Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint ruim vs. Gryphons
English
BUSSUM - HCAW haalde zondag (19 april) succesvol de double-header in tegen Gryphons, die een week eerder verregende.

HCAW won beide wedstrijden via de mercy-rule en diende Gryphons twee ruime nederlagen toe, 9-2 en 12-0.

Hierdoor bleef HCAW ongeslagen en deelt nu de eerste plaats, terwijl Gryphons zonder winst bleef.

(19 april)
Game 1

In de opener keek HCAW kort tegen een 1-0 achterstand aan, want Gryphons opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Ilona Marcelis. Kehli Washington begon met vier wijd, waarna Marcelis zelf een fout maakte op een grounder van Judith van Ekeren en kreeg een puntscorende honkslag tegen van Maureen van Poorten.

De voorsprong was van korte duur, want HCAW antwoordde met twee runs in de eigen eerste slagbeurt. Dervisa Mutic begon met vier wijd, schoof op na een grounder en stal het derde honk. Met één uit werd Laura van Essen geraakt door een worp. Met twee uit scoorden beiden toen een fout werd gemaakt op een klap van Marley Martis.

Beide ploegen bleven daarna puntloos in de volgende twee innings, maar toen kwam Gryphons langszij in de vierde. Met één uit kwam Linda Hanegraaf op het honk na een infield-hit, waarna ze de gelijkmaker scoorde toen Charlotte Drijvers volgde met een tweehonkslag.

HCAW reageerde ook nu weer met twee runs. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Milot van Doesburg een honkslag sloeg, Ilona Marcelis het honk bereikte na een fout en Lindsay Gase via een stootslag-honkslag op het honk kwam. Vier wijd voor Dervisa Mutic en een honkslag van Kaylee Fortilus zorgden daarna voor de punten en gaven HCAW een 4-2 voorsprong, maar de ploeg liet ook drie loopsters achter.

In de zesde inning kwam HCAW tot een rally van vijf punten om het verschil van zeven punten te bereiken en het duel af te sluiten. Lindsay Gase opende met een honkslag en ging scoren toen Kaylee Fortilus drie slag kreeg, maar via een doorgeschoten bal het honk bereikte. Een honkslag van Laura van Essen volgde, waarna Marley Martis een 2-run single afleverde met twee uit. Nadat Wendy Bierman was geraakt door een worp volgden Milot van Doesburg en Ilona Marcelis met RBI-singles om de stand op 9-2 te brengen en de wedstrijd af te sluiten.HCAW - Gryphons 9-2 (6 inn.) (Game 1)
RHE
Gryphons100100 -253
HCAW200205 -9101
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Emma Holden, L (0-2)5.2921091
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis, W (2-0)641522
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Robin Stoevelaar.
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd had HCAW aan minder dan vier innings genoeg om het duel te beslissen, want het kwam tot aan 12-0 shutout tegen Gryphons. Met een 1-0 voorsprong kwam de Bussumse ploeg tot een rally van tien punten in de tweede inning!

Gryphons sloeg slechts drie honkslagen, waaronder één op starter Anouk Sassen, die werd gesteund met een dubbelspel in de derde inning. De ploeg kwam tweemaal in scoringspositie. In de eerste inning strandde Charlotte Drijvers op het tweede honk en in de vierde bleef Maruja Isbouts op het tweede honk achter.

HCAW scoorde het eerste punt in de eerste slagbeurt met twee uit. Laura van Essen kwam toen na een fout op het honk en ging scoren op een honkslag van Anouk Sassen.

In de tweede inning werden tien punten gescoord. Veertien speelsters kwamen aan slag en sloegen negen honkslagen, waaronder twee van Wendy Bierman en Ilona Marcelis. HCAW kreeg de honken snel vol, waarna Odette Kuipers een 2-run single afleverde. Nadat de honken opnieuw vol waren gekomen werden die schoongeveegd door Dervisa Mutic met een 3-run triple. Laura van Essen kreeg toen vier wijd en nadat een strikeout voor de eerste nul had gezorgd werden twee runs toegevoegd toen ook Marley Martis een driehonkslag sloeg. Twee wilde worpen en een opofferingsslag van Odette Kuipers completeerden daarna de rally en verhoogden de stand naar 11-0.

HCAW scoorde het twaalfde punt in de derde inning toen Anouk Sassen vier wijd kreeg en scoorde op een fout.HCAW - Gryphons 12-0 (3½ inn.) (Game 2)
RHE
Gryphons0000 -033
HCAW1(10)1X -12111
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Lieke Kapteijns, L (0-1)1.1218109
Jasmijn Besselink1.211321
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, W (2-0)3211--
Roos-Marijn Kramer1--2--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Wout van der Horst.
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.