Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels boekt twee mercy-rule zeges vs. TTT
English
SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels won op bewolkte en soms regenachtige zaterdag (25 april) tweemaal vs. Tex Town Tigers Tigers, dat puntloos bleef. Terrasvogels won beide wedstrijden via de mercy-rule.

In de opener gooide Ginger de Weert een 5-nning No-Hitter in een 8-0 shutout.

In Game 2 nam Tex Town Tigers een 3-0 voorsprong in de eerste inning, maar Terrasvogels won met 11-4 in vijf innings.

(25 april)
Game 1


...Ginger de Weert...
...No-Hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels opende de score in de eerste slagbeurt op starter Cheyenne Scheffer. Lead-off hitter Kimberly Jones werd geraakt door een worp, stal het tweede honk en scoorde op een hierna volgende honkslag van Ella Krommendijk. De laatste schoof op toen daar een outfield-fout op volgde. De honken kwamen vol te staan toen Jessie van Aalst vier wijd kreeg en ook Marisèla de Wind werd geraakt door een worp. Een wilde worp leverde daarna het tweede punt op.

Twee onverdiende punten werden toegevoegd in de tweede inning. Met twee uit scoorden Kimberly Jones (velderskeus) en Ella Krommendijk (honkslag) beiden toen er een vangfout werd gemaakt op een uithaal van Jessie van Aalst.

Na twee loopsters in scoringspositie te hebben achtergelaten in de derde slagbeurt scoorde Terrasvogels weer vier punten in de vierde om de stand op te voeren naar 8-0. Kimberly Jones begon met een honkslag en schoof op na een grounder. Hierna dreunde Jessie van Aalst de bal het rechtsveld in voor een honkslag, maar toen daar een outfield-fout op volgde, kon ze samen met Jones scoren. Dit leidde tot een werpsterswissel. Daniëlle ten Donkelaar nam het over, maar werd begroet met een driehonkslag van Marisèla de Wind, waarna Lisa Waasdorp het honk bereikte op een fout. Een nieuwe fout op een grounder van Lizzie Clarijs en een opofferingsslag van Jessica Waasdorp leidden even later tot de volgende twee punten.

Winnende werpster Ginger de Weert schakelde acht slagvrouwen met drie slag uit en gooide een No-Hitter. Slechts twee slagvrouwen bereikten het honk, beiden via een fout. Lindsey Meadows was daarvan de eerste in de tweede inning. Ze sloeg een pop-fly riching derde honk, maar die werd gemist. De bal kwam op de grond op goed gebied, maar eindigde op fout gebied, waarbij het niet duidelijk zichtbaar was of de bal het veld had verlaten voor of achter het derde honk. Meadows rende ondertussen richting tweede honk. Aanvankelijk werd de klap als 'foutbal' beoordeeld, resulterend in commentaar en overleg tussen de twee umpires. De beslissing werd teruggedraaid en Meadows werd teruggestuurd naar het eerste honk. Ze schoof toen op na een wilde worp en een grounder, maar strandde op het derde honk.

In de vierde inning bereikte lead-off hitter Annemiek Jansen het honk na een fout, maar ging uit bij een steelpoging.Terrasvogels - Tex Town Tigers 8-0 (4½ inn.) (Game 1)
RHE
Tex Town Tigers00000 -005
Terrasvogels2204X -882
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer, L (0-1)3.111764
Daniëlle ten Donkelaar0.2--121
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (2-0)58----
Ginger de Weert gooit een No-Hitter
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:16 uur.

Game Notes:
Ginger de Weert (Terrasvogels) gooit een No-Hitter.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C, west-zuidwestelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 77%.
Game 2

De tweede wedstrijd kende een onverwachte start, want Tex Town Tigers nam een 3-0 voorsprong in de eerste inning op starter Malou van Dusschoten. Nadine Marinus begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Shaneequa Kock en een honkslag van Annemiek Jansen. De honken kwamen vol te staan toen Alana Westerhof werd geraakt door een worp. Hierna zorgde Lindsey Meadows met een honkslag voor twee runs, waarna de honken weer vol kwamen te staan toen Laura Wissink vier wijd kreeg. Een honkslag van Isa Los maakte er 3-0 van, maar toen liet Tex Town Tigers de honken vol achter toen Van Dusschoten de slagbeurt afsloot met twee strikeouts.


...Tijdens 2 miezerde het soms...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels herstelde en antwoordde onmiddellijk met vier punten op starter Romy van der Wielen. Lead-off hitter Kimberly Jones kwam na een fout op het honk en schoof op na een OSS van Ella Krommendijk. Vier wijd voor Jessie van Aalst en Marisèla de Wind zorgden daarna voor volle honken. Lisa Waasdorp volgde met een 2-run single en Alyssa Taylor voegde een 2-run triple toe om er een 4-3 stand van te maken.

In de tweede inning werd het volgende punt gescoord toen Kimberly Jones (honkslag) de plaat passeerde na een tweehonkslag van Ella Krommendijk met één uit.

Tex Town Tigers liet loopsters achter op het tweede en derde honk in de derde inning, maar scoorde het volgende punt in de vierde op de Canadese Alyssa Taylor, die de pitching in deze inning overnam. Met twee uit sloeg Annemiek Jansen een honkslag en schoof op na een outfield-fout, waarna ze scoorde op een honkslag van de eveneens Canadese Alana Westerhof.

Een 5-run rally in de vierde inning verhoogde de voorsprong voor Terrasvogels naar 10-4. Myrthe Smid en Kimberly Jones begonnen met honkslagen, waarna Ella Krommendijk een RBI-single afleverde en dat bracht nieuwe werpster Shanequa Kock naar de plaat. Een opofferingsslag van Jessie van Aalst leverde het volgende punt op. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Marisèla de Wind en een honkslag van Lisa Waasdorp. Hierna leidden twee fouten tot de volgende drie punten.

In de 2e5 bereikte Terrasvogels het verschil van zeven punten. Kimberly Jones begon met vie wijd, stal het tweede honk en schoof op na een honkslag van rookie Ella Krommendijk, die 3-uit-3 sloeg. Een fout op een grounder van Jessie van Aalst maakte er vervolgens 11-4 en sloot daarmee de wedstrijd af.

Het laatste punt werd gescoord door Kimberly Jones (haar vierde in dit duel) en zij deed iets heel opmerkelijks vandaag. In de double-header bereikte ze zeven keer het honk en scoorde elke keer!Terrasvogels - Tex Town Tigers 11-4 (5 inn.) (Game 2)
RHE
Tex Town Tigers30010 -484
Terrasvogels41051 -11101
(nul uit toen een verschil van zeven punten werd verkregen in de vijfde inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Romy van der Wielen, L (0-2)3 (*)-2885
Shaneequa Kock1 (**)-2231
(*) - Van der Wielen gooide op drie slagvrouwen in de vierde inning
(**) - Kock gooide op drie slagvrouwen in de vijfde inning
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (2-0)343533
Alyssa Taylor, SV (1)2-131-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:29 uur.

Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt & Regenachtig, 13,6° C, west-zuidwestelijke wind 35 kmu, luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.