Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Dennis Duin)

Olympia Haarlem voegt twee zeges toe vs. Talent Team Holland
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem won de volgende twee wedstrijden op zondag (19 april) om de koploper te worden in de Golden League na het Openings Weekend.

Olympia Haarlem won met 9-2 en 5-1 vs. Talent Team Holland, de nieuwe naam dit jaar voor Jong Oranje Rood. De nationale jeugdploeg begon aan het zesde seizoen in de hoogste softbal-afdeling en werd door de jaren heen steeds succesvoller. De ploeg staat dit jaar onder leiding van Hoofd Coach Mary-Ann Hatt, die vorig jaar Assistent Coach was in de staf van Jong Oranje.

Game One eindigde via de mercy-rule, maar in Game 2 brak Olympia een 1-1 stand in de vijfde inning op weg naar de winst.

(19 april)
Game 1


...Maranca Ham...
...double, 3 RBI's...
(© Foto: Dennis Duin)
In de opener scoorde Olympia Haarlem de eerste drie punten in de eerste slagbeurt op starter Romy van der Wielen, die recentelijk aan het roster werd toegevoegd. Met ťťn uit bereikte Merel Oosterveld het honk via een stootslag-honkslag en Dinet Oosting na een foute aangooi. De honken kwamen vol te staan toen MariŽlle Vleugels vier wijd kreeg. Hierna sloeg Maranca Ham een tweehonkslag langs de linksveldlijn om de honken schoon te vegen en de stand op 3-0 te brengen.

Het Talent Team verkleinde onmiddellijk de achterstand naar 3-2 door tweemaal te scoren in de tweede inning op Eva Voortman. De honken kwamen vol te staan toen Isa Los vier wijd kreeg en Laura Wissink een honkslag sloeg met ťťn uit en Britt Remmers een vrije loop kreeg met twee uit. Een honkslag langs de linksveldlijn van Annemiek Jansen zorgde voor twee punten, maar hierna werd de ploeg in het restant puntloos gehouden.

In de 2e2 antwoordde Olympia met twee punten. Met Eva Voortman (velderskeus, gestolen honken, opschuiven na grounder) op het derde honk en twee uit leverde Dinet Oosting een RBI-double af, waarna ze zelf scoorde toen MariŽlle Vleugels volgde met een honkslag.

Drie runs werden toegevoegd in de vierde. Voortman opende met een honkslag en scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Oosterveld, die daarna op haar beurt scoorde na een grounder van Oosting. De honken kwamen hierna vol te staan toen MariŽlle Vleugels vier wijd kreeg, Maranca Ham een honkslag sloeg en ook Stephanie Ruiter een vrije loop kreeg. Een honkslag van Rachel van Veen maakte er vervolgens 8-2 van, maar drie loopsters bleven achter na twee grounders, waarvan er ťťn resulteerde in een gedwongen nul op de plaat.

Olympia bereikte het verschil van zeven punten in de 2e5. Tegenover nieuwe werpster Lizzie Clarijs begon Eva Voortman met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde later op een 'force play-grounder' van MariŽlle Vleugels om een einde te maken aan de wedstrijd.Olympia Haarlem - Talent Team Holland 9-2 (5 inn.) (Game 1)
RHE
Talent Team Holland02000 -231
FysioExpert Olympia Haarlem32031 -9120
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde inning
pitchers Talent Team Hollandinn.SOBBHRER
Romy van der Wielen, L (0-1)4131187
Lizzie Clarijs0.2--111
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (2-0)333222
MariŽlle Vleugels, SV (2)23-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Robert Meijboom.
Speeltijd-1:29 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11° C, zuidelijke wind 11 kmu, luchtvochtigheid 58%.
Game 2

De tweede wedstrijd zorgde voor meer spanning, want de stand stond op 1-1 na afloop van de eerste helft van de vijfde inning. Olympia Haarlem scoorde daarna tweemaal in zowel de vijfde als de zesde inning om met 5-1 te winnen en ongeslagen te blijven in het nog jonge seizoen.


...Eva Voortman...
...3 hits, 2 RBI's...
(© Foto: Dennis Duin)
Lizzie Clarijs, die opener afsloot voor het Talent Team, startte dit duel. De rechtshander schakelde zes slagvrouwen op rij uit, waarna ze werd opgevolgd door rookie Roos-Marijn Kramer in de tweede helft van de derde inning.

In de derde scoorde Olympia het eerste punt. Rachel van Veen begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een grounder, waarna ze scoorde toen Brenda Beers een honkslag sloeg, maar Olympia liet ook twee loopsters achter.

Het Talent Team kwam voor het eerst in scoringspositie in de tweede inning op Eva Voortman, die haar vierde start in het weekeinde maakte. In deze inning opende Manoa Weijgertse met vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een stootslag-honkslag van Isa Los. Nadat ook de laatste het tweede honk had gestolen schakelde Voortman de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit.

Met een 1-0 achterstand bracht het Talent Team de stand in balans in de 1e5 op MariŽlle Vleugels, die Voortman had opgevolgd in de voorgaande slagbeurt. Dervisa Mutic begon met een fraaie driehonkslag en scoorde toen Damishah Charles volgde met een honkslag. Maar de laatste strandde zelf even later op het derde honk.

In de 2e5 scoorde Olympia tweemaal om de 1-1 stand te breken en een 3-1 voorsprong te nemen. Met ťťn uit sloeg Eva Voortman een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een honkslag van Dinet Oosting. Een hierna volgende tweehonkslag van MariŽlle Vleugels bracht beide loopsters binnen.

De thuisploeg nam daarna meer afstand in de zesde. Stephanie Ruiter begon met een honkslag, waarna Brenda Beers een honkslag sloeg met twee uit. De twee loopsters scoorden even later beiden na een honkslag van Eva Voortman om er 5-1 van te maken.

In de 1e7 kreeg het Talent Team weer twee loopsters, maar die bleven achter op het eerste en tweede honk.Olympia Haarlem - Talent Team Holland 5-1 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland0000100-140
FysioExpert Olympia Haarlem001022X-5110
pitchers Talent Team Hollandinn.SOBBHRER
Lizzie Clarijs2-----
Roos-Marijn Kramer, L (0-1)4--1155
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman3.2712--
MariŽlle Vleugels, W (2-0)3.131211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:26 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12° C, zuidelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.