Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jacqueline Wesselink & Gerard Koeman)

DSS wint tweemaal bij Alcmaria Victrix
English
ALKMAAR - DSS won zaterdagmiddag (25 april) de eerste wedstrijden van het seizoen en versloeg Alcmaria Victrix met 6-2 en 9-1.

In de opener schakelde Svenja de Lincel 13 slagvrouwen met drie slag uit en gooide een 2-hitter.

In de tweede wedstrijd brak DSS een 1-1 stand met een 8-run rally in de vierde inning om in vijf innings te winnen. In dit duel stond Quincey Catsburg slechts twee hits toe.

(25 april)
Game 1

DSS opende de score in de eerste wedstrijd met twee punten in de eerste slagbeurt. Met één uit kreeg Judith van Tiel vier wijd, waarna ze scoorde toen Morgan Sampson volgde met een tweehonkslag. De laatste schoof op na een grounder en scoorde het tweede punt na een honkslag van Annemiek de Rover.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning voegde DSS een punt toe in de derde. Met één uit sloeg Judith van Tiel een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Denice van Dijk.

Alcmaria-pitcher Katherine Chavarria hield DSS daarna weer puntloos in de volgende twee innings en dat betekende dat de Haarlemse ploeg slechts met 3-0 voorstond toen de zesde inning begon. DSS nam toen meer afstand door twee 'insurance runs' te scoren in de zesde. Lead-off hitter Denice van Dijk's grounder eindigde in een foute aangooi, die haar in staat stelde het derde honk te bereiken. Ze scoorde toen Annemiek de Rover volgde met een honkslag. Met twee uit scoorde haar pinch-runner Madelon Paauwe het volgende punt op een honkslag van Lorraine Kieft.

Dat de twee punten nodig waren werd onderstreept in de tweede helft van de zesde toen Alcmaria tweemaal scoorde met twee uit. Met één uit sloeg Robin van Beijsterveld een honklsag en werd vervangen door pinch-runner Lisanne Spoor. Hierna kreeg Lisette Untied vier wijd, waarna Spoor gedwongen uit ging op een grounder van Alyssa Dronenburg, die het seizoen begon in de Silver League en daarin speelde voor Ban-Topa Future Stars. Vervolgens bracht Quita Borst twee punten binnen met een tweehonkslag om de achterstand te verkleinen naar 5-2.

DSS scoorde weer een punt in de zevende toen Melissa de Greef een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out double van Morgan Sampson.Alcmaria Victrix - DSS 2-6 (Game 1)
RHE
DSS2010021-690
Alcmaria Victrix0000020-231
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, W (1-1)7133322
pitcher Alcmariainn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-2)741964
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:37 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C, zuidwestelijke wind 34 kmu, luchtvochtigheid 78%.
...Alcmaria-pitcher Katherine Chavarria...

...DSS-pitcher Svenja de Lincel...

...Judith van Tiel scoort voor DSS...

...Morgan Sampson tikt Malou Smit uit op het 3e honk...

...Denice van Dijk gaat gedwongen uit op het 2e honk...
...SS Quinta Borst gooit de bal naar 2B Nikita Bing...

...Lorraine Kieft gaat uit bij stelen in de 6e inning...
...Quita Borst tikt haar uit...
(© Alle Foto's: Jacqueline Wesselink)Game 2

In de tweede wedstrijd stond de stand gelijk op 1-1 toen DSS het duel openbrak met een 8-run rally in de vierde slagbeurt.


...Rookie Marijn Crouwel met coaches Norman Ames...
...(links) en Nick Tieman...
...Marijn houdt de bal van haar eerste hit vast...
(© Foto: Gerard Koeman)
DSS nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning. Voormalig Alcmaria-speelster Melissa de Greef bereikte toen het honk na een fout en schoof op na een one-out double van Morgan Sampson, die zelf scoorde na een grounder van Denice van Dijk, die eindigde in een dubbelspel. Op deze grounder werd Sampson uitgeschakeld op het derde honk, terwijl De Greef scoorde, waarna Van Dijk de tweede nul werd in het dubbelspel nadat ze het eerste honk had bereikt via velderskeus.

Alcmaria liet twee loopsters achter in de eerste slagbeurt, maar kwam langszij in de tweede inning. Met één uit sloeg Arwen Ravenhorst een honkslag en bereikte het derde honk toen Nikita Bing via een fout op het honk kwam. Even later scoorde ze de gelijkmaker na een wilde worp.

Katherine Chavarria, die ook het eerste duel startte voor Alcmaria, kreeg toen drie nullen op rij in de derde inning. Maar daarna sloeg DSS toe met acht runs in de vierde.

Morgan Sampson opende de vierde met een tweehonkslag, waarna Denice van Dijk een honkslag sloeg. Met één uit scoorden de twee na een honkslag van Kelly Koeman. Eva Halman bereikte vervolgens het honk na een fout en een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Madelon Paauwe zorgde voor volle honken. Melissa de Greef volgde met een 2-run double. De honken kwamen weer vol te staan toen Judith van Tiel vier wijd kreeg en dit keer veegde Morgan Sampson de honken schoon met een 3-run triple (na de rally te zijn begonnen met een tweehonkslag). Een tweehonkslag van Denice van Dijk sloot de rally daarna af en bracht de stand op 9-1.

In de vijfde inning was er een speciaal moment voor Marijn Crouwel, die vandaag 14 jaar werd en in de eerste wedstrijd haar debuut maakte in de hoogste afdeling. Nu kwam ze opnieuw in de wedstrijd als pinch-hitter (met één uit) en dit keer sloeg ze een honkslag door het midden voor haar eerste Hoofdklasse-honkslag. Na een werpsterswissel schoof ze op naar het tweede honk na een grounder en bereikte het derde honk na een wilde worp. Even later werd ze op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren na een doorgeschoten bal.

Alcmaria kon geen punten meer toevoegen op Quincey Catsburg, die achtmaal drie slag gooide en slechts twee hits toestond. En zo eindigde dit duel via de mercy-rule na vijf innings.Alcmaria Victrix - DSS 1-9 (5 inn.) (Game 2)
RHE
DSS10080 -992
Alcmaria Victrix01000 -123
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (1-1)58-21-
pitchers Alcmariainn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-3)4.131992
Nikita Bing0.2-1---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:15 uur.

Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C, zuidwestelijke wind 32 kmu, luchtvochtigheid 78%.
...Arwen Ravenhorst scoort de gelijkmaker in de 2e inning...

...Lisette Untied slaat raak voor Alcmaria...

...Denice van Dijk bereikt het 2e honk voor DSS...

...Annemiek de Rover kijkt naar een worp...

...Madelon Paauwe gaat contact maken...


...Morgan Sampson (18) slaat een triple in de 4e inning...
...Voor haar loopt Judith van Tiel (12)...
(© Alle Foto's: Jacqueline Wesselink)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.