Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint tweemaal ruim van HCAW
English
BUSSUM - FysioExpert Olympia Haarlem speelde op zondag (22 maart) een double-header tegen HCAW en boekte twee ruime overwinningen in Bussum. De Haarlemse ploeg won met 11-1 en 10-1.

Olympia Haarlem startte de voorbereidingen op het komende seizoen al vroeg. Tien dagen geleden won de ploeg een internationaal indoor-toernooi in het Duitse Hamburg. Vandaag speelde de ploeg tegen HCAW< dat dit seizoen uitkomt in de nieuwe Silver League, de nieuwe op één na hoogste afdeling in de Dutch National Softball League. Olympia Haarlem is één van de zes ploegen die uitkomt in de hoogste afdeling, de Golden League. Deze zes teams krijgen daarin gezelschap van het Holland Talent Team, dit jaar de naam voor Jong Oranje.

Zowel Olympia Haarlem als HCAW hebben dit seizoen een nieuwe Hoofd Coach. De Nieuw-Zeelander Stanley Doney volgde de Amerikaanse Caroline Powell op bij Olympia Haarlem. HCAW staat nu onder leiding van Nick Braakman, die vorig seizoen Assistent Coach was bij Hoofdklasser Terrasvogels.

(22 maart)
Game One

In de opener kwam Olympia Haarlem tot negen honkslagen, waaronder twee van Rachel van Veen en Brenda Beers. Beiden komen dit seizoen voor het eerst uit voor de Haarlemse ploeg na vorig jaar te hebben gespeeld voor Alcmaria Victrix.


...Brenda Beers...
...3-run triple...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste inning opende Eva Voortman met een honkslag op Anouk Sassen, die vorig seizoen in de Hoofdklasse gooide voor DSS. Ze schoof op na een wilde worp en een gestolen honk, waarna ze het eerste punt scoorde op een grounder van Dinet Oosting.

Olympia Haarlem kwam daarna tot een rally van vier runs in de tweede slagbeurt. Stephanie Ruiter begon met een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Maranca Ham. Later in de slagbeurt leidden drie fouten tot nog eens drie runs.

In de derde kreeg Olympia Haarlem de honken vol met één uit. Eerst bereikte Rachel van Veen het honk via een infield-hit. Met één uit kregen Maranca Ham en Judith Buschman beiden vier wijd. De honken werden vervolgens schoongeveegd toen Brenda Beers volgde met een 3-run triple. Even later scoorde ze zelf na een doorgeschoten bal.

In de zesde werden nog eens twee runs toegevoegd na een hit van Van Veen en een fout.

Eva Voortman gooide de eerste en laatste inning voor Olympia, terwijl Mariëlle Vleugels daar tussenin gooide. De laatste kwam tot acht strikeouts en stond HCAW's enige twee hits toe.

HCAW scoorde het enige punt in de tweede inning. Laura van Essen begon met een honkslag. Met één uit kreeg Milot van Doesburg vier wijd, waarna de voorste loper kon scoren toen er een fout volgde op een klap van Lindsay Gase. Maar hierna liet HCAW twee loopsters in scoringpositie achter. In de derde slagbeurt bereikte Monique Melissant nog het derde honk, maar strandde toen ook.

Eva Voortman bereikte viermaal het honk en scoorde driemaal voor Olympia Haarlem.

...Merel Oosterveld...
...twee doubles in Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Game Two

In Game Two nam Olympia Haarlem opnieuw snel de leiding. De ploeg opende de score met twee uit in de eerste inning toen Dinet Oosting en Mariëlle Vleugels back-to-back doubles sloegen. Een honkslag van Rachel van Veen zorgde hierna voor het eerste punt.

In de tweede inning werd tweemaal gescoord. Maranca Ham begon met een tweehonkslag, waarna Desiree Adriaansz het honk bereikte op een fout. Een opofferingsslag en een nieuwe fout leidden tot de runs.

Na twee puntloze innings scoorde Olympia de volgende twee punten in de vijfde slagbeurt. Dit keer via een nieuwe fout en een honkslag van rookie Cheska Ham.

Een 5-run rally verhoogde de stand naar 10-0 in de zevende inning. De honken kwamen vol te staan toen Maranca Ham een honkslag sloeg, Desiree Adriaansz vier wijd kreeg en Brenda Beers ook een honkslag sloeg. Hierna volgende honkslagen van Judith Buschman en Cheska Ham (2-run) leverden vervolgens drie punten op. Later in de inning zorgde een tweehonkslag van Merel Oosterveld voor nog eens twee punten.

HCAW werd in de eerste vijf innings hitloos gehouden. In de zevende opende Wendy Bierman voor HCAW met een honkslag en ging het enige punt voor de thuisploeg scoren. Ze scoorde toen Yaelle van Blanken volgde met een driehonkslag.

Maranca Ham scoorde driemaal voor Olympia Haarlem.

Eva Voortman en Mariëlle Vleugels deelden opnieuw de pitching voor Olympia Haarlem. Eva gooide de eerste twee en laatste twee innings, waarin ze totaal tien keer drie slag gooide. Mariëlle voegde daar drie strikeouts aan toe in de drie middelste innings.HCAW - FysioExpert Olympia Haarlem 1-11 (6 inn.)(Game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem144002 -1193
HCAW010000 -124
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (1-0)121---
Mariëlle Vleugels, H (1)48221-
Eva Voortman12----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, L (1-1)334696
Anne-Carlijn Huffermann21-1--
Roos-Marijn Kramer1-1221
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Rob Veldkamp.
Scorer-Therese van Veen (Olympia Haarlem).
Speeltijd-0:00 uur.


HCAW - FysioExpert Olympia Haarlem 1-10 (7 inn.)(Game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem1200205-10120
HCAW0000001-133
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (2-0)252---
Mariëlle Vleugels, H (1)331---
Eva Voortman25-311
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis, L (0-1)42-531
Milot van Doesburg1-222-
Roos-Marijn Kramer211555
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Bianca Dweelaard.
Scorer-Colinda de Vries (Olympia Haarlem).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.