Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Onze Gezellen en Zwijndrecht delen double-header
English
HAARLEM - Onze Gezellen en Zwijndrecht deelden zaterdag (25 april) hun double-header. Door dit resultaat delen de twee teams nu de zevende plaats in de Silver League.

Zwijndrecht won de opener met 9-4, waarna Onze Gezellen volgde met een 3-0 shutout in de avondwedstrijd.

Michelle van Bodegom homerde voor Zwijndrecht in de eerste wedstrijd.

(25 april)
Game 1

In de opener sloeg Zwijndrecht al snel toe en stond met 8-0 voor na drie innings, maar de ploeg slaagde er niet in het duel af te sluiten via de mercy-rule. Met een 9-0 achterstand in de vijfde scoorde Onze Gezellen drie punten om een mercy-rule nederlaag te voorkomen.

Zwijndrecht kwam tot een rally van vier punten in de openingsbeurt. Sanne Korpel begon met vier wijd, schoof op na een grounder en scoorde toen Michelle van Bodegom homerde. Claudia Kranendonk en Chantal Fehling kregen vervolgens ook vier wijd, schoven op na een wilde worp en scoorde op een hierna volgende honkslag van Nadine van der Loos.

Drie punten werden toegevoegd met twee uit in de tweede inning. Denise Theulings begon met een vrije loop, schoof op na twee grounders en scoorde na een honkslag van Michelle van Bodegom. Volgende slagman Claudia Kranendonk bereikte daarna het honk na een fout, waarna een wilde worp en een doorgeschoten bal voor de volgende twee punten zorgden.

Zwijndrecht maaket er 8-0 van in de derde inning toen Laura Zuidam scoorde op een honkslag van Sanne Korpel.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde verhoogde Zwijndrecht de stand naar 9-0 in de vijfde inning toen Themis Claes na een stootslag-honkslag op het honk kwam en scoorde na een fout.

Maar toen scoorde Onze Gezellen drie punten in de 2e5. Met één uit sloeg Shannon Hetem een driehonkslag, waarna een grounder volgde. En zo was Zwijndrecht nog één nul af van een mercy-rule overwinning. Echter, een fout op een grounder van Babs de Jonge zorgde voor een punt, net als een hierna volgende honkslag van Laura van der Bos. Onze Gezellen voorkwam daarna een mercy-rule verlies toen Amy Udink volgde met een RBI-double om de stand op 9-3 te brengen.

De thuisploeg scoorde weer een punt in de zesde toen Daniëlle Gardeniers vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Shannon Hetem. Nu met een 9-4 achterstand kreeg Onze Gezellen de kans nog meer te scoren, want het kreeg de honken vol toen Patricia Hesterman vier wijd kreeg en, na een werpsterswissel, Babs de Jonge een honkslag sloeg. Echter, de inning eindigde even later toen een gedwongen nul op thuis en een vangbal volgden.Onze Gezellen - Zwijndrecht 4-9 (Game 1)
RHE
Zwijndrecht4310100-972
Onze Gezellen0000310-4104
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Denise Theulings, W (3-0)5.154741
Kelsey Huijzers1.22-3--
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Fiona Sewalt, L (1-2)4.265595
Kayleigh van Emst2.12-2--
Homerun: Zwijndrecht: Michelle van Bodegom (1)(2-run,1e,op Sewalt).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-John van Renswoude.
Scorer-Joke Sewalt (Onze Gezellen).
Speeltijd-2:25 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd was het Onze Gezellen dat de wedstrijd controleerde. Lisa Pagan gooide het hele duel, kwam tot zes strikeouts en stond maar vier hits toe.

Onze Gezellen opende de score in de eerste inning. Shannon Hetem begon met een honkslag, schoof op na een grounder en een honkslag van Babs de Jonge. Laura van der Bos volgde met een puntscorende tweehonkslag. De honken kwamen vol te staan toen Amy Udink vier wijd kreeg, maar daarna bleven drie loopsters achter.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning. Met twee uit bereikte Laura van der Bos het honk na een fout, schoof op na een honkslag van Amy Udink en scoorde op een honkslag van Fiona Sewalt.

Onze Gezellen maakte er 3-0 van in de vierde slagbeurt. Dit keer opende Ardine Schemmekes met vier wijd en scoorde toen Kayleigh van Emst na een fout op het honk kwam.

Zwijndrecht kwam het dichtst bij een punt in de derde en vijfde inning en daarbij waren dezelfde speelsters betrokken. In de derde kreeg Sanne Korpel vier wijd met één uit, waarna Kelsey Huijzers haar naar het derde honk bracht met een honkslag en daarna zelf het tweede honk stal. Maar daarna bleven ze achter in scoringspositie. In de vijfde, opnieuw met twee uit, kwam Korpel na een fout op het honk en Huijzers via een infield-hit, maar ook nu strandden ze.Onze Gezellen - Zwijdrecht 3-0 (Game 2)
RHE
Zwijndrecht0000000-043
Onze Gezellen101100X-362
pitcher Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Chantal Fehling, L (0-1)633631
pitcher Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Lisa Pagan, W (1-0)7614--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-John van Renswoude, 1B-Arjan de Wever.
Scorer-Joke Sewalt (Onze Gezellen).
Speeltijd-1:40 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.