Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx)

Roef! wint tweemaal ruim bij Euro Stars
English
CAPELLE a/d IJSSEL - Roef! kwam op zaterdag (25 april) tot twee mercy-rule overwinning bij Euro Stars door met 17-6 te winnen in zes innings en met 12-0 in vijf.

Met de dubbele winst klom Roef! naar de derde plaats in de Silver League, terwijl Euro Stars puntloos bleef.

Naast het scoren van 29 punten sloeg Roef! 37 honkslagen in de double-header van vandaag, waaronder zes van Eva van Knegsel, die ook zesmaal scoorde.

Ellen Doossche en Wies Ligtvoet homerden voor Roef!

(25 april)
Game 1

In de eerste wedstrijd van vandaag kwam Roef! tot liefst 20 honkslagen! Roef! gebruikte in dit duel aanvallend tien speelsters en allen sloegen minstens één honkslag. Zeven van deze speelsters sloegen minimaal twee hits. Eva van Knegsel, Charlotte Haen en Ennia Ballardini sloegen er allemaal drie.

Wies Ligtvoet, Eva van Knegsel, Gini Ketelaars en Ennia Ballardini scoorden allen drie punten.

Roef! was productief in vijf van de zes slagbeurten. In de eerste inning werden vier punten gescoord. Wies Ligtvoet begon met een honkslag en Eva van Knegsel sloeg een tweehonkslag, waarna de honken vol kwamen toen Naftely Pietersz vier wijd kreeg. Twee wilde worpen zorgden vervolgens voor de eerste twee punten. Een honkslag van Ellen Doossche en een double play-grounder van Nathalie Hosten maakten er 4-0 van.

Euro Stars pakte een punt terug in hun eerste slagbeurt toen Onaisha Franka het honk bereikte op een fout en scoorde op een 2-out double van Davinia de Kwant.

Een opofferingsstootslag van Naftely Pietersz en een honkslag van Charlotte Haen leverden nog eens twee runs op voor Roef! in de tweede inning.

Een 2-run single van Eva van Knegsel bezorgde Roef! weer twee punten in de derde inning. Ze sloeg vervolgens een 3-run triple in de vierde inning en scoorde toen zelf na een honkslag van Pietersz.

Met een 6-1 achterstand scoorde Euro Stars het tweede punt in de tweede inning toen Merel Cramer begon met een honkslag en scoorde op een opofferingsstootslag van Kimberly Matulessy.

Met een 8-2 achterstand scoorde de thuisploeg tweemaal in de derde slagbeurt. De punten werden opnieuw gescoord met twee uit en dit keer via een 2-run triple van Merel Cramer.

Nadat Roef! viermaal had gescoord in de eerste helft van de vierde inning scoorde Euro Stars een punt in de tweede helft van de vierde en vijfde inning. In de vierde scoorde Eliza van 't Zelfde na een wilde worp en in de vijfde sloeg Davinia de Kwant een driehonkslag en scoorde na een fout.

Roef! had weer een grote rally in de zesde en scoorde toen vijf punten, dankzij een 2-run double van Nathalie Hosten, 2-run single van Wies Ligtvoet en opofferingsslag van Eva van Knegsel, die zes punten binnensloeg.Euro Stars - Roef! 6-17 (6 inn.) (Game 1)
RHE
Roef!422405 -17202
Euro Stars112110 -662
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Jasmin Kaiaruna3.133554
Marjolein Merkx, W (2-1)2.21311-
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Shomayra Franka, L (0-2)3.216121210
Wendy van der Hoeven2.1-3855
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Jimmy Martin.
Scorers-Ingrid Ooms (Euro Stars), Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-1:55 uur....Wendy van der Hoeven...

...Naftely Pietersz...

...Ellen Doossche...

...Sophie Mollee...

...Marjolein Merkx...

...Ilse van Kerkoerle & loopster Kirsten Molle...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Game 2

In de tweede wedstrijd was Roef! opnieuw productief en kwam dit keer tot 17 honkslagen, waaronder homeruns van Ellen Doossche en Wies Ligtvoet. Eva van Knegsel sloeg ook nu weer drie honkslagen en scoorde drie punten. Wies Ligtvoet en Naftely Pietersz lieten ook drie honkslagen noteren.

Marjolein Merkx gooide het hele duel voor Roef! en kwam tot vijf strikeouts, terwijl ze maar drie hits toestond in deze shutout.

Roef! opende met drie runs in de eerste inning. Met één uit sloeg Eva van Knegsel een honkslag en stal het tweede honk. Ze schoof op na een honkslag van Naftely Pietersz en scoorde toen de laatste gedwongen uitging op een grounder van Charlotte Haen. Hierna sloeg Ellen Doossche de bal het rechtsveld in en cirkelde de honken voor een homerun.

Twee runs werden toegevoegd met twee uit in de derde inning. Charlotte Haen en Ellen Doossche sloegen toen back-to-back triples, terwijl een fout voor het volgende punt zorgde.

Roef! scoorde ook tweemaal in de vierde, dankzij een 2-run triple van Naftely Pietersz.

Een 5-run rally verhoogde de stand naar 12-0 om tot een verschil van tien punten te komen. Sophie Mollee begon met een driehonkslag en scoorde op een tweehonkslag van Nathalie Hosten, resulterend in een werpsterswissel. Ilse van Kerkoerle kreeg toen vier wijd en Ennia Ballardini volgde met een 'force play-grounder'. Wies Ligtvoet sloeg daarna een 3-run homerun om de stand op 11-0 te brengen. Hierna sloeg Eva van Knegsel een driehonkslag en scoorde het twaalfde punt voor Roef! na een honkslag van Naftely Pietersz.

Euro Stars sloeg slechts drie honkslagen. Wendy van der Hoeven en Kirsten Molle sloegen beiden een honkslag met twee uit respectievelijk de tweede en derde slagbeurt. Rachel Schouten opende de vierde met een honkslag en werd de enige loopster van Euro Stars die het tweede honk bereikte.Euro Stars - Roef! 0-12 (5 inn.) (Game 2)
RHE
Roef!30225 -12171
Euro Stars00000 -031
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (3-1)55-3--
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Merel Cramer, L (0-2)4 (*)1-1498
Wendy van der Hoeven1-1333
(*) - Cramer gooide op twee slagvrouwen in de vijfde inning
Homeruns: Roef!: Ellen Doossche (1)(2-run,1e,op Cramer); Wies Ligtvoet (1)(3-run,5e,op Van der Hoeven).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jimmy Martin, 1B-Patrick Reus.
Scorers-Ingrid Ooms (Euro Stars), Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-1:25 uur....Euro Stars Hoofd Coach Willy van der Lee praat met zijn speelsters voor de wedstrijd...

...Wies Ligtvoet & Ennia Ballardini zijn klaar voor het duel...


...Ilse van Kerkoerle aan slag voor Roef!...
...Davinia de Kwant is de catcher; Jimmy Martin de umpire...

...Wies Ligvoet & Umpire Patrick Reus...

...Rachel Schouten...

...Ennia Ballardini...

...Catcher Nathalie Hosten...


...Gini Ketelaars als loopster op het 1e honk voor Roef1...
...De eerste honkvrouw is Merel Cramer...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.