Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Desiree van Alebeek)

Comfortabele overwinningen voor Twins vs. Almere '90
English
OOSTERHOUT - Twins boekte op zaterdag (25 april) twee comfortabele overwinningen tegen Almere '90. Hierdoor bleef Twins ongeslagen, terwijl Almere '90 puntloos bleef.

In de opener won Twins met 12-2 in vier innings, waarna een 10-3 zege volgde in zes innings.

Noor Godefroy en Sandy Lauwers homerden beiden voor Twins.

(25 april)
Game 1

In de opener was er een puntloze stand na twee innings en dus leek het er op dat dit duel misschien wel 'close' zou blijven.


...Kate Geldof sloeg 2 hits en scoorde 2x...
(© Foto: Desiree van Alebeek)
Twins-starter Michelle Edgtton kreeg een 2-out single tegen van Maxime Scheffer in de eerste, maar dat was Almere's enige honkslag in de eerste drie slagbeurten. In de derde kreeg de Australische drie opeenvolgende nullen en sloot daarmee een reeks van zeven op rij af.

En toen begon de tweede helft van de derde inning. Toen de slagbeurt eindelijk ten einde was stond Twins met 11-0 voor! Er waren acht honkslagen in deze inning, waaronder drie 'extra basehits'. Alle negen startende speelsters bereikten het honk en scoorden een punt in deze inning. Femke Duffhues en Kate Geldof scoorden tweemaal in deze slagbeurt, de laatste sloeg twee honkslagen, terwijl Sandy Lauwers twee tweehonkslagen liet noteren en Noor Godefroy homerde.

Het begon allemaal met een stootslag-honkslag van Kate Geldof, die vervolgens scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Femke Duffhues, die zelf hierdoor het derde honk bereikte. Manon van Alebeek kreeg daarna vier wijd en met één uit leverde Sandy Lauwers een 2-run double af, maar scoorde zelf toen daar een outfield-fout op volgde. Even later kreeg Michelle Edgtton vier wijd en ging scoren op een honkslag van Minke Blok, resulterende in een werpsterswissel. Nieuwe werpster Merel Boers werd begroet met een 2-run homerun van Noor Godefroy en zo ging de rally gewoon door. Tammie Lijbers volgde met een honkslag en scoorde op de tweede honkslag in de inning van Kate Geldof. Femke Duffhues bereikte daarna opnieuw het honk na een fout en een grounder van Manon van Alebeek leverde het volgende punt op. Een honkslag van Lieke Duffhues en de tweede tweehonkslag van Sandy Lauwers verhoogden de stand vervolgens naar 11-0.

Twins was nog niet klaar met scoren, want er volgde nog een punt in de vierde inning. Minke Blok kwam na een fout op het honk, waarna Noor Godefroy een honkslag sloeg. Het punt kwam vervolgens tot stand in een double steal-situatie.

Almere '90 scoorde de twee punten in de eerste helft van de vierde inning op reliever Sheila van der Tang. Merel Boers begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen ook Kelsy Pieneman een honkslag sleog en (voormalig Twin) Britt Remmers vier wijd kreeg. Een fout op een 'force play-grounder' van Shawna van der Schouw en een honkslag van Mandy Pieneman zorgden daarna voor de twee punten, maar daar bleef het bij voor Almere '90.Twins - Almere '90 12-2 (4 inn.) (Game 1)
RHE
Almere '900002 -244
Twins00(11)1 -12101
(two outs when 10-run difference was reached in the fourth inning)
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Maxime Scheffer, L (0-1)2.1-4465
Merel Boers1.1--661
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Michelle Edgtton, W (4-0)33-1--
Sheila van der Tang0.1-1321
Michelle Edgtton0.21----
Homerun: Twins: Noor Godefroy (1)(2-run,3e,op Boers).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Jos Welboren.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur....Lieke Duffhues maakt contact voor Twins; Kate Geldof is de loopster op het 3e honk...
(© Foto: Desiree van Alebeek)Game 2

Twins won ook de tweede wedstrijd via de mercy-rule en eindigde met een walk-off homerun van Sandy Lauwers.

Maar dit duel was een stuk 'closer' in de eerste drie innings. Twins opende de score met drie onverdiende punten in de tweede inning. Sandy Lauwers begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit volgde een fout op een grounder van Kelly De Lannoy, resulterend in het eerste punt. Minke Blok kreeg vervolgens vier wijd en een fout op een klap van Noor Godefroy zorgde voor de volgende twee punten.

Almere '90 kwam langszij in de derde inning en ook deze punten waren onverdiend. Suzanne Poelgeest begon met een honkslag. Met één uit volgde een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Maxime Scheffer. Een nieuwe fout op een grounder van Shanna te Vrede en een doorgeschoten bal leidden tot de eerste twee punten. Een honkslag van Kelsy Pieneman bracht de stand in balans.

Twins reageerde onmiddellijk met twee punten in de 2e3. Met twee uit sloegen Sandy Lauwers en Michelle Edgtton back-to-back doubles om Twins op een hernieuwde voorsprong te zetten. Een honkslag van Kelly De Lannoy maakte er daarna 5-3 van.

Nog eens twee punten werden toegevoegd in de vierde inning. Met één uit sloeg Femke Duffhues een driehonkslag, maar werd toen op de plaat uitgeschakeld op een klap van Manon van Alebeek. Lieke Duffhues sloeg daarna een honkslag, waarna een honkslag Twins weer een punt opleverde. Met Duffhues op het derde honk kreeg Sandy Lauwers vier wijd. In deze situatie vertrok de laatste richting tweede honk en kwam in een rundown, maar Duffhues kon scoren voordat Lauwers werd uitgetikt.

In de vijfde inning scoorde Twins opnieuw tweemaal. Michelle Edgtton begon met een tweehonkslag en ging scoren toen Kelly De Lannoy het honk bereikte na een fout. De laatste scoorde even later na een 2-out single van Tammie Lijbers.

Almere werd puntloos gehouden na de derde inning. De ploeg kreeg nog een scoringskans in de vijfde toen het de honken vol had met twee uit. Shanna te Vrede sloeg toen een honkslag, gevolgd door vier wijd voor Kelsy Pieneman en een honkslag van Britt Remmers. Maar zij bleven allen achter.

Met een 9-3 voorsprong had Twins nog slechts één punt nodig om het duel via de mercy-rule af te kunnen sluiten in de zesde. Renée Adriaanse nam toen de pitching over voor Almere en kreeg één uit. Maar toen homerde Sandy Lauwers, die 3-uit-3 was, om een einde te maken aan de wedstrijd.Twins - Almere '90 10-3 (6 inn.) (Game 2)
RHE
Almere '90003000 -364
Twins032221 -10102
(één uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Shanne te Vrede, L (0-2)534993
Renée Adriaanse0.1--111
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues, W (2-0)64163-
Homerun: Twins: Sandy Lauwers (2)(solo,6e,op Adriaanse).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos Welboren, 1B-Bianca Dweelaard.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur....Manon van Alebeek als 1e honkvrouw; Shanna te Vrede is de loopster voor Almere...

...Homerun-power: Sandy Lauwers en Noor Godefroy...
(© Foto's: Desiree van Alebeek)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.