Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kleine overwinningen Sparks Haarlem vs. Talent Team
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem voegde op zondag (24 mei) weer twee overwinningen toe via winst op het Talent Team Holland. Maar de zeges waren niet zo groot, want de koploper won met 9-2 in de opener en slechts met 4-2 in de tweede wedstrijd.

Op zaterdag had Sparks Haarlem nog ruim gewonnen vs. Alcmaria Victrix, 23-0 en 15-0.

Met de overwinningen bleef Sparks Haarlem sinds de start van het seizoen ongeslagen.

(24 mei)
Game 1

In de opener scoorde Sparks Haarlem de eerste twee punten in de eerste slagbeurt. Anne Blaauwgeers begon met een stootslag-honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een hierna volgende honkslag van Nathalie Gosewehr. Na te zijn opgeschoven op een grounder scoorde Gosewehr het volgende punt op een klap van Karin Tuk.

Roos-Marijn Kramer, die startte voor het Talent Team, kreeg vervolgens drie nullen op rij in de tweede inning, maar moest weer twee punten toestaan in de derde. Met twee uit sloeg Karin Tuk een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Virginie Anneveld, die even later zelf scoorde na een wilde worp.

Het Talent Team verkleinde de achterstand naar 4-2 in de 1e4. Met twee uit zorgden Rhowan Stuart en Isa Los met honkslagen voor loopsters op het eerste en derde honk. Los stal vervolgens het tweede honk en toe daar een fout op volgde kon Stuart scoren. Een honkslag van Tammie Lijbers leverde het volgende punt op en maakte er een 4-2 stand van.

Sparks Haarlem pakte beide punten terug in de eigen vierde slagbeurt op nieuwe werpster Daniëlle ten Donkelaar. Manoa Weijgertse begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Cindy van der Zanden en scoorde op een driehonkslag van Kiki Draaijer. De laatste scoorde even later zelf na een opofferingsslag van Anne Blaauwgeers.

Het zevende punt werd toegevoegd in de vijfde via een vrije loop met volle honken voor Cindy van der Zanden, maar de ploeg liet toen ook drie loopsters achter.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde. Anne Blaauwgeers begon met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Nathalie Gosewehr kreeg toen vier wijd en schoof eveneens op na een wilde worp, waarna een vrije loop voor Areke Spel voor volle honken zorgde. Een nieuwe wilde worp leidde daarna tot een punt en een opofferingsslag van Karin Tuk voerde de stand op naar 9-2 en maakte een einde aan de wedstrijd.Oolders Omaco Sparks Haarlem - Talent Team Holland 9-2 (6 inn.) (Game 1)
RHE
Talent Team Holland000200 -251
Oolders Omaco Sparks Haarlem202212 -971
(één uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (3-4)313443
Daniëlle ten Donkelaar2.1-6355
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (6-0)65-522
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:42 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,6° C, zuidwestelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 50%.
Game 2

In de tweede wedstrijd vandaag stond Sparks Haarlem met 4-0 voor toen de zevende inning van start ging, maar toen scoorde het Talent Team tweemaal en had de honken vol met slechte één uit. Een verrassende winst werd voorkomen, want Sparks Haarlem hield de voorsprong vast, maar won slechts met 4-2.

Sparks Haarlem opende de score met twee runs in de tweede inning op Ilona Andringa. De rechtshander speelde in haar eerste wedstrijd van het seizoen na eerder in de week te zijn teruggekeerd na afloop van haar college-seizoen in de States.

In de tweede slagbeurt begonnen Virginie Anneveld en Anne Blaauwgeers met honkslagen. De honken kwamen vol te staan met één uit toen ook Cindy van der Zanden een honkslag sloeg. Met twee uit leverde Chantal Versluis een 2-run single af.

Sparks Haarlem liet daarna twee loopsters achter in de derde inning en ging op rij uit in de vierde, waarna weer tweemaal werd gescoord in de vijfde. Nathalie Gosewehr begon met vier wijd, waarna ze opschoof naar het derde honk op een one-out single van Karin Tuk. Ze scoorde toen een (opofferings)vangbal in het buitenveld van Areke Spel eindigde in een fout. Dat bracht Tuk op het derde honk en die scoorde het volgende punt na een honkslag van Manoa Weijgertse, maar opnieuw bleven er twee loopsters achter.

Sparks Haarlem-pitcher Kirsten Scheele schakelde de eerste tien slagvrouwen op rij uit. Met één uit in de vierde kwam Annemiek Jansen voor de Junioren op het honk na een fout met één uit, maar ging bij een steelpoging.

In de vijfde inning brak het Talent Team de No-Hitter toen Rachel van Veen opende met een honkslag. Ze schoof op na een OSS van Tammie Lijbers en een grounder, maar strandde op het derde honk.

In de zesde begon Wies Ligtvoet met een honkslag voor Jong Oranje, maar ging later gedwongen uit.

En zo komen we in de zevende inning. Hoewel Sparks Haarlem met slechts 4-0 leidde leek dit comfortabel genoeg te zijn. Maar dat verandere enige tijd later, want het Talent Team scoorde niet alleen twee punten, het kreeg zelfs de kans langszij te komen of misschien wel meer. Laura Wissink begon met een honkslag, waarna Rachel van Veen via een stootslag-honkslag op het honk kwam. Ismay Poot werd vervolgens ingezet als pinch-runner voor Wissink, waarna iedereen safe was op een opofferingsstootslag van Tammie Lijbers. Met de honken vol zorgde Isa Los met vier wijd voor een punt. Na een vangbal werd het volgende punt gescoord toen Wies Ligtvoet een honkslag sloeg. En zo was de stand nu 4-2 met de honken nog altijd vol en slechts één uit. Maar verder liet Kirsten Scheele het niet komen. Een vangbal volgde, waarna Scheele een einde maakte aan de puntendreiging, de inning en de wedstrijd met een strikeout, haar achtste in de wedstrijd.

Met de winst voert Kirsten Scheele de competitie nu aan met zeven overwinningen.Oolders Omaco Sparks Haarlem - Talent Team Holland 4-2 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland0000002-252
Oolders Omaco Sparks Haarlem020020X-481
pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, L (0-1)611843
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (7-0)781522
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:38 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,2° C, westelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.