Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint tweemaal vs. Alcmaria Victrix
English
HAARLEM - DSS won zaterdag (30 mei) tweemaal vs. Alcmaria Victrix met dezelfde uitslag. De Haarlemse ploeg won beide keren met 9-2 en sloot beide wedstrijden af via de mercy-rule.

Met de nederlagen van vandaag werd de losing streak van Alcmaria Victrix verlengd naar 16 wedstrijden sinds de start van het seizoen.

Door tweemaal te winnen klom DSS naar een gedeelde vierde plaats met Tex Town Tigers, dat vandaag hun double-header deelde met Terrasvogels.

(30 mei)
Game 1

In de opener debuteerde de Amerikaanse werpster Krista Menke voor DSS. Voordat ze naar Nederland afreisde sloot de rechtshander haar vierde en laatste ('senior') seizoen af in het team van North Dakota State University. Daar was ze 34-6 in het college-seizoen 2015 en gooide in 36 wedstrijden (41 starts). Ze gooide 391 keer drie slag, gaf 105 vrije lopen weg en stond 158 honkslagen toe in 266 innings, terwijl ze afsloot met een 2.11 ERA.

In haar debuut in de Hoofdklasse kwam ze tot 12 strikeouts en gooide een 2-hitter op weg naar haar eerste overwinning.

Nadat ze de eerste slagvrouw die ze tegenover zich kreeg in de eerste inning met drie slag had uitgeschakeld kreeg Menke een honkslag tegen van Quita Borst, maar toen volgden twee nullen. In de tweede inning gooide de Amerikaanse werpster driemaal drie slag.

DSS sloeg toe met drie runs in de tweede helft van de eerste inning. Melissa de Greef en Annemiek de Rover begonnen met honkslagen en scoorden toen, met één uit, Denice van Dijk en Kelly Koeman ook een honkslag sloegen. Hierna werd Eva Halman geraakt door een worp en kwamen de honken vol te staan. Na een binnenhoog volgde een pick-off poging op het eerste honk, maar tegelijkertijd wist Van Dijk het derde punt te scoren.

Nadat Alcmaria-pitcher Evelien de Rover drie nullen op rij had gekregen in de tweede inning verkleinde de Alkmaarse ploeg de achterstand naar 3-2 in de derde slagbeurt. Met één uit raakte Krista Menke zowel Evelien de Rover als Katy Moore met een worp. Overigens raakte Menke 39 slagvrouwen met een worp in haar laatste college-seizoen. Een gedwongen nul op een grounder van Quita Borst volgde, maar daarna leverde Alyssa Dronenburg een puntscorende honkslag af. Even later stal Dronenburg het tweede honk, gevolgd door een foute aangooi en dat stelde Borst in de gelegenheid het tweede punt te scoren. Maar hierna sloot Menke de slagbeurt af met een nieuwe strikeout.

DSS nam daarna wat meer afstand door tweemaal te scoren in de derde inning. Morgan Sampson begon met vier wijd en Denice van Dijk sloeg een honkslag. Na te zijn opgeschoven via een opofferingsstootslag van Kelly Koeman, scoorden de twee loopsters op honkslagen van Eva Halman en Lorraine Kieft.

De Haarlemse ploeg kwam tot een rally van vier punten in de vierde slagbeurt om tot een verschil van zeven punten te komen. Melissa de Greef opende met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal en wilde worp, waarna Annemiek de Rover werd geraakt door een worp. Een puntscorende honkslag van Morgan Sampson volgde, waarna, met één uit, Kelly Koeman raaksloeg voor een 2-run double. Met twee uit sloeg ook Lorraine Kieft een punt binnen met een honkslag en maakte er 9-2 van.

In de 1e5 schakelde Krista Menke de eerste twee slagvrouwen met drie slag uit, waarna een grounder de wedstrijd afsloot.DSS - Alcmaria Victrix 9-2 (4½ inn.)(Game 1)
RHE
Alcmaria Victrix00200 -220
DSS3024X -9111
pitcher Alcmariainn.SOBBHRER
Evelien de Rover, L (0-1)4-11199
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Krista Menke, W (1-0)512-221
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:15 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12° C, westelijke wind 32 kmu, luchtvochtigheid 66%.
Game 2

In de tweede wedstrijd strandde DSS twee loopsters in de eerste twee innings. In de tweede slagbeurt sloeg Eva Halman een tweehonkslag met één uit en werd Anouk in den Kleef geraakt door een worp. De twee schoven op na een grounder van de 14-jarige Marijn Crouwel, die haar eerste start van het seizoen maakte als tweede honkvrouw. Maar de twee loopsters bleven daarna achter.

Alcmaria Victrix kreeg vervolgens de kans de score te openen in de derde inning. Met één uit kwam Lisanne Spoor na een fout op het honk, waarna Katy Moore een honkslag sloeg met twee uit. Maar de inning eindigde toen de voorste loopster gedwongen uitging op het derde honk.

DSS opende vervolgens de score met drie runs in de derde slagbeurt. Melissa de Greef begon met een driehonkslag, waarna ze scoorde toen Annemiek de Rover volgde met een honkslag. De laatste schoof daarna op na een opofferingsstootslag van Kelly Koeman. Hierna kreeg DSS loopsters op het tweede en derde honk toen een grounder van Denice van Dijk eindigde in een fout. Nadat line drive van Lorraine Kieft was gevangen werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Eva Halman. Maar daarna werd twee runs toegevoegd toen Anouk in den Kleef volgde met een 2-run single.

Net als in de eerste wedstrijd wist Alcmaria de achterstand te verkleinen naar 3-2. In de vierde inning openden Alyssa Dronenburg en Shantae Duren met back-to-back doubles en zorgden voor het eerste punt. Met twee uit scoorde Duren het volgende punt na een honkslag van Evelien de Rover, maar daar bleef het bij voor de Alkmaarse ploeg.

DSS antwoordde met vier runs in de tweede helft van de vierde inning. Madelon Paauwe begon met een twehonkslag, waarna, met één uit, Annemiek de Rover (opnieuw) werd geraakt door een worp. Met twee uit sloegen Denice van Dijk (two runs), Lorraine Kieft en Eva Halman drie opeenvolgende puntscorende tweehonkslagen om de stand op te voeren naar 7-2.

DSS bereikte het verschil van zeven punten in de 2e6. Denice van Dijk en Lorraine Kieft begonnen met honkslagen, waarna Eva Halman volgde met een RBI-double. Met één uit werd het negende punt gescoorde op een walk-off, RBI-single van Morgan Sampson.DSS - Alcmaria Victrix 9-2 (6 inn.) (Game 2)
RHE
Alcmaria Victrix000200 -261
DSS003402 -9142
(één uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de 6e inning)
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-11)5.1331497
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (4-4)44-622
Svenja de Lincel231---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:46 uur.

Game Notes:
Melvin Brown, Hoofd Coach van Alcmaria Victrix, uit het veld gestuurd door HP Umpire Britt Nielandt vanwege commentaar op slag-en-wijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12° C, westelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 65%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.