Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Gryphons boekt eerste overwinning
English
DE BILT - Gryphons kwam tot een 3-0 shutout tegen Centrals in de tweede wedstrijd van hun double-header op zaterdag (25 april) om de eerste overwinning te boeken van het seizoen nadat de eerste vijf wedstrijden werden verloren.

In de opener won Centrals met 7-0 in zes innings achter sterke pitching van Sara Moulton. In Game 2 domineerde Emma Holden voor Gryphons.

(25 april)
Game 1

In de opener kwam Centrals tot een 7-0 shutout tegen Gryphons achter een sterk optreden van de Amerikaanse Sara Moulton. Ze kwam tot elf strikeouts en gooide een one-hitter. Na de eerste elf slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld eindigde haar Perfect Game toen Kehli Washington het honk bereikte via een fout. Haar No-Hitter kwam ten einde in de vijfde inning toen Carlinde Altorf een honkslag sloeg met één uit. Washington kwam door de fout op het tweede honk en bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag van Charlotte Drijvers, maar strandde toen. Altorf stal het tweede honk na haar honkslag, maar bleef ook achter.

Centrals opende de score met één punt in de eerste inning. Stephanie Pearce kreeg vier wijd met één uit en stal het tweede honk, waarna ze scoorde toen Franka van Dijk volgde met een driehonkslag.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning. Met één uit sloeg Franka van Dijk een honkslag, schoof op na een wilde worp en een grounder, waarna ze scoorde op een honkslag van Laura Bakker.

Centrals verhoogde de voorsprong met nog eens twee runs in de vierde inning. De honken kwamen vol te staan toen lead-off hitter Emma Wojcík werd geraakt door een worp, Sara Moulton het honk bereikte na een fout en Simone Meerkerk vier wijd kreeg. Met één uit zorgde Stephanie Pearce met een honkslag voor een punt. Hierna ging Moulton gedwongen uit op de plaat na een grounder van Franka van Dijk, maar daarna werd het volgende punt gescoord toen Petya Sokolová werd geraakt door een worp. Een strikeout volgde en dat betekende dat er drie loopsters achterbleven.

In de vijfde maakte Centrals er 6-0 van door tweemaal te scoren. Pinch-hitter Sarah Rosenbarker en Emma Wojcík kregen toen beiden vier wijd, schoven op na een opofferingsstootslag van Sara Moulton en gingen scoren op een 2-out single van Jasmin Carlson.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning. Franka van Dijk opende toen met een honkslag, schoof op na een OSS van Petya Sokolová en scoorde op een walk-off single van Laura Bakker.Centrals - Gryphons 7-0 (6 inn.) (Game 1)
RHE
Gryphons000000 -012
Centrals101221 -771
(één uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Emma Holden- (*)-----
Lieke Kapteijns, L (0-2)5.15677-
(*) - Holden was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen door Kapteijns toen de 2e1 begon
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Sara Moulton, W (3-1)611-1--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Francine Grotenhoff.
Scorer-Petra van Elteren (Centrals).
Speeltijd-1:45 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd kwam Gryphons tot een 3-0 shutout om de eerste zege van het seizoen te boeken. Emma Holden domineerde voor de ploeg uit Rosmalen en kwam tot twaalf strikeouts, terwijl ze vijf hits toestond.

In de eerste slagbeurt sloeg Charlotte Drijvers een tweehonkslag met twee uit voor Gryphons, maar bleef achter. In de tweede helft van de inning strandde Centrals twee loopsters.

Gryphons opende de score in de tweede inning. Manya Krijgsman begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Ellinor Keepers en scoorde op een 2-out single van Julia van Oosterwijck.

Gryphons voegde twee runs toe in de vierde slagbeurt. Maruja Isbouts begon met vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna ze het derde honk bereikte na een honkslag van Carlinde Altorf. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen zorgde Ellinor Keepers voor een punt met een honkslag, net als Julia van Oosterwijck om de stand op 3-0 te brengen. Hierna werden de laatste elf slagvrouwen op rij uitgeschakeld.

Met een 3-0 achterstand kreeg Centrals de kans iets terug te doen in de vijfde inning. Emma Bosman begon met een honkslag, waarna Nina Ceulemans en Petya Sokolová beiden het honk bereikten via een stootslag-honkslag. Hierna schakelde Emma Holden de volgende slagvrouw met drie slag uit. Een vangbal volgde en een strikeout maakte een einde aan de inning, zodat de honken vol achterbleven. Nadat de honken vol waren gekomen schakelde Holden de laatste negen slagvrouwen op rij uit om de shutout veilig te stellen.Centrals - Gryphons 0-3 (Game 2)
RHE
Gryphons0102000-350
Centrals0000000-050
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Emma Holden, W (1-2)712-5--
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Cheyenne Bumpus, L (1-1)3.112433
Pauline Baaij3.23-1--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Francine Grotenhoff, 1B-Albert Tolen.
Scorer-Petra van Elteren (Centrals).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.