Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Centrals wint nipt van Roef!
English
DE BILT - Centrals won zondag (19 april) nipt met 2-1 van Roef! in een inhaalduel. Een week eerder was dit de tweede wedsstrijd van een double-header, maar verregende toe.

Door dit resultaat leed Roef! de eerste nederlaag van het seizoen, terwijl Centrals de derde zege boekte.

(19 april)
Game 2

Er is een ongeschreven regel dat 'vier wijd scoort'. En dat werd in dit duel weer onderstreept, want de drie punten werden allemaal gescoord door loopsters die via vier wijd het honk hadden bereikt.

De wedstrijd was een aardig pitchingduel tussen Sara Moulton (Centrals) en Marjolein Merkx (Roef!).

Centrals opende de score in de eerste slagbeurt. Met één uit kreeg Emma Wojcík vier wijd en bereikte het derde honk toen Franka van Dijk's honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield. De honken kwamen vol te staan toen ook Petya Sokolová een honkslag sloeg, waarna een opofferingsslag van Stephanie Pearce de thuisploeg op voorsprong zette. Een grounder volgde en dat betekende dat er twee loopsters achterbleven.

Sara Moulton schakelde de eerste zeven slagvrouwen op rij uit maar gooide toen vier wijd op Jasmin Kaiaruna met één uit in de eerste helft van de derde inning. Een strikeout volgde, maar toen sloeg Wies Ligtvoet een honkslag. Hierna zorgde Eva van Knegsel met een tweehonkslag voor het gelijkmakende punt, maar met loopsters op het tweede en derde honk maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

Centrals hernam onmiddellijk de leiding in de 2e3. Jasmin Carlson begon met vier wijd, schoof op na een one-out single van Franka van Dijk en scoorde op een 2-out single van Stephanie Pearce. Opnieuw bleven twee loopsters achter, maar Centrals stond nu met 2-1 voor. In het restant van de wedstrijd bereikten nog maar twee speelsters het honk, maar wist Centrals de minimale voorsprong vast te houden.

Roef! kreeg een kans langszij te komen in de vierde. Met twee uit sloeg Nathalie Hosten een honkslag en Ilse van Kerkoerle een tweehonkslag. Om een gedwongen loop te creëren, maar ook om haar 'de knuppel te ontnemen', kreeg Jasmin Kaiaruna opzettelijk vier wijd, zodat de honken vol kwamen. De drie loopsters bleven achter toen een groundout de inning afsloot.

In de vijfde kreeg Eva van Knegsel vier wijd met één uit (en strandde op het tweede honk), maar Sara Moulton schakelde daarna zeven slagvrouwen op rij uit. In de zevende, met twee, sloeg Wies Ligtvoet nog een honkslag, maar ging gedwongen uit, waardoor het duel ten einde kwam.Centrals - Roef! 2-1 (Game 2)
RHE
Roef!0010000-151
Centrals101000X-260
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (1-1)6-2622
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Sara Moulton, W (2-1))781511
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carlo Schreuders, 1B-Arie Nokkert.
Scorers-Petra van Elteren (Centrals), Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.