Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Tubantia & José ter Steege)


...Monique Mooi wordt geëerd voor haar 500e duel...
(© Foto: Tubantia)
Tex Town Tigers & Talent Team Holland delen double-header
English
ENSCHEDE - Tex Town Tigers en het Talent Team Holland deelden zondag (26 april) hun double-header en dat betekende dat beide teams hun eerste zege van het seizoen in de hoogste afdeling hebben geboekt.

Tex Town Tigers won de opener met 9-2 in een 5-inning mercy-rule wedstrijd.

Het Talent Team won daarna de tweede wedstrijd met een 3-1 stand achter de pitching van rookie Roos-Marijn Kramer, die het hele duel gooide.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd werd ervaren speelster Monique Mooi-ter Steege geëerd, want zij ging de 500e wedstrijd voor Tex Town Tigers in haar loopbaan. Ze debuteerde in het eerste team van de club op 24 mei 1992, de dag waarop ze haar 14e verjaardag vierde, in een wedstrijd tegen County Hitters toen Tex Town Tigers in het District speelde. Hierna kwam ze ook voor Tex Town Tigers uit in de eerste periode dat de ploeg in de Hoofdklasse speelde in 1996-1998. Nadat de ploeg degradeerde bleef ze ook voor de ploeg spelen in lagere afdelingen. Toen Tex Town Tigers weer terug promoveerde naar de Hoofdklasse maakte ze weer haar comeback in de hoogste afdeling in 2005.

(26 april)

...Monique Mooi wordt geëerd door...
...TTT-voorzitter Renate van Stigt...
...en Jan van der Molen...
...Links staat Monique's zoon Milan...
(© Foto: José ter Steege)
Game 1

In de opener Lindsey Meadows maakte haar eerste start van het seizoen voor Tex Town Tigers en haar eerste sinds 18 augustus 2012. Ze gooide voor Olympia Haarlem in de seizoenen 2013 en 2014. De rechtshander gooide driemaal drie slag en stond zes honkslagen toe in de wedstrijd van vandaag.

Tex Town Tigers had twee ruime rallies in dit duel om het via de mercy-rule af te kunnen sluiten.

De eerste rally leverde vier punten op met twee uit in de tweede inning en werd in beweging gebracht door Lindsey Meadows, die opende met een tweehonkslag. Ze kon daarna niet opschuiven toen Laura Wissink volgde met een infield-hit. De twee schoven vervolgens op na een opofferingsstootslag van Monique Mooi. Met twee uit werd het eerste punt gescoord na een honkslag van Shaneequa Kock, waarna vier wijd voor Nadine Marinus het volgende punt opleverde. Een 2-run single van Annemiek Jansen maakte er daarna 4-0 van.

Het Talent Team verkleinde de achterstand naar 4-2 met een scoren van een punt in de vierde en vijfde inning. In de vierde inning sloeg Dervisa Mutic een honkslag met twee uit, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Lizzie Clarijs. In de vijfde opende Tammie Lijbers met vier wijd en scoorde ook met twee uit toen Brenda Beers een honkslag sloeg.

In de 2e5 nam Lizzie Clarijs de pitching over voor het Talent Team. In deze slagbeurt kwam Tex Town Tigers tot de volgende rally en scoorde vijf punten om tot een verschil van zeven te komen, zodat de wedstrijd ten einde kwam. Annemiek Jansen begon met een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Alana Westerhof. Vervolgens zorgden back-to-back doubles van Lindsey Meadows en Laura Wissink voor de volgende twee punten. Met één uit maakte een honkslag van Isa Los er 8-2 van en dat betekende dat Town Tigers nog maar één punt nodig had om het duel te kunnen afsluiten. Nadat Linda van Dijk een honkslag had geslagen en twee honken was opgeschoven na een wilde worp scoorde het laatste punt na een opofferingsstootslag van Shaneequa Kock.Tex Town Tigers - Talent Team Holland 9-2 (5 inn.) (Game 1)
RHE
Talent Team Holland00011 -261
Tex Town Tigers04005 -9100
(two outs when 7-run difference was reached in the fifth inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-2)422444
Lizzie Clarijs0.2--655
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (1-0)531622
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld.
Public Address Announcer-Bertil Haage.
Speeltijd-1:15 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,5° C, west-noordwestelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 82%.
Game 2

In de tweede wedstrijd nam het Talent Team een vroege voorsprong en hield die vast, dankzij goede pitching van Roos-Marijn Kramer. Ze was ook de eerste wedstrijd begonnen en gooide toen vier innings. In dit duel gooide de rechtshander het hele duel, zeven innngs.

De starter voor Tex Town Tigers was Linda van Dijk, de zus van Monique Mooi, die eerder was geëerd vanwege het spelen van haar 500e wedstrijd. De hardgooiende Linda was aanvankelijk gestopt, maar was voor de wedstrijden van vandaag toegevoegd, vanwege een paar blessures.

In de eerste slagbeurt opende Jong Oranje de score met één punt. Damishah Charles begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers. Na vier wijd voor Rachel van Veen werd het eerste punt gescoord toen Manoa Weijgertse een honkslag langs de linksveldlijn sloeg.

Het tweede punt volgde in de derde inning. Met één uit sloeg Rachel van Veen een honkslag en kreeg Manoa Weijgertse vier wijd. Met twee uit scoorde de eerste na een honkslag van Lizzie Clarijs, maar de inning kwam ten einde toen Weijgertse werd uitgeschakeld om op de honkslag het derde honk te bereiken.

Het Talent Team maakte er een 3-0 stand van in de vijfde inning op nieuwe werpster Shaneequa Kock, die het overnam van starter Linda van Dijk. Brenda Beers bereikte daarna het honk na een fout, stal het tweede honk en scoord op een 2-out single van Dervisa Mutic.

Met een 1-0 achterstand kreeg Tex Town Tigers de kans iets terug te doen in de tweede inning toen het de honken vol kreeg met nul uit. Laura Wissink sloeg een honkslag, Monique Mooi kwam na een fout op het honk na haar stootslag en ook Isa Los sloeg een honkslag. Maar het Talent Team voorkwam tegenpunten. Een foul-out, strikeout en vangbal sloten de inning af.

In de derde, nu met een 2-0 achterstand, opende Annemiek Jansen met een honkslag, maar dit keer werd Roos-Marijn Kramer gesteund met een dubbelspel.

In de zesde strandde een loopster van Tex Town Tigers op het derde honk, waarna drie nullen op rij volgden in de zevende om een einde te maken aan de wedstrijd.Tex Town Tigers - Talent Team Holland 1-3 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland1010100-3111
Tex Town Tigers0000010-162
pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (1-2)72-611
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Linda van Dijk, L (0-1)412622
Shaneequa Kock31151-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld.
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Speeltijd-1:36 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,5° C, west-noordwestelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 89%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.