Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem No-Hits Alcmaria Victrix tweemaal
English
ALKMAAR - Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem boekte zaterdag (23 mei) niet alleen twee ruime shutouts bij Alcmaria Victrix, het hield de Alkmaarse ploeg ook hitloos in beide wedstrijden. De twee wedstrijden duurden beide slechts drie innings vanwege de 15-punten-verschil mercy-rule.

Sparks Haarlem scoorde vandaag 38 punten, waaronder zes door Chantal Versluis. Er werden 29 honkslagen geslagen, waarvan vijf door Cindy van der Zanden. En er waren 34 binnengeslagen punten met zeven daarvan op naam van Areke Spel, die een grand slam homerun sloeg. Ze homerde ook in de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Terrasvogels.

Kirsten Scheele en Dagmar Bloeming gooiden beiden een No-Hitter.

(23 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd scoorden alle speelsters in de slagvolgorde van Sparks Haarlem minstene eenmaal en sloegen minimaal één honkslag. Acht van hen sloegen ook minimaal één punt binnen. Zeven speelsters scoorden twee of meer punten en zeven kregen ook minimaal twee hits op hun naam.

De toon voor de double-header van vandaag werd gezet toen Sparks Haarlem tot een rally van 11 punten kwam in de eerste inning. Vorig seizoen, op Opening Day, scoorde Sparks Haarlem elf punten in de vijfde inning van een 21-1 overwinning tegen Gryphons. In 2013 had Sparks Haarlem twee wedstrijden met 20 of meer punten. De ploeg kwam tot een 23-0 shutout tegen Olympia Haarlem en versloeg Terrasvogels met 27-0. In dat laatste duel werden 13 punten gescoord in de vierde inning. Echter, aan het einde van het seizoen was het Terrasvogels dat de kampioenstitel veroverde!

In de eerste inning van vandaag werden acht honkslagen genoteerd en waren slechts vier punten verdiend. Het begon allemaal toen Chantal Versluis na een fout het honk bereikte. Ze stal (uiteraard) het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde het eerste punt na een honkslag van Nathalie Gosewehr. Vervolgens kwam ook Maxime van Dalen na een fout op het honk en zorgde Karin Tuk met vier wijd voor volle honken. Hierna maakte Areke Spel goed contact en dreunde de bal over the linksveld-omheining voor een grand slam homerun, die de stand op 5-0 bracht. Later in de inning sloeg ze ook nog een puntscorende honkslag. Cindy van der Zanden en Nathalie Gosewehr zorgden met een honkslag ook voor een punt, terwijl Chantal Versluis en Maxime van Dalen RBI-doubles toevoegden. Een ander punt werd na een fout gescoord. Met een loopster op het tweede honk en met een 11-0 achterstand sloot werpster Katherine Chavarria de inning af met een strikeout.

Vijf punten werden toegevoegd in de tweede inning. Nathalie Gosewehr sloeg met een honkslag twee punten binnen, waarna Karin Tuk later een 2-run double toevoegde en zelf scoorde na een honkslag van Anne Blaauwgeers.

Sparks Haarlem passeerde de grens van 20 runs door er nog eens zeven te scoren in de derde op zes hits, waaronder puntscorende honkslagen van Maxime van Dalen en Anne Blaauwgeers en 2-run singles van Areke Spel en Manoa Weijgertse.

Voor Alcmaria Victrix kreeg Alyssa Dronenburg vier wijd met twee uit in de eerste inning, maar bleef achter. De ploeg kwam dicht bij een punt in de derde slaghbeurt. Nienke Verhofstad begon met vier wijd, waarna Katy Moore met één uit een vrije loop kreeg. De twee schoven op na een grounder, maar daarna maakte een vangbal een einde aan de inning en de wedstrijd.Alcmaria Victrix - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-23 (3 inn.) (Game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem(11)57 -23200
Alcmaria Victrix000 -004
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (6-0)353---
(Kirsten Scheele throws a No-Hitter)
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-10)1.12313169
Nienke Verhofstad1.212776
Homerun: Sparks Haarlem: Areke Spel (2)(1e,grand slam,op Chavarria).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Bert Loggen.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:16 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,1° C, noord-noordoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 57%.
Game 2

In de tweede wedstrijd werd Sparks Haarlem in de eerste inning alleen puntloos gehouden, er werden zelfs drie nullen op rij gemaakt! Maar in de tweede inning begon het scoren weer, dit keer slechts zes punten.

Karin Tuk begon de tweede slagbeurt met een honkslag, waarna Maxime van Dalen vier wijd kreeg met één uit, maar gedwongen uitging na een grounder. Met twee uit werd het eerste punt gescoord na een honkslag van Cindy van der Zanden. Hierna sloeg Kiki Draaijer een RBI-single, net als Chantal Versluis. Een tweehonkslag van Anne Blaauwgeers en een 2-run error maakten er daarna een 6-0 stand van.

Een 9-run rally volgde in de derde inning om het verschl van 15 punten te bereiken. Deze rally begon met een puntscorende honkslag van Cindy van der Zanden. Kiki Draaijer voegde daarna een puntscorende tweehonkslag toe en die werd gevolgd door een 2-run single van Anne Blaauwgeers. Verder had Virginie Anneveld vier wijd met volle honken, werden twee runs gescoord na een opofferingsslag en nog eens twee via een fout.

In deze wedstrijd bereikte Alcmaria Victrix slechts tweemaal het honk. In de tweede inning gooide Dagmar Bloeming vier wijd op Shantae Duren, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Quita Borst, die daarmee de tweede en laatste loopster werd.

Alle speelsters van Sparks Haarlem scoorden minimaal één punt in dit duel.Alcmaria Victrix - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-15 (3 inn.) (Game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem069 -1590
Alcmaria Victrix000 -003
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (5-0)361---
(Dagmar Bloeming throws a No-Hitter)
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Nienke Verhofstad, L (0-2)3159159
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bert Loggen, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:00 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 14,3° C, noord-noordoostelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.