Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Battle at the Castle Softball Winter Editie in Alkmaar
English
ALKMAAR / OOSTERHOUT - Komende week zal de eerste Winter softbal-editie plaatsvinden van de Battle at the Castle in het Sportpaleis in Alkmaar. In 2014 en 2015 werden twee succesvolle zomer-edities georganiseerd op het complex van Twins in Oosterhout.

De derde zomer-editie wordt volgend jaar van 23 t/m 26 juli in Oosterhout georganiseerd. In dezelfde periode, van 24 t/m 29 juli, zal de vierde editie van het honkbaltoernooi van de Battle at the Castle plaatsvinden op het complex van Twins.

Het Winter-evenement wordt georganiseerd op 22 en 23 december met deelname van vier teams. Bij de introductie van het evenement meldde de organisatie dat Admirals, Falcons, Cavaliers en Bombers tegen elkaar de strijd aangaan om het plezier en voor de eer.

Programma dinsdag
9:45 - 10:55Bombers vs. Falcons
11:00 - 12:10Admirals vs. Cavaliers
12:15 - 13:25Falcons vs. Cavaliers
13:30 - 14:40Falcons vs. Admirals
14:45 - 15:55Cavaliers vs. Bombers
Programma woensdag
9:30 - 10:40Bombers vs. Admirals
10:45 - 11:55Nr. 1 vs. Nr. 4
12:00 - 13:10Nr. 2 vs. Nr. 3
13:15 - 14:25Wedstrijd 3e/4e plaats
14:30 - 15:40Finale
Onlangs werden de coaches bekend gemaakt van deze vier teams, die zijn samengesteld uit Nederlandse jeugdspeelsters, die zich in de voorbije weken hiervoor konden aanmelden.

De Admirals worden gecoached door Ilja Hardewijn, Wessel Brocken en Sophie Hadrouk.
De Bombers worden gecoached door Rob Hendriks, Anouk van den Heuvel en Brenda Beers.
De Cavaliers worden gecoached door Kate Gentile, Kimberly Jones en een nog aan te stellen derde coach.
De Falcons worden gecoached door Gonny Farley, Carola Untied en Annemiek de Rover.

Brenda Beers (FysioExpert Olympia Haarlem), Kimberly Jones (Terrasvogels) en Annemiek de Rover spelen allen in de Golden League. Brenda Beers won afgelopen weekeinde de Bep van Beijmerwerdt Trofree voor de beste jeugdspeelster. Met Kimberly Jones speelde ze de afgelopen jaren in Jong Oranje. Beiden speelden in de Hoofdklasse ook voor Alcmaria Victrix.
Rob Hendriks werd recentelijk benoemd tot Hoofd Coach van Gryphons (Silver League). Hendriks honkbalde zelf in de Hoofdklasse bij Sparta en heeft ook deel uitgemaakt van het Nederlands Honkbal Team.
Anouk van den Heuvel speelde in de Hoofdklasse voor Euro Stars en Terrasvogels, terwijl Kate Gentile in de hoogste afdeling speelde voor Terrasvogels en verschillende seizoenen uitkwam in de hoogste Italiaanse competitie en het Italiaanse Team. Onlangs werd ze Assistent Coach bij FysioExpert Olympia Haarlem. Beiden werden landskampioen en wonnen de Europa Cup met Terrasvogels, terwijl Anouk van den Heuvel in het verleden voor het Nederlands Softbal Team uitkwam.
Gonny Farley is een aantal jaar Hoofd Coach geweest bij Alcmaria Victrix, met wie ze landskampioen werd. Daarnaast heeft ze zelf in de Hoofdklasse gespeeld voor Terrasvogels en HCAW en is drie jaar Hoofd Coach geweest van het Nederlands Softbal Team. Carola Untied was de Assistent Coach van Farley tijdens haar jaren bij Alcmaria Victrix, met wie ze zelf einde jaren negentig in de Hoofdklasse speelde.

(18 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.