Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Zwijndrecht deelt indoor double-header in Apeldoorn
English
APELDOORN - Het softbalteam van Zwijndrecht hield in het afgelopen weekeinde voor het derde jaar op rij een trainingskamp op het complex van Robur '58 in Apeldoorn. Daar werkte de ploeg van Hoofd Coach Michael Zwitzer zaterdag (ondanks wat regen in de middag) een aantal trainingen af, waarna zondag twee wedstrijden werden gespeeld.

Vanwege de verwachte regen werd zondagochtend besloten beide wedstrijden binnen te spelen. Zwijndrecht won overtuigend met 12-0 vs. Robur '58 in een 7-inning wedstrijd, maar verloor daarna met 9-4 van Caribe in een duel dat vier innings duurde.

Aanstaande zaterdag speelt Zwijndrecht op eigen veld vanaf 14:00 uur een double-header tegen Euro Stars. Afgelopen zaterdag had Euro Stars een double-header op het programma staan tegen Twins, maar die werd vanwege de weersomstandigheden geschrapt.

(29 maart)
In de wedstrijd tegen Robur '58 toonde het team van Zwijndrecht de nodige aanvallende kracht, want de ploeg kwam tot 21 honkslagen. Dayenne Sluijter, Sanne Korpel (één tweehonkslag), Claudia Kranendonk en Themis Claes (één tweehonkslag) liet er allen drie noteren. Alle tien speelsters in Zwijndrecht's slagvolgorde sloegen minimaal één honkslag.

In de zeer productieve wedstrijd opende Zwijndrecht de score met twee runs in de eerste inning. Met één uit sloeg Sanne Korpel een honkslag, waarna de ploeg loopsters op het eerste en derde honk kreeg toen een klap van Kelsey Huijzers in een fout eindigde. Met twee uit zorgde een honkslag van Claudia Kranendonk voor het eerste punt. Hierna kreeg Chantal Fehling vier wijd, waarna een fout op een grounder van Nadine van der Loos tot het tweede punt leidde, maar daarna bleven de honken vol achter.

In de tweede inning kreeg Zwijndrecht drie loopsters met twee uit. Themis Claes, Dayenne Sluijter (stootslag) en Sanne Korpel sloegen toen allen een honkslag, maar allen strandden.

Na een puntloze inning voegde Zwijndrecht drie punten toe in de derde slagbeurt, wederom met twee uit. Hetzelfde trio als twee innings eerder sloeg drie opeenvolgende honkslagen, maar dit keer leverde de klap van Dayenne Sluijter een punt op. Hierna volgde Sanne Korpel met een 2-run double om de stand op 5-0 te brengen.

In de vijfde inning werd het volgende punt gescoord toen Claudia Kranendonk een honkslag sloeg en later scoorde na een fout. Maar voor de derde keer in deze wedstrijd bleven er drie loopsters achter.

In de zesde inning kwam Zwijndrecht tot een rally van zes punten. Themis Claes begon met een tweehonkslag, maar kon niet opschuiven op de hierna volgende honkslag van Dayenne Sluijter. Een fout op een opofferingsstootslag van Sanne Korpel zorgde even later voor het eerste punt in deze slagbeurt. Een stootslag-honkslag van Kelsey Huijzers zorgde vervolgens voor volle honken. Daarna volgde Michelle van Bodegom met een 2-run single. Een grounder van Claudia Kranendonk, honkslag van Chantal Fehling en tweehonkslag van Nadine van der Loos leverden daarna nog eens drie punten op en verhoogde de stand naar 12-0. Met twee uit sloeg Laura Zuidam nog een honkslag en kreeg Denise Theulings vier wijd, maar voor de vierde keer bleven drie loopsters achter.

Robur '58 kwam tot slechts twee honkslagen op twee werpsters. Starter Denise Theulings kwam tot 10 strikeouts, waaronder vijf op rij. Met twee uit in de vierde inning moest ze haar eerste honkslag toestaan, toen Lianne Rothengatter via een stootslag-honkslag het honk bereikte.

Chantal Fehling gooide de laatste drie innings voor Zwijndrecht. Zij kreeg Robur's tweede honkslag tegen in de zesde inning. Met twee uit en Marloes Doeleman (vier wijd) op het eerste honk sloeg Julia Bos een honkslag, maar daarna sloot een strikeout de inning af.

In de eerste helft van de zevende inning kwam Robur dicht bij een punt. Met twee uit kreeg de jonge ploeg uit Apeldoorn de honken vol, maar een strikeout maakte een einde aan de inning en de wedstrijd.

Dit seizoen zal Robur '58, onder leiding van coach Hans van Vechgel, weer uitkomen in de Eerste Klasse.

Zwijndrecht - Robur '58 12-0 (6½ inn.)
RHE
Robur '580000000-024
Zwijndrecht200316X-12211
pitcher Robur '58inn.SOBBHRER
Suzanne, L65221128
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Denise Theulings, W (1-0)41021--
Chantal Fehling, SV (1)3451--
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur.
In de wedstrijd tegen Caribe stond Zwijndrecht met lege handen. De ploeg, die een aantal verdedigende fouten maakte, werd met 9-6 'outhit' en verloor de 4-inning wedstrijd met 9-4. Afgelopen seizoen, tegen het einde van de Eerste Klasse Promotie-poule, won Zwijndrecht drie van de vier wedstrijden tegen Caribe, waaronder twee ruime overwinningen van 10-2 en 10-3.

Caribe, afkomstig uit Groningen, opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt. Voormalig Zwijndrecht-speelster Michelle Bruijn begon met vier wijd en scoorde toen daar even later een fout op volgde. Met één uit sloeg Mickey Ras (die een paar jaar geleden in de Hoofdklasse uitkwam voor Euro Stars) een honkslag en ging het tweede punt scoren na een nieuwe fout.

Caribe voegde drie runs toe in de tweede inning. Danielle Moolenaar begon met een tweehonkslag en scoorde op de derde verdedigende fout. Later in deze slagbert scoorden Thrina Frank (velderskeus) en Mickey Ras (honkslag) beiden op een tweehonkslag van Sanne Scheltena om de stand op 5-0 te brengen.

De ploeg uit Groningen kwam tot een nieuwe rally in de derde inning en scoorde dit keer vier punten. Met de honken vol leidde een fout op een grounder van Michelle Bruijn tot twee punten, waarna een nieuwe fout de volgende twee punten opleverde.

Hilde Bosker gooide voor Caribe en zij hield held Zwijndrecht puntloos in de eerste drie slagbeurt, hoewel de ploeg een paar keer dicht bij een punt kwam. In de tweede inning opende Claudia Kranendonk met een honkslag en bereikte het derde honk na een 2-out single van Laura Zuidam, maar beiden bleven achter. In de derde slagbeurt liet de ploeg (opnieuw) drie loopsters achter. Kyra van Genderen begon met vier wijd, waarna twee nullen vielen. De honken kwamen vol te staan toen daarna ook Sanne Korpel en Kelsey Huijzers een vrije loop kregen, maar een strikeout maakte een einde aan de scoringskans.

Met een 9-0 achterstand wist Zwijndrecht iets terug te doen in de vierde inningm, waarin vier keer werd gescoord nadat de eerste vijf slagvrouwen op rij de honken bereikten. Lead-off hitter Claudia Kranendonk werd geraakt door een worp en schoof op na een doorgeschoten bal en een wilde worp. Hierna kreeg Michelle van Bodegom vier wijd en volgde Dayenne Sluijter met een honkslag, waarmee ze Zwijndrecht's eerste punt binnenbracht. Laura Zuidam sloeg hierna eveneens een puntscorende honkslag, waarna het volgende punt werd gescoord toen een uithaal van Denis Theulings eindigde in een fout. Met loopsters op het eerste en tweede honk en twee uit kwamen de honken vol te staan toen Nadine van der Loos een honkslag sloeg. Sanne Korpel leverde even later ook een honkslag af en die leverde het vierde punt in deze beurt op. Maar hierna volgde een gedwongen nul, zodat er drie loopsters achterbleven. Opnieuw.

Net als Robur '58 speelt Caribe in de Eerste Klasss.

Caribe - Zwijndrecht 9-4 (4 inn.)
RHE
Zwijndrecht0004 -465
Caribe2340 -990
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Themis Claes, L (0-1)3-6692
Kelsey Huijzers1--3--
pitcher Caribeinn.SOBBHRER
Hilde Bosker, W474642
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.