Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint tweemaal vs. Tex Town Tigers
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem won zaterdag (23 mei) tweemaal vs. Tex Town Tigers, maar de uitslagen waren niet zo groot.

In de opener won Olympia Haarlem slechts met 3-0. In de tweede wedstrijd kon de thuisploeg niet echt afstand nemen en stond met maar 5-3 voor na drie inning, maar won uiteindelijk met 8-4.

Tex Town Tigers, dat na vorig seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse leed een aantal ruimere nederlagen in de afgelopen weken, waaronder vijf wedstrijden, waarin de ploeg 10 of meer punten moest toestaan.

(23 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd opende Olympia Haarlem met twee runs in de eerste inning op Alana Westerhof. Het eerste punt werd vrij simpel gescoord. Lead-off hitter Eva Voortman kwam na een fout op het honk, stal het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een honkslag van volgende slagvrouw Dinet Oosting. De laatste schoof eveneens op na een doorgeschoten bal en scoorde het tweede punt op een one-out single van Mariëlle Vleugels.

In de volgende vier innings bereikte Olympia Haarlem slechts drie keer de honken en kon dus niet meer afstand nemen. In de derde opende Eva Voortman met een honkslag, maar daarna volgde een dubbelspel op een line drive van Dinet Oosting. In de vierde sloeg Stephanie Ruiter een honkslag met één uit, maar strandde. En in de vijfde sloeg Voortman (stootslag) opnieuw een honkslag met twee uit en stal het tweede honk, maar bleef ook achter.

Intussen kreeg Tex Town Tigers drie loopsters in scoringspositie in de eerste vijf innings. In de tweede begon Lindsey Meadows met vier wijd, schoof op na een wilde worp, maar strandde op het tweede honk. In de vierde kwamen twee loopsters in scoringspositie. Met één uit sloeg Annemiek Jansen een tweehonkslag en werd Lindsey Meadows geraakt door een worp. De twee schoven op naar het tweede en derde honk na een grounder, maar bleven daar achter.

In de zesde inning, met een 2-0 achterstand, kwam Tex Town Tigers dicht bij de gelijkmaker op Mariëlle Vleugels, die de pitching in de vierde had overgenomen. Met één uit kreeg Shaneequa Kock vier wijd, sloeg Annemiek Jansen een tweehonkslag en kreeg Lindsey Meadows vier wijd, zodat de honken volkwamen en dat leidde tot een werpsterwissel. Starter Eva Voortman keerde terug als werpster en maakte een einde aande dreiging door drie slag te gooien op de volgende twee slagvrouwen.

Olympia Haarlem voegde een 'insurance run' toe in de 2e6. Stephanie Tofft begon met een honkslag en scoorde op drie opeenvolgende wilde worpen om er een 3-0 stand van te maken. Hierna sloegen Stephanie Ruiter en Rachel van Veen beiden nog een honkslag, maar bleven achter.

In de 1e7 kreeg Tex Town Tigers loopsters op het tweede en derde honk met twee uit, maar Voortman sloot de wedstrijd vervolgens af met een strikeout.

Twee speelsters namen deel aan hun eerste wedstrijd van het seizoen, namelijk Aafje van Baal (Tex Town Tigers) en Rosanne de Vries (Olympia). De twee keerden eerder in de week terug na afloop van hun college-seizoen in de USA.FysioExpert Olympia Haarlem - Tex Town Tigers 3-0 (Game 1)
RHE
Tex Town Tigers0000000-031
FysioExpert Olympia Haarlem200001X-380
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Alana Westerhof, L (2-2)68-831
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman361---
Mariëlle Vleugels2.1122--
Eva Voortman, W (5-3)1.2511--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:55 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, halfbewolkt, 14° C, noord-noordoostelijke wind 32 kmu, luchtvochtigheid 67%.
Game 2

In de tweede wedstrijd was het Tex Town Tigers dat de score opende met een punt in de eerste slagbeurt en het hadden er meer kunnen zijn. Nadine Marinus begon de wedstrijd met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende infield-hit van Shaneequa Kock. Hierna kwam Annemiek Jansen via een stootslag-honkslag op het honk en de twee loopsters kwamen in scoringspositie na een OSS van Lindsey Meadows. Vier wijd voor Laura Wissink met twee uit zorgde voor volle honken, maar drie loopsters bleven achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

Olympia Haarlem antwoordde met twee runs in de eigen eerste beurt. Eva Voortman en Dinet Oosting (stootslag) begonnen met honkslagen, waarna beiden opschoven toen er een fout volgde op de twee hit. Een opofferingsslag van Stephanie Tofft en een honkslag van Mariëlle Vleugels maakten er daarna 2-1 van.

Tex Town Tigers kreeg de honken weer vol met twee uit in de 1e2 toen Nadine Marinus, Shaneequa Kock en Annemiek Jansen allen een honkslag sloegen. Maar ze bleven allen achter.

Olympia Haarlem scoorde vervolgens drie punten in de 2e2, die allen onverdiend waren, want de TTT-verdediging maakte twee fouten. Met één uit sloeg Maranca Ham een honkslag en met twee uit kwam Eva Voortman na een fout op het honk. Met loopsters op het tweede en derde honk volgde een nieuwe fout op een grounder van Dinet Oosting, resulterend in twee punten. Later in de slagbeurt voegde Mariëlle Vleugels een RBI-single toe om er 5-1 van te maken.

Tex Town Tigers was wederom productief in de derde slagbeurt en scoorde twee punten. Met één uit kreeg Laura Wissink vier wijd en sloeg Aafje van Baal een tweehonkslag, waarna de honken volkwamen toen ook Isa Los een vrije loop kreeg. Een pick-off op het eerste honk resulteerde vervolgens in een foute aangooi, die Wissink en Van Baal in staat stelde te scoren. Los probeerde ook te scoren en leek dat ook te kunnen doen, omdat er een hoge aangooi vanuit het rechtsveld naar de plaat volgde, maar ze werd uitgeschakeld, want catcher Dinet Oosting wist de bal nog op tijd bij werpster Stephanie Tofft te krijgen en die tikte Los op de plaat uit.

Vanaf de vierde inning begon Olympia Haarlem meer afstand te nemen en scoorde een punt in elk van de volgende drie innings. In de vierde sloeg Dinet Oosting een honkslag met één uit en scoorde op een 2-out single van Stephanie Ruiter. In de vijfde was het Rosanne de Vries die een honkslag sloeg met twee uit, waarna haar pinch-runner Mascha Meloni scoorde op een fout. In de zesde sloeg pinch-hitter Desiree Adriaansz een honkslag met één uit en ging scoren op een opofferingsslag van Brenda Beers.

Tex Town Tigers kreeg weer twee loopsters in scoringspositie in de zesde op Rosanne de Vries, die de pitching in de vijfde had overgenomen. TTT had loopsters op het tweede en derde honk in de zesde met één uit, maar die bleven achter toen er een line out en een vangbal volgden.

In de zevende keerde Stephanie Tofft terug in de cirkel en moest TTT's vierde punt toestaan. De eerste twee slagvrouwen kwamen na een fout op het honk, waarna een grounder van Isa Los voor het punt zorgde, maar Tofft sloot de wedstrijd daarna af met een strikeout.FysioExpert Olympia Haarlem - Tex Town Tigers 8-4 (Game 2)
RHE
Tex Town Tigers1020001-495
FysioExpert Olympia Haarlem230111X-8123
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (3-2)6311282
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Stephanie Tofft, W (2-0)424831
Rosanne de Vries, H (1)22-1--
Stephanie Tofft12--1-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:45 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,3° C, noord-noordoostelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.