Lindsey Meadows22-541
Homerun: Tex Town Tigers: Alana Westerhof (1)(2nd,solo,op Voortman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Hans Vleugels (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Speeltijd-2:12 uur.

Game Notes: Opening Day seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordoostelijke wind 19 kmu, luchtvochtigheid 40%.
...Alana Westerhof startte Game 2 voor Tex Town Tigers...

...Lindsey Meadows maakt contact...

...Alana Westerhof homert...

...Lindsey Meadows & Laura Wissink...

...Zoek de verschillen...

...Eva Voortman startte beide...
...wedstrijden voor Olympia...

...Olympia Korte Stop Rachel van Veen...


...Judith Buschman bereikt het...
...3e honk voor Olympia...
(© Alle Foto's: Hennie Edelenbos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.