Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem shuts out Terrasvogels
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem boekte een 7-0 shutout-zege tegen Terrasvogels in een 6-inning wedstrijd op dinsdagavond (19 mei).

De wedstrijd was de eerste van een oorspronkelijke double-header, die is gesplitst in twee enkele wedstrijden en die worden deze week gespeeld. De wedstrijden zijn verschoven in het programma om ruimte te maken voor beide ploegen wanneer ze deelnemen aan de Europa Cup-toernooien in augustus in Tsjechi.

Game 2 wordt donderdagavond (21 mei) gespeeld, eveneens in Haarlem.

(19 mei)
Game 1

Dagmar Bloeming nam haar plaats in de pitching-rotatie van Sparks Haarlem in, want ze is nog steeds in het land. Virginie Anneveld speelde bij de Haarlemse ploeg op haar vertrouwde plek op het derde honk en scoorde n van de punten. De twee zouden een week geleden naar de USA vertrekken ter voorbereiding op hun eerste profseizoen in de National Pro Fastpitch (NPF). Echter, ze zijn nog in Nederland, omdat ze wachten op hun visum.

Bloeming gooide tien keer drie slag en stond slechts drie honkslagen toe aan Terrasvogels, dat verdedigend niet de beste wedstrijd speelde vanavond, want er werden vier fouten gemaakt, resulterend in vijf onverdiende punten.

Sparks Haarlem opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt op starter Anna-B Bartels. Chantal Versluis begon met een honkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Anne Blaauwgeers. De twee schoven op na een grounder en scoorden toen Karin Tuk volgde met een honkslag.

Jessie van Aalst had een honkslag geslagen voor Terrasvogels met twee uit in de eerste inning, maar ging toen uit bij een steelpoging. De ploeg liet de tweede honkslag noteren toen Myrthe Smid de derde beurt opende met een honkslag, maar die strandde op het eerste honk.

In de eerste helft van de vierde inning opende Ella Krommendijk met een honkslag en dat zou vanavond de laatste zijn voor Terrasvogels. Ze ging gedwongen uit, waarna een loopster achterbleef op het eerste honk.

Na het toestaan van de twee punten schakelde Anna-B Bartels zeven slagvrouwen op rij uit, maar kreeg toen weer twee punten tegen in de vierde slagbeurt. Lead-off hitter Virginie Anneveld bereikte het tweede honk na een fout, waarna Nathalie Gosewehr vier wijd kreeg. Nadat Anneveld was opgeschoven via een wilde worp, sloeg Maxime van Dalen met een line drive in een dubbelspel. Maar even later volgde een fout op een grounder van Cindy van der Zanden en dat leidde tot een punt gescoord door Virginie Anneveld, die de Hoofdklasse overigens aanvoert met 18 binnengeslagen punten. Een pinch-hit single van Manoa Weijgertse zorgde daarna voor het volgende punt.

Terrasvogels ging op rij uit in de vijfde en zesde inning, terwijl Sparks Haarlem nog eens drie punten scoorde om het verschil op zeven te brengen. Die punten werden gescoord in de tweede helft van de zesde inning. Met n uit bereikte Nathalie Gosewehr het honk na een fout en scoorde toen Maxime van Dalen volgde met een tweehonkslag. Hierna nam Alyssa Taylor de pitching over en zij zag het volgende punt gescoord worden toen een uithaal van Manoa Weijgertse met twee uit werd gemist in het outfield. Weijgertse wist hierop zelf het derde honk te bereiken, waarna ze even later het zevende punt scoorde na een doorgeschoten bal, waarmee het duel ten einde kwam.

In de tweede inning kwam Anouk van den Heuvel in het duel voor Terrasvogels en speelde in het restant op het derde honk. In januari kondigde Van den Heuvel haar afscheid aan, maar vanavond maakte ze haar rentree in het team.Sparks Haarlem - Terrasvogels 7-0 (6 inn.) (Game 1)
RHE
Terrasvogels000000 -034
Oolders Omaco Sparks Haarlem200203 -760
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd verkregen in de zesde inning)
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Anna-B Bartels, L (0-1)5.112662
Alyssa Taylor0.1-1-1-
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (4-0)610-3--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:19 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,9° C, west-zuidwestelijke wind 29 kmu, luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.