Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Euro Stars)

Euro Stars opent oefenseizoen met winst vs. Almere '90
English
CAPELLE a/d IJSSEL - Euro Stars opende het oefenseizoen op zaterdag 14 maart tegen een andere tegenstander dan aanvankelijk gepland. De ploeg uit Capelle a/d IJssel had ook een double-header op het programma staan voor zondag 8 maart tegen The Hawks, maar die werd afgelast.

Vandaag zou Euro Stars eigenlijk een double-header spelen tegen Neptunus, maar die kwam te vervallen. In Amsterdam werd de double-header tussen Amsterdam Pirates en Almere '90 voor het weekeinde al geschrapt, vanwege de koude weersomstandigheden. Echter, zowel Euro Stars als Almere '90 wilden ondanks de kou een poging wagen te spelen en zo kwam Almere '90 in contact met Euro Stars en was een nieuwe double-header tussen deze twee teams snel geboren.

Het werd uiteindelijk een mini double-header, want de eerste wedstrijd duurde 4½ innings, waarna de tweede werd gestaakt na drie innings, omdat het toch wel erg koud was. Maar de twee teams waren in actie gekomen en hadden hun eerste wedstrijden er op zitten.

Beide ploegen hebben verschillende talentvolle speelsters, die de afgelopen zes jaar deel uitmaakten van het Nationaal Team Programma en behoorden tot (voor)selecties van Jong Oranje, met wie ondermeer werd deelgenomen aan toernooien als de Indoor Cup in Schiedam en het Future Stars Tournament in Amsterdam.

Voor Almere zijn dat Stacy Groot, Ismay Poot, Britt Remmers, Montana Roelvink, Shawna van der Schouw en Shanna te Vrede. Aan de kant van Euro Stars zijn dat Onaisha Franka, Shomayra Franka, Renske Jansen, Tanisha van Krevel, Anna Prins en Kim van der Valk.
Ismay Poot en Britt Remmers werden onlangs geselecteerd voor het Holland Talent Team dat dit jaar zal uitkomen in de Golden League, de nieuwe naam van de Hoofdklasse.

Britt Remmers is één van de nieuwe speelsters in het team van Almere '90. Vorig seizoen speelde ze voor Twins. Ook nieuw in Almere zijn Suzanne Poelgeest en Maxime Scheffer, die vorig seizoen uitkwamen voor Amsterdam Pirates, Shanna te Vrede, die overkwam van HCAW, en Merel Boers, die speelde voor DVH.

Euro Stars zag twee speelsters na vorig seizoen vertrekken, namelijk Sheila van der Tang en Laura Zuidam. De eerste speelt dit jaar voor Twins, de tweede voor Zwijndrecht.

Vandaag speelde Twins ook een oefenduel tegen Zwijndrecht. (Verslag van deze wedstrijd)
In Rosmalen speelde Gryphons ook een eerste oefenwedstrijd en verloor van BioSilk Quick Red Caps in een duel van 8 innings. Helaas zijn er van deze wedstrijd (nog) geen gegevens bekend.

In de volgende wedstrijd ontmoette Almere '90 Golden League-team DSS op zaterdag 21 maart (Verslag van deze wedstrijd)
Euro Stars reisde in de week volgend op de wedstrijd van vandaag naar Italië vor een trainingskamp en nam op zondag 22 maart deel aan een driekamp. (Verslag van deze wedstrijden)

(14 maart)
Game One

In de opener beleefde Almere '90 een prima start. De ploeg kreeg de honken vol in de eerste inning, maar wist echter niet tot scoren te komen. Almere kwam vervolgens wel tot een rally van drie punten in de derde slagbeurt om de leiding te nemen.


...Shomayra Franka gooide in...
...Game 1 voor Euro Stars...
(© Foto: Euro Stars)
In de eerste inning opende Suzanne Poelgeest met een honkslag en kreeg volgende slagvrouw Britt Remmers vier wijd. De laatste ging gedwongen uit na een grounder van Renee Adriaanse, waarna een strikeout volgde, maar toen kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Kelsy Pieneman. Echter, Euro Stars voorkwam dat er werd gescoord toen een strikeout de slagbeurt afsloot.

In de derde inning was Almere opnieuw productief en scoorde dit keer drie (onverdiende) punten. Lead-off hitter Maxime Scheffer bereikte het honk na een fout en Merel Boers sloeg een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven na een grounder van Montana Roelvink, waarna de eerste scoorde toen Suzanne Poelgeest een honkslag sloeg. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een klap van Britt Remmers, maar daarna verhoogden een tweehonkslag van Renee Adriaanse en een honkslag van Shanna te Vrede de stand naar 3-0.

Euro Stars, de loopsters op het eerste en derde honk had achtergelaten in zowel de eerste als de tweede inning, reageerde onmiddellijk met vier punten in de eigen helft van de derde inning, die allen werden gescoord met twee uit! Kim van der Valk begon met een honkslag en Tanisha van Krevel kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een grounder. Na een strikeout scoorde de eerste loopster na een fout, waarna Manon Hogenes een vrije loop kreeg. Hierna bezorgden twee ervaren speelsters Euro Stars de leiding. Eerst sloeg Kirsten Molle met een tweehonkslag twee runs binnen om de stand in balans te brengen. Even later scoorde ze zelf toen Davinia de Kwant met een honkslag voor 4-3 zorgde.

In de eerste helft van de vierde inning kwam Almere dicht bij de gelijkmaker. Met twee uit bereikte Shawna van der Schouw het honk na een fout en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Ismay Poot. Maar een grounder maakte daarna een einde aan de slagbeurt.

In de 2e4 sloeg Euro Stars met zeven punten toe om de voorsprong op te voeren naar 11-3. Vijf van deze punten werden met twee uit gescooord. Met één uit kreeg de thuisploeg de honken vol toen Wendy van der Hoeven vier wijd kreeg en Kimberley van der Lee en Anna Prins beiden een honkslag lieten noteren. Hierna sloegen Shomayra Franka en Kim van der Valk ook een honkslag en brachten twee runs binnen. Een gedwongen nul op de plaat volgde na een grounder van Tanisha van Krevel, maar hierdoor bleven de honken ook volstaan. Het volgende punt werd gescoord na vier wijd voor Merel Cramer. Na een werpsterswissel werden nog eens drie punten toegevoegd toen een fout volgde op een klap van Onaisha Franka, die zelf hierdoor het derde honk bereikte. Even later scoorde ze na een wilde worp, waardoor het 11-3 werd.

In de 1e5 sloeg Suzanne Poelgeest een driehonkslag met twee uit, maar strandde op het derde honk, wat het einde van de wedstrijd betekende.

...Shanna te Vrede...
...gooide 2 hitloze...
...innings voor...
...Almere '90...
(© F: Marco Stoovelaar)
Game Two

In de tweede wedstrijd, die slechts drie innings duurde, werd niet gescoord. Shanna te Vrede (twee innings) en Maxime Scheffer (één inning) gooiden voor Almere '90 en stonden geen honkslagen toe in de drie innings die ze op de plaat stonden. Vier Euro Stars-slagvrouwen bereikten het honk met een vrije loop. Drie daarvan via vier wijd, de vierde na geraakt te zijn door een worp.

Merel Cramer, die het eerste duel afsloot, startte Game 2 voor Euro Stars. Dit keer sloot Shomayra Franka, de starter in de opener, de wedstrijd af. Wendy van der Hoeven gooide ook voor Euro Stars in de eerste wedstrijd.

In de tweede inning was Euro Stars dicht bij een punt. Met één uit werd Wendy van der Hoeven geraakt door een worp en kreeg Kimberley van der Lee vier wijd. De twee kwamen in scoringspositie na een grounder van Anna Prins, maar toen sloot een strikeout de slagbeurt af.

Voor Almere bleef er een loopster op het derde honk achter in de tweede inning. Stacy Groot begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een klap van Mandy Pieneman. De laatste schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder, maar bleef toen achter.

In Almere's laatste slagbeurt opende Maxime Scheffer met een tweehonkslag en kreeg Montana Roelvink vier wijd met één uit. Maar met twee uit maakte een gedwongen nul een einde aan de inning en de wedstrijd.Euro Stars - Almere '90 11-3 (4½ inn.)
RHE
Almere '9000300 -370
Euro Stars0047X -11102
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Renee Adriaanse2--3--
Merel Boers, BS (1), L (0-1)1.2147107
Montana Roelvink0.11--1-
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Shomayra Franka2321--
Wendy van der Hoeven, W (1-0)21-53-
Merel Cramer1--1--
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Scorer-Karin Pieneman (Almere '90).
Speeltijd-0:00 uur.

Euro Stars - Almere '90 0-0 (3 inn.)
RHE
Almere '90000 -020
Euro Stars000 -000
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Shanna te Vrede232---
Maxime Scheffer111---
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Merel Cramer11----
Shomayra Franka2312--
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Bianca Dweelaard.
Scorer-Karin Pieneman (Almere '90).
Speeltijd-0:00 uur.
...Euro Stars 3B Kim van der Valk...


...Korte Stop Onaisha Franka...


...Merel Cramer gooide voor...
...Euro Stars in beide wedstrijden...

...Anna Prins als catcher voor Euro Stars...
...Bianca Dweelaard is de umpire...

...Tanisha van Krevel laat een bal voorbij gaan...

(© Alle Foto's: Euro Stars)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.