Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem ontsnapt tegen Terrasvogels
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem keek donderdagavond (21 mei) tegen een 3-0 achterstand aan, maar won uiteindelijk met 5-3 in de tweede wedstrijd van een gespleten double-header vs. Terrasvogels.

De verlenging van de lange winning streak van Sparks Haarlem leek even in gevaar te zijn, want Terrasvogels stond in de derde inning met 3-0 voor. Maar de thuisploeg sloeg daarna twee homeruns, voegde twee runs toe in de vierde en ontsnapte vanavond aan een mogelijke nederlaag. Met de winst verhoogde Sparks Haarlem hun winning streak naar 42 competitie-wedstrijden sinds de start van het seizoen 2014.

Terrasvogels 'outhit' Sparks Haarlem vanavond met 8-6. Het was voor het eerst sinds 21 juli 2013 dat Sparks Haarlem minder honkslagen dan de tegenstander sloeg. Op die dag had Gryphons met 10 tegen 8 meer honkslagen dan Sparks Haarlem in de eerste wedstrijd van hun double-header. Het toeval wil dat de Haarlemse ploeg die wedstrijd met dezelfde uitslag als vanavond won, 5-3, en net als vanavond was Kirsten Scheele de winnende werpster. Nog een feitje, Albert Tolen was in beide wedstrijden de Home Plate Umpire.

Kirsten Scheele werd vanavond de tweede 5-game winner van het seizoen. Afgelopen weekeinde werd Ginger de Weert van Terrasvogels de eerste.

(21 mei)
Game 2

Terrasvogels had een productieve start en scoorde één punt in de eerste slagbeurt op Kirsten Scheele. Met één uit sloeg Ella Krommendijk een honkslag, waarna Jessie van Aalst vier wijd kreeg. Krommendijk ging vervolgens gedwongen uit op het derde honk na een 'comeback-grounder' van Marisèla de Wind, maar Lizzie Clarijs volgde daarna met een puntscorende honkslag die Terrasvogels een vroege voorsprong opleverde.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede voegde Terrasvogels twee runs toe in de derde inning. Kimberly Jones opende met een stootslag-honklag, maar ging gedwongen uit na een stootslag van Ella Krommendijk. De laatste scoorde even later het tweede punt toen Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag. Een honkslag van Marisèla de Wind bracht Van Aalst vervolgens naar het derde honk en die scoorde op een 'force play-grounder' van Lizzie Clarijs om er 3-0 van te maken.

Sparks Haarlem ging op rij uit in de eerste inning en liet twee loopsters achter in de tweede inning op starter Ginger de Weert.

In de 2e3 keek de thuisploeg tegen een 3-0 achterstand aan en dat gebeurde niet vaak in de afgelopen jaren. Echter, Sparks Haarlem kreeg in deze inning twee 'lange klappen', die drie runs opleverden en er weer een nieuwe wedstrijd van maakten. Kiki Draaijer begon met een honkslag, waarna Chantal Versluis homerde naar rechts-midveld om de achterstand te verkleinen naar 3-2. Met één uit homerde ook Areke Spel om er een 3-3 stand van te maken. Dat leidde tot een werpsterswissel, want Malou van Dusschoten nam de pitching voor De Weert over. Ze gooide driemaal vier wijd, maar tussendoor ook een strikeout, waarna Sparks de honken vol achterliet toen een vangbal de inning afsloot.

In de vierde inning voegde Sparks Haarlem twee punten toe om een 5-3 voorsprong te nemen. Met één uit kreeg Chantal Versluis vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een infield-hit van Anne Blaauwgeers en scoorde na een opofferingsslag van Areke Spel. Blaauwgeers ging het volgende punt scoren toen Virginie Anneveld na een fout het honk bereikte.

Terrasvogels wist de wedstrijd niet meer in eigen voordeel om te draaien. De ploeg liet een loopster achter in de vierde en vijfde inning, waarna drie speelsters op rij werden uitgeschakeld door Dagmar Bloeming, die de pitching in de zesde overnam. In de zevende sloeg Kimberly Jones nog een honkslag met één uit, maar daarna sloot Bloeming af met twee strikeouts en verdiende ze een save.Sparks Haarlem - Terrasvogels 5-3 (Game 2)
RHE
Terrasvogels1020000-382
Oolders Omaco Sparks Haarlem003200X-561
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert2.1-1433
Malou van Dusschoten, L (4-3)3.229221
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (5-0)511733
Dagmar Bloeming, SV (1)24-1--
Homeruns: Sparks Haarlem: Chantal Versluis (2)(3e,2-run,op De Weert), Areke Spel (1)(3e,solo,op De Weert).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-2:11 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12° C, westenwind 18 kmu, luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.