Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx & Jeroen van de Wiel)

Nieuw-Zeelandse werpster voor Roef!
English
MOERGESTEL - Roef! heeft de Nieuw-Zeelandse werpster Jasmin Kaiaruna aan de ploeg toegevoegd. De rechtshander arriveerde een week geleden en debuteerde afgelopen week in de ploeg tijdens het jaarlijkse Pre-Season Tournament, wat werd georganiseerd door haar nieuwe club.


...Jasmin Kaiaruna...
(© Foto: Rein Merkx)
De 21-jarige werpster gooide in twee wedstrijden tijdens het evenement. In haar eerste duel was ze de winnende werpster in een 5-0 shutout vs. Hamburg Knights uit Duitsland. Ze kwam tot 10 strikeouts, gooide eenmaal vier en stond slechts twee hits toe. Ze gooide vervolgens ook de hele wedstrijd tegen Ban-Topa Future Stars, die de ploeg dit jaar ook tegenkomt in de reguliere competitie van de Silver League. In dit duel gooide ze zeven keer drie slag in 3 2/3 inning, gaf ťťn vrije loop weg, kreeg drie hits tegen en een onverdiend punt, die leidde tot een 1-0 nederlaag.


...Jasmin Kaiaruna in actie in...
...haar debuut voor Roef! tijdens...
...het Pre-Season Tournament...
(© Foto: Jeroen van de Wiel)
Jasmin Kaiaruna, bijgenaamd 'Jazzy', deed de afgelopen jaren internationale ervaringen op als speelster van de Nationale Junioren Ploeg van Nieuw-Zeeland. Met de 'Junior White Sox' nam ze in 2013 deel aan het Wereldkampioenschap Junioren in Brampton (Canada). Aan datzelfde evenement namen Gini Ketelaars, Eva van Knegsel en wies Ligtvoet deel met Jong Oranje en zij zijn nu haar nieuwe teamgenoten bij Roef! in Moergestel.

Jasmin Kaiaruna, afkomstig uit Wellington, nam ook met het Nationale Team van Nieuw-Zeeland deel aan de Gilley's Shield Series in AustraliŽ in 2012 en 2013. In het team van 2013 speelde ook Katrina Nukunuku, die in 2008 in de Nederlandse Hoofdklasse speelde en toen met Tex Town Tigers landskampioen werd.

Ze softbalt al sinds haar vierde en speelde voor verschillende clubs in haar vaderland. Door de jaren vertegenwoodigde ze Wellington op verschillende evenementen, waarna ze werd geseleceteerd voor het New Zealand Development Team, met wie ze speelde in Sydney (AustraliŽ).

Het team van Roef! bleef intact na afloop van vorig seizoen en zag toen infielder Ennia Ballardini overkomen van Gryphons, met wie ze in de Hoofdklasse had gespeeld.

Naast Ennia Ballardini heeft Roef! nog een aantal speelsters met Hoofdklasse-ervaring, namelijk pitcher Marjolein Merkx, catcher Charlotte Haen en infielders Sophie Mollee en Ilse van Kerkoerle. Merkx en Mollee speelden in het verleden in de hoogste afdeling voor Gryphons, terwijl Haen en Van Kerkoerle hebben gespeeld voor Twins.

Eva van Knegsel, Wies Ligtvoet en Gini Ketelaars hebben eveneens in de Hoofdklasse gespeeld en dat deden zij als speelster van Jong Oranje.

Roef! staat dit jaar onder leiding van de Belg Jeroen Swers. Hij is de opvolger van Jeroen van de Wiel, die na vorig seizoen afscheid nam na vijf jaar coach te zijn geweest van de ploeg.

(29 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.