Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint comfortabel vs. Pirates
English
VLEUTEN - UVV win zaterdag (25 april) tweemaal vs. Amsterdam Pirates, dat puntloos bleef.

UVV kreeg prima pitching van Helma Pluim en Melissa Burger en won met 5-0 en 9-3.

(25 april)
Game 1

In de opener kwam Helma Pluim tot een shutout tegen Amsterdam Pirates en gooide een 2-hitter. Ze stond slechts twee speelsters tot het tweede honk toe. Haar No-Hitter eindigde toen Babette Kouwenhoven de derde inning begon met een honkslag. Ze bereikte het tweede honk toen Josephine Rommens vier wijd kreeg met één uit, maar de twee bleven achter.

In de vierde en vijfde inning bereikten twee Amsterdamse slagvrouwen het honk na geraakt te zijn door een worp, maar kwamen niet verder dan het eerste honk. In de zesde kreeg Dana Rodermans vier wijd, waarna Sophie van Oostvoorn tekende voor de tweede Amsterdamse honkslag. Dit keer maakte een dubbelspel een einde aan de inning.

UVV opende de score met een punt in de tweede inning. Met twee uit sloeg Renske de Leeuw een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Michelle van Waveren.

UVV nam daarna meer afstand door viermaal te scoren in de derde slagbeurt. Felicity Pique begon met vier wijd, waarna Laura Arp het honk bereikte via een infield-hit. Een honkslag van Naomi Andringa verdubbelde vervolgens de voorsprong. Hierna liet Kirsten Vierdag een 2-run triple noteren en scoorde zelf na een doorgeschoten bal om er 5-0 van te maken.

In de volgende drie innings hield Amsterdam-pitcher Shanna van Vegten UVV op slechts drie honkslagen en stond geen punten meer toe.UVV - Amsterdam Pirates 5-0 (Game 1)
RHE
Amsterdam Pirates0000000-020
UVV014000X-590
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Shanna van Vegten, L (0-3)642954
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Helma Pluim, W (2-1)7522--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Hans Hornstra, 1B-Wout van der Horst.
Scorer-Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd kreeg UVV opnieuw een prima pitching-optreden, dit keer van Melissa Burger, die maar vier hits toestond.

UVV stond kort met 3-2 achter in de derde inning, maar draaid het duel even later in eigen voordeel om.

UVV scoorde tweemaal in de eerste slagbeurt. Laura Arp en Naomi Andringa begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen Marleen van Gastel met één uit vier wijd kreeg. Vier wijd voor Misja Koops en een honkslag van Michelle van Waveren leverden twee punten op, maar de thuisploeg liet de honken vol achter toen de volgende twee slagvrouwen werden uitgeschakeld.

Amsterdam kwam langszij in de tweede slagbeurt. Lead-off hitter Dana Rodermans kwam na een fout op het honk, schoof op na een opofferingsstootslag van Sophie van Oostvoorn en scoorde op een tweehonkslag van Uchenna Jong Loy. Hierna bereikte Ragna Stegenga ook het honk op een fout. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Shanna van Vegten, maar dat leverde ook het gelijkmakende punt op.

In de eerste helft van de derde inning nam Amsterdam een 3-2 voorsprong. Josephine Rommens begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Judith Diepeveen, waarna ze scoorde op een honkslag van Rhowan Stuart. Hierna kreeg Dana Rodermans een vrije loop. Maar vanaf dat moment domineerde Melissa Burger in het restant van de wedstrijd, want ze schakelde 14 van de volgende 15 slagvrouwen uit. Na acht slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakelde kreeg ze een lead-off single tegen van Dana Rodermans in de zesde, maar toen volgden weer zes nullen op rij.

UVV hernam de leiding in de 2e3 door tweemaal te scoren. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Marleen van Gastel een honkslag sloeg en Misja Koops en Michelle van Waveren beiden vier wijd kregen. Helma Pluim volgde met een honkslag om twee runs binnen te brengen en de stand op 4-3 te brengen.

UVV nam meer afstand in de volgende drie innings. In de vierde bereikte Laura Arp het honk na een fout en ging scoren op een honkslag van Kirsten Vierdag. Twee runs werden toegevoegd in de vijfde, dankzij een tweehonkslag van Helma Pluim en een honkslag van Renske de Leeuw. De voorsprong werd verhoogd naar 9-3 dooor tweemaal te scoren in de zesde slagbeurt. Dit keer opende Laura Arp met een honkslag en volgde Naomi Andringa met een tweehonkslag. Ze scoorden daarna beiden na een opofferingsslag, respectievelijk geslagen door Kirsten Vierdag en Marleen van Gastel.UVV - Amsterdam Pirates 9-3 (Game 2)
RHE
Amsterdam Pirates0210000-342
UVV202122X-9121
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Mandy van der Maas, L (0-2)4.2331075
Jill Kranenburg1-1222
Babette Kouwenhoven0.1-----
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, W (2-1)741431
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Hans Hornstra.
Scorer-Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.