Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

DSS stunt na verlies tegen Terrasvogels
English
SANTPOORT-ZUID - Wat softbal (en honkbal) zo mooi maakt is dat je nooit een wedstrijd kunt voorspellen. Je kunt vantevoren zeggen dat één van beide teams een goede kans heeft om te winnen en waarschijnlijk ook zal winnen, maar het resultaat kan uiteindelijk heel anders en verrassend zijn. En dat maakt een series nou zo interessant. Vooral als het om beslissende series als de Play-Offs en Holland Series gaat, want de verliezende ploeg van de openingswedstrijd krijgt dan altijd nog de kans een reeks in eigen voordeel om te kunnen draaien. Daarom heet het ook een 'best-of-'series.

Een week geleden beleefde DSS-pitcher Quincey Catsburg een zware wedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem en verloor ruim in een mercy-rule duel. Vandaag had ze een uitstekend optreden in de tweede wedstrijd tegen Terrasvogels. Ze werd gesteund met slechts één punt in de eerste inning, maar de Haarlemse ploeg wist die vast te houden en stuntte met een 1-0 overwinning. En het was een historische winst, zoals hieronder valt te lezen.

In de eerste wedstrijd won Terrasvogels met 4-0.

(23 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd strandden twee loopsters van Terrasvogels in de tweede inning, maar daarna opende de ploeg de score met drie runs in de derde slagbeurt. Lead-off hitter Kimberly Jones werd op het puntje van haar elleboog geraakt, waarna Ella Krommendijk het honk na een fout bereikte. Omdat Jones toch last had van haar elleboog werd ze uit voorzorg vervangen door pinch-runner Anna-Bè Bartels. Na de wedstrijd was haar elleboog nog altijd gevoelig, maar er was geen blessure. De twee loopsters schoven op na een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst, waarna beiden scoorden toen Marisèla de Wind volgde met een tweehonkslag. Hierna bracht Lizzie Clarijs De Wind met een honkslag naar het derde honk, waarna ze het volgende punt scoorde na een perfect uitgevoerde squeeze-stootslag van Myrthe Smid.

Terrasvogels voegde het vierde punt toe in de vijfde inning. Marisèla de Wind opende met een fraaie stootslag-honkslag en schoof op na een grounder van Lizzie Clarijs en een honkslag van Myrthe Smid. Een honkslag van Jeske Meewisse langs de linksveldlijn zorgde daarna voor het punt. Met twee uit kwamen de honken nog vol te staan toen Jessica Waasdorp vier wijd kreeg, maar de drie loopsters bleven achter toen een pop-fly de inning afsloot.

Terrasvogels-pitcher Ginger de Weert hield DSS in de eerste drie innings puntloos en werd gesteund met een dubbelspel in de eerste slagbeurt.

In de vierde inning begon Denice van Dijk met de eerste honkslag voor DSS, maar werd even later uitgegeven omdat ze te vroeg van het eerste honk was vertrokken.

DSS kwam in de vijfde inning in scoringspositie. Kelly Koeman begon met vier wijd en Eva Halman sloeg een honkslag, waarna de twee opschoven na een grounder, maar hierna sloot De Weert de inning af met een strikeout.

In de zesde inning gooide Ginger de Weert driemaal drie slag en dat bracht haar totaal op twaalf in deze wedstrijd. Ze kreeg ook weer drie nullen op rij in de zevende om een shutout-zege te boeken.Terrasvogels - DSS 4-0 (Game 1)
RHE
DSS0000000-021
Terrasvogels003010X-460
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (1-6)647642
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (6-0)71212--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:41 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 14° C, noord-noordoostelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 67%.
Game 2

De tweede wedstrijd was een interessant pitchingduel tussen Malou van Dusschoten (Terrasvogels) en Quincey Catsburg (DSS). Van Dusschoten kwam tot negen strikeouts, Catsburg schakelde elf slagvrouwen met drie slag uit. Catsburg sloot zes van haar zeven innings af met een strikeout, waarvan drie keer met loopsters in scoringspositie.


...Quincey Catsburg...
...winnende werpster...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels 'outhit' DSS met 4-3, maar het was DSS dat het enige punt in deze wedstrijd scoorde en dat gebeurde gelijk in de eerste inning. Denice van Dijk opende de wedstrijd met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Annemiek de Rover en een grounder van Morgan Sampson, waarna ze scoorde toen Kelly Koeman volgde met een honkslag.

In het restant van de wedstrijd kwam DSS nog slechts eenmaal in scoringspositie! In de vierde inning begon Morgan Sampson met een honkslag en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag van Kelly Koeman, maar strandde. In de laatste drie slagbeurt kwam er nog maar één speelster op de honken en dat was Annemiek de Rover, die in de zesde met één uit werd geraakt door een worp maar daarna maakte Terrasvogels een dubbelspel.

Terrasvogels kreeg veel meer scoringskansen, maar kwam simpelweg niet tot scoren.

Na een loopster op het eerste honk te hebben achtergelaten in de tweede inning leek Terrasvogels het duel in eigen voordeel om te gaan draaien toen het de honken vol kreeg in de derde inning. Met één uit sloegen Anna-Bè Bartels en Marisèla de Wind een honkslag en schoven op na een doorgeschoten bal. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Jessie van Aalst vier wijd kreeg, maar daarna sloot Quincey Catsburg de dreiging af met een strikeout.

In de vierde was er een cruciaal moment. Met één uit sloeg Jeske Meewisse een driehonkslag, maar werd even later op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting kort van Ginger de Weert.

In de vijfde strandde de thuisploeg opnieuw twee loopsters. Met één uit sloeg Marisèla de Wind een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte na een wilde worp met twee uit. Hierna kreeg Jessie van Aalst opzettelijk vier wijd en schoof op via velderskeus, maar ook nu sloot een strikeout de inning af.

In de zesde was Myrthe Smid de loopster op het derde honk voor Terrasvogels met twee uit, maar vervolgens sloot Quincey Catsburg haar zesde inning op rij af met drie slag.

In de zevende kwam de minimale voorsprong voor het laatst nog even in gevaar. Catsburg kreeg twee snelle nullen, maar toen volgde een fout op een klap van Ella Krommendijk. Maar hierna maakte een grounder een einde aan de wedstrijd, resulterend in een 1-0 overwinning voor DSS.

De winst kan historisch worden genoemd, want het was de eerste overwinning van DSS op Terrasvogels sinds 16 juni 1984! De locatie op die dag was dezelfde, net als de uitslag, want DSS won 31 jaar geleden eveneens met 1-0. In het seizoen 1985 versloeg Terrasvogels DSS, dat toen uit de Hoofdklasse degradeerde. De ploeg maakte in 2010 een rentree in de hoogste afdeling na promotie in het voorgaande seizoen. In 2010 won Terrasvogels alle vier de wedstrijden tegen DSS, wat toen opnieuw degradeerde. In 2014 maakte DSS opnieuw een comeback, maar liep toen viermaal tegen een shutout-verlies aan tegen Terrasvogels. Dit seizoen won Terrasvogels de eerste drie wedstrijden tegen de Haarlemse ploeg, voordat in dit duel met 1-0 werd verloren.Terrasvogels - DSS 0-1 (Game 2)
RHE
DSS1000000-132
Terrasvogels0000000-040
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (3-4)71124--
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, L (4-4)79-311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:39 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,3° C, noord-noordoostelijke wind 19 kmu, luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.