Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Euro Stars)

Euro Stars bereidt zich in Italië voor op seizoen
English
PORPETTO / RONCHI DEI LEGIONARI (Italië) - Na op zaterdag 14 maart de eerste oefenwedstrijd van het seizoen te hebben gespeeld tegen Almere '90 vervolgde Euro Stars de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met een trainingskamp in Italië.


...De ploeg geniet van de vrije middag...
...op zaterdag in het schitterende Venetië...
...Op de voorgrond staat Wendy van der Hoeven...
...Achter haar vanaf links: Renske Jansen, Eliza van 't Zelfde,...
...Coach Willy van der Lee, Kim van der Valk, Kirsten Molle,...
...Davinia de Kwant, Onaisha Franka, Rachel Schouten,...
...Manon Hogenes, Anna Prins, Kimberley Matulessy,...
...Merel Cramer, Kimberley van der Lee en Shomayra Franka...
(© Foto: Euro Stars)
Op vrijdag 20 maart vloog de ploeg naar Italië waar 's middags al gelijk werd getraind op het complex van Porpetto Softball Club. Vorig jaar organiseerde deze club het Europese Cup Winners Cup Toernooi.

De volgende dag trainde Euro Stars opnieuw in Porpetto. 's Middags had het team de rest van de dag vrij en bracht die door in het nabij gelegen Venetië.

Op zondag 22 maart nam Euro Stars deel aan het Torneo di Primavera, dat werd georganiseerd door Stars Technovap Staranzano. Naast de organiserende club en Euro Stars was Rovigo Softball Club de derde deelnemende ploeg. Staranzano en Rovigo spelen dit seizoen beide in de Italian Softball League, de hoogste afdeling in Italië.

De wedstrijden werden gespeeld on het Stadio Comunale 'G. Gregoret', het softbalveld in Ronchi Dei Legionari. Dit is een bekend en succesvol terrein voor het Nederlandse softbal. In 2007 won het Nederlands Softbal Team hier het Olympisch Kwalificatie Toernooi om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). In 2011 veroverde Oranje op het complex opnieuw de titel op het Europees Kampioenschap. Het veld was ook bekend terrein voor Willy van der Lee, de Hoofd Coach van Euro Stars, want hij was de Batting Practice Pitcher van het Nederlands Team tijdens het OKT in 2007.

In de eerste wedstrijd van de 'Triangolare' (driekamp) stond Euro Stars tegenover Staranzano. De dag begon aanvankelijk regenachtig, maar het weer verbeterde daarna aanzienlijk. Euro Stars stond met 5-1 achter, kwam langszij en nam de leiding, maar verloor met 7-6 in de tie-break.

In de tweede wedstrijd stonden de twee Italiaanse teams tegenover elkaar. Dat duel kende een 3-3 stand en werd ook beslist in de tie-break, waarin Rovigo het winnende punt scoorde. Tie-break loopster Daria Boldrin schoof toen op naar het derde honk na een opofferingsstootslag van haar zus Roberta Boldrin en scoorde na een honkslag van Marta Pasqualini om de einstand op 4-3 te brengen.

Het toernooi werd afgesloten met de ontmoeting tussen Euro Stars en Rovigo. In deze wedstrijd won Rovigo met 6-4, waardoor de ploeg ook de driekamp won.

's Avonds vloog het team van Euro Stars weer huiswaarts.

Op zaterdag 28 maart heeft Euro Stars een double-header op het programma staan tegen Twins.

(20-22 maart)
Game One vs. Staranzano

Euro Stars opende het toernooi tegen Staranzano Stars. De ploeg had een goede start en nam onmiddellijk een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op startende werpster Teresa Cernecca. Onaisha Franka begon met vier wijd en stal het tweede honk. Met één uit stal ze ook het derde honk, waarna ze scoorde toen daar een foute aangooi op volgde.

De voorsprong was echter van korte duur, want Staranzano antwoordde met twee punten in de 2e2 op Shomayra Franka. Met één uit bereikten vier slagvrouwen op rij veilig het honk. Eerst sloeg Federica Bon (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag, waarna vier wijd de volgende loopster opleverde. Een fout op een klap van Veronika Comar zorgde vervolgens voor het gelijkmakende punt. Met loopsters op het tweede en derde honk volgde een poging de loopster op thuis uit te schakelen na een grounder van Anna Dessenibus. Echter, de loopster was safe en Staranzano had een 2-1 voorsprong genomen.

De Italiaanse ploeg vergrootte de voorsprong in de volgende twee innings. In de derde opende Marta Gasparotto met vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal. Met één uit bereikte ze het derde honk na een stootslag-honkslag van Francesca Caserta, die werd gevolgd door een velderskeus, resulterend in het punt.

Staranzano voegde twee runs toe in de vierde op nieuwe werpster Wendy van der Hoeven. Met één uit kwam er vier wijd voor Masa Kusar, vorig seizoen met .383 de beste slagvrouw van de ploeg. Nadat ze het tweede honk had gestolen kon ze scoren na een honkslag van Marta Gasparotto, speelster van de Italiaanse Nationale Ploeg. De laatste scoorde het volgende punt na een fout.

Maar met een 5-1 voorsprong voor Staranzano was het duel verre van afgelopen, want Euro Stars had nog een sterke comeback in petto in de vijfde slagbeurt. De ploeg kwam toen tot een rally van vier punten (allen gescoord met twee uit), dwong een werpsterswissel af en kwam langszij. Renske Jansen opende met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en stal het derde honk. Met één uit wist ze te scoren toen een strikeout volgde, waarbij de bal naar het eerste honk werd gegooid. Hierna werd Onaisha Franka geraakt door een worp en kreeg Kirsten Molle vier wijd. De twee scoorden toen Rachel Schouten een driehonkslag afleverde. Staranzano stond nu nog slechts met 5-4 voor en een werpsterswissel volgde. Veronica Comar nam het over, maar werd begroet met een RBI-single van Davinia de Kwant, waarmee de gelijkmaker werd binnen gebracht.

Wendy van der Hoeven zorgde voor drie nullen op rij in de tweede helft van de vijfde inning, wat volgens de toernooi-regels de laatste reguliere slagbeurt was. Maar omdat de stand gelijk was volgde een tie-break. In de 1e6 deed Euro Stars het opnieuw prima en nam een 6-5 voorsprong. Tie-break loopster Kimberley van der Lee bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal en scoorde het leidende punt na een one-out single van Renske Jansen. De laatste ging gedwongen uit op een hierna volgende grounder van Anna Prins, maar Euro Stars kreeg weer een loopster toen Manon Hogenes vier wijd kreeg. Ze bleven echter beiden achter, maar Euro Stars had wel een 6-5 voorsprong genomen.

Helaas voor de ploeg uit Capelle a/d IJssel antwoordde Staranzano met twee runs. Tie-break loopster Francesca Concina schoof op na een velderskeus-grounder van Masa Kusar. Hierna sloeg Marta Gasparotto de bal richting eerste honk, waarna de aangooi naar de plaat geen nul opleverde, zodat de stand weer in balans was. Een vrije loop zorgde even later voor volle honken. Hierna volgde een grounder van Francesca Caserta, waarbij uiteraard werd getracht de loopster op de plaat gedwongen uit te schakelen, maar die wist veilig over de plaat te sliden om het winnende punt te scoren.

Euro Stars kwam tot zeven honkslagen, waaronder drie van Davinia de Kwant.
Game Two vs. Rovigo

Euro Stars speelde later in de middag opnieuw een prima wedstrijd. De ploeg keek aanvankelijk weer tegen een achterstand aan, maar had een productieve slagbeurt om de leiding over te nemen. Maar een inning later wist Rovigo het duel weer in eigen voordeel om te draaien en hield de voorsprong dit keer vast om de driekamp te winnen.

Rovigo toonde ook snelheid in deze wedstrijd, want de ploeg sloeg drie inside-the-park-homeruns. In deze wedstrijd wist Euro Stars maar twee honkslagen te slaan.

In de eerste slagbeurt nam Rovigo een 1-0 voorsprong toen Roberta Boldrin met één uit een inside-the-park-homerun sloeg op Shomayra Franka, die wederom de startende werpster was voor Euro Stars.

In de tweede inning was het Sara Temporin die de bal het linksveld insloeg met één uit. Daar blesseerde linksveldster Eliza van 't Zelfde zichzelf toen ze achter de bal aanging en dat stelde Temporin in de gelegenheid alle honken af te gaan en liet de tweede inside-the-park-homerun noteren om de voorspromng van Rovigo te verdubbelen.

Maar in de tweede heflt van de tweede inning sloeg Euro Stars met vier punten toe, terwijl maar één honkslag werd geslagen. Met één uit sloeg Kimberley van der Lee een honkslag, waarna Kim van der Valk en Renske Jansen beiden vier wijd kregen en voor volle honken zorgden. Het eerste punt werd daarna gescoord toen ook Anna Prins vier wijd kreeg. Een doorgeschoten bal leidde even later tot twee fouten in de Rovigo-verdediging en die stelden alle drie de loopsters in staat tot scoren te komen, waardoor Euro Stars een 4-2 voorsprong nam.

Rovigo hernam onmiddellijk de leiding door driemaal te scoren in de eerste helft van de derde inning. De Italiaanse ploeg kreeg de honken vol toen Daria Boldrin een honkslag sloeg, Roberta Boldrin vier wijd kreeg en ook Marta Pasqualini een honkslag sloeg. Drie volgende grounders zorgden er daarna voor dat de drie loopsters konden scoren. Eerst ging Sara Monari uit na een grounder, waarna een grounder van Angela Albi eindigde in een velderskeus en Giulia Ferrari's grounder produceerde het volgende punt.

Rovigo scoorde het laatste punt in de vijfde inning. Met één uit sloeg Marta Pasqualini de derde inside-the-park-homerun om er een 6-4 stand van te maken.

Euro Stars had nog twee honkloopsters gekregen in de derde inning. Met twee uit werd Davinia de Kwant geraakt door een worp en sloeg Kimberley van de Lee een honkslag, maar beiden strandden. Maar hierna schakelde pitcher Sara Manari (die de pitching in de derde inning had overgenomen) de volgende zeven slagvrouwen op rij uit.Staranzano Stars - Euro Stars 7-6 (6 inn., tie-break)
RHE
Euro Stars100041 -674
Staranzano Stars021202 -762
(nul uit toen het winnende punt werd gescoord in de 2e6)
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Shomayra Franka312432
Wendy van der Hoeven, L (1-1)2 (*)-2241
(*) - Van der Hoeven gooit op vier slagvrouwen in de 6e inning)
pitchers Staranzanoinn.SOBBHRER
Teresa Cernecca4.263555
Veronica Comar, BS (1), W (1-0)1.11121-
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-Ingrid Ooms (Euro Stars).
Speeltijd-0:00 uur.

Euro Stars - Rovigo 4-6 (5 inn.)
RHE
Rovigo11301 -672
Euro Stars04000 -422
pitchers Rovigoinn.SOBBHRER
Marta Pasqualini213141
Sara Manari, W (1-0)34-1--
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Shomayra Franka, L (0-1)321455
Wendy van der Hoeven21-311
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-Ingrid Ooms (Euro Stars).
Speeltijd-0:00 uur.
...Het veld in Porpetto waar Euro Stars trainde...

...Het veld in Ronchi Dei Legionari...

...Davinia de Kwant aan slag voor Euro Stars...

...En hier staat Kimberley van der Lee in het slagperk...
(© Alle bovenstaande foto's: Euro Stars)

...Toernooi-winnaar Rovigo Softball...
...met de beker na winst van de driekamp...
(© Foto: Rovigo Softball)

...Het team van Staranzano Stars op het veld in Ronchi...
...voor het toernooi; rechts staat international Marta Gasparotto...
(© Foto: Staranzano Softball)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.