Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW dient Ban-Topa eerste verlies toe en blijft ongeslagen
English
BUSSUM - HCAW won zaterdag (25 april) met 2-1 en 7-5 van Ban-Topa Future Stars om ongeslagen te blijven. Ban-Topa had de eerste vier wedstrijden gewonnen en leed nu de eerste nederlagen van het seizoen.

In de opener won HCAW in acht innings na geraakt werpster met volle honken.

Ban-Topa staat dit seizoen onder leiding van Lloyd Todman, die vorig seizoen de Hoofd Coach was van HCAW.

(25 april)
Game 1

In een enerverende en spannende openingswedstrijd won HCAW met 2-1 in acht innings om Ban-Topa Future Stars de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen.

In de eerste inning nam HCAW een 1-0 voorsprong. Met één uit sloeg Kaylee Fortilus een honkslag en schoof op na een grounder van Laura van Essen. Ze scoorde toen Anouk Sassen volgde met een honkslag.

Ban-Topa kwam langszij in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Ylaine van de Hove een tweehonkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Nadine van Roode. Nadat de laatste het tweede honk had bereikt via velderskeus werd het gelijkmakende punt gescoord op een grounder van Kelly Platvoet, maar de ploeg liet een loopster op het derde honk achter.

In de volgende vijf innings kregen beide teams loopsters in scoringspositie, maar wisten niet tot scoren te komen. Voor Ban-Topa begon Lee Ann Craanberg de derde inning met een driehonkslag, maar strandde. In de vierde liet de Amsterdamse ploeg twee loopsters achter. HCAW-pitcher Ilona Marcelis schakelde zeven slagvrouwen op rij uit tussen de vierde tot en met zesde inning. Ze kreeg toen een lead-off double tegen in de zevende van Kelly Platvoet, maar haar pinch-runner ging uit bij een steelpoging.

HCAW kreeg de honken vol in de derde inning. Met twee uit kwam Kaylee Fortilus na een fout op het honk, waarna Laura van Essen een tweehonkslag sloeg. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Anouk Sassen opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten, maar toen maakte een vangbal een einde aan de inning.

Na vier wijd op lead-off hitter Wendy Bierman in de vierde inning schakelde Ban-Topa starter Nadine van Roode negen slagvrouwen op rij uit.

In de zevende inning nam Lee Ann Craanberg de pitching over bij Ban-Topa en zag HCAW opnieuw de honken vol krijgen. Pinch-hitter Odette Kuipers begon met vier wijd, waarna Ilona Marcelis na een fout op het honk kwam. Met één uit volgde een foute aangooi op een double steal, waarna Dervisa Mutic opzettelijk vier wijd kreeg op de honken vol te zetten. Een pop-fly en gedwongen nul maakten een einde aan de inning en dat betekende dat er een verlenging volgde.

Voor Ban-Topa, met Lee Ann Craanberg als tie-break loopster, kreeg Jeaniven Sophia vier wijd met twee uit, maar de ploeg liet twee loopsters achter.

In HCAW's achtste slagbeurt was Laura van Essen de tie-break loopster. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Anouk Sassen (opnieuw) opzettelijk vier wijd. Een honkslag van Marley Martis zorgde voor volle honken. Even later scoorde HCAW het winnende punt toen volgende slagvrouw Wendy Bierman werd geraakt door een worp.HCAW - Ban-Topa Future Stars 2-1 (8 inn.) (Game 1)
RHE
Ban-Topa Future Stars01000000-163
HCAW10000001-240
(nul uit toen het winnende punt werd gescoord in de achtste inning)
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Nadine van Roode622311
Lee Ann Craanberg, L (1-1)1 (*)-211-
(*) - Craanberg gooide op drie slagvrouwen in de achtste inning
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis, W (3-0)841611
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Frits Budding, 1B-Carlo Schreuders.
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd sloeg HCAW vroeg toe en stond met 5-0 voor na twee innings.

HCAW scoorde viermaal in de eerste slagbeurt. Dervisa Mutic begon met een stootslag-honkslag, waarna Monique Melissant werd geraakt door een worp. Vervolgens werd een fout gemaakt op een grounder van Laura van Essen en dat leidde tot het eerste punt. Twee 'force play-grounders' volgden, maar slechts één ervan resulteerde in een punt. Met de honken vol zorgde een nieuwe 'force play-grounder' in een nul op de plaat, maar hield de honken vol. Het volgende punt werd gescoord toen Milot van Doesburg werd geraakt en daarna voegde Ilona Marcelis een 2-run single toe om er 4-0 van te maken.

HCAW voegde het volgende punt toe in de tweede inning. Dervisa Mutic kreeg vier wijd en scoorde toen er een fout volgde op een honkslag van Laura van Essen.

HCAW maakte er 6-0 van in de vierde dankzij een honkslag van Marley Martis.

HCAW had meer punten kunnen scoren in deze inning om een mercy-rule voorsprong te nemen, maar liet de honken vol achter, waarna men drie tegenpunten moest toestaan in de vijfde. Met één uit kreeg Darlenes Martinez vier wijd en kwam Emily Stenzler na een infield-hit op het honk. Een fout op een grounder van Jeannevian Kinburn leidde tot een punt, net als een wilde worp. Met twee uit verkleinde een honkslag van Shirley Jacobs de achterstand naar 6-3.

HCAW voegde een 'insurance run' toe in de 2e5 toen Ilona Marcelis begon met haar derde honkslag in deze wedstrijd. Ze schoof op na een opofferingsstootslag van Odette Kuipers en een grounder van Dervisa Mutic. Een honkslag van Monique Melissant leverde toen een punt op.

De spanning steeg weer toen Ban-Topa tweemaal scoorde in de eerste helft van de zevende inning. Emily Stenzler begon met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Jeannevian Kinburn. Met één uit maakte een honkslag van Shirley Jacobs er 7-5 van, maar toen volgde een vangbal. Hierna sloot winnende werpster Anouk Sassen de wedstrijd af met een strikeout.HCAW - Ban-Topa Future Stars 7-5 (Game 2)
RHE
Ban-Topa Future Stars0000302-564
HCAW410110X-791
pitcher Ban-Topainn.SOBBHRER
Shirley Jacobs, L (1-1)621971
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, W (3-0)754652
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carlo Schreuders, 1B-Frits Budding.
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.