Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels & Tex Town Tigers delen aantrekkelijke double-header
English
ENSCHEDE - Tex Town Tigers en Terrasvogels speelden twee aantrekkelijke wedstrijden in hun double-header op zaterdag (30 mei).

De twee ploegen deelden de punten, wonnen elk met één punt verschil en beide wedstrijden werden beslist door een homerun.

In de opener homerde Lindsey Meadows om de stand in balans te brengen in een 5-4 overwinning voor Tex Town Tigers.

In Game 2 sloeg Lizzie Clarijs een 3-run homerun die Terrasvogels op voorsprong zette in een 7-6 winst.

Tussen de twee wedstrijden eerde Tex Town Tigers speelster Nadine Marinus, die onlangs in haar 500e wedstrijd speelde in de hoofdmacht van de club. Sinds de clubstatistieken worden bijgehouden door Jan van der Molen is ze pas de derde speelster in de clubhistorie die deze mijlpaal bereikt. Eerder dit seizoen werd Monique Mooi-ter Steege de tweede speelster. Zij vormen nu een trio met Sonja Groeneveld-Benneker, die de eerste was die de grens van 500 wedstrijden bereikte.

(30 mei)
Game 1

Een half uur voor aanvang van de wedstrijd was er even een flinke regenbui. Echter, dat duurde maar kort en dus begon de wedstrijd gewoon op tijd. Net voor aanvang van de derde slagbeurt was er even een korte onderbreking van twee minuten vanwege regen. Dat was de enige onderbreking, want het verder deze dag bleef het droog.

In de opener sloeg Tex Town Tigers met 11-6 meer hits dan Terrasvogels, maar keek in de derde inning tegen een 3-0 achterstand aan.

In de eerste helft van de derde inning gooide TTT-starter Cheyenne Scheffer vier wijd op Jessica Waasdorp en Myrthe Smid, die opschoven na een wilde worp. Met één uit werd een fout gemaakt op een grounder van Ella Krommendijk, resulterend in het eerste punt. Hierna volgde een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Marisèla de Wind en dat zorgde voor volle honken. Even later voegde Terrasvogels twee runs toe na een tweehonkslag van Jessie van Aalst. Dat leidde tot een werpsterswissel. De Canadese Alana Westerhof nam het over en begon met een strikeout. De inning eindigde toen een line drive van Anouk van den Heuvel werd gevangen.

Tex Town Tigers liet een loopster op het tweede honk achter in de eerste inning, waarna Alana Westerhof een driehonkslag sloeg met één uit in de tweede inning. Maar ze werd uitgeschakeld in een dubbelspel nadat Aafje van Baal een line drive had geslagen naar 2e honkvrouw Kimberly Jones.

In de 2e3 pakte TTT een punt terug toen Isa Los begon met een honkslag en ging scoren nar een 2-out double van Shaneequa Kock.

Nadat Terrasvogels een loopster op het derde honk had achtergelaten in de 1e4 voegde de thuisploeg weer een punt toe in de 2e4. Met één uit scoorde Alana Westerhof (velderskeus) op een 2-out triple van Isa Los.

In de vijfde scoorde Terrasvogels weer een punt. Met twee uit scoorde Jessie van Aalst na een honkslag van Anouk van den Heuvel, maar de ploeg liet twee loopsters achter.

In de 2e5 draaide Tex Town Tigers het duel in eigen voordeel om door driemaal te scoren. Met twee uit kwam Annemiek Jansen na een stootslag-honkslag op het honk en stal het tweede honk. Hierna homerde Lindsey Meadows om de stand in balans te brengen, 4-4. Toen volgende slagvrouw Laura Wissink een honkslag sloeg volgde een werpsterswissel. Anne-Bè Bartels nam het over, maar moest een honkslag toestaan aan Alana Westerhof. Een fout op een pop-fly van Aafje van Baal leidde tot een nieuw punt en bezorgde Tex Town Tigers een 5-4 voorsprong en dat werd ook de eindstand. En dat resulteerde in de eerste nederlaag van het seizoen voor Ginger de Weert.Tex Town Tigers - Terrasvogels 5-4 (Game 1)
RHE
Terrasvogels0030100-461
Tex Town Tigers001130X-5112
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, L (6-1)4.241954
Anna-Bè Bartels1.1--2--
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer2.11223-
Alana Westerhof, W (3-2)4.262411
Homerun: Tex Town Tigers: Lindsey Meadows (2)(5e,2-run,op De Weert).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Speeltijd-1:51 uur.

Game Notes:
2-minuten 'rain-delay' bij het begin van de 3e inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13° C, west-zuidwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 60%.
...Nadine Marinus als 1e honkvrouw voor Tex Town Tigers...

...Bertil Haage eert Nadine Marinus namens TTT...

...Nadine krijgt ook bloemen van jeugdspeelsters...
...In het midden staat TTT-voorzitter Renate van Stigt...

...Namens Terrasvogels krijgt Nadine bloemen van...
...Myrthe Smid, een oud teamgenoot van haar bij TTT...

...Nadine Marinus en Monique Mooi-ter Steege...
...speelden beiden in 500 wedstrijden voor Tex Town Tigers...

...Na afloop van de double-header wordt het veld geveegd...
...door speelster Laura Wissink...
(© Alle Foto's: Marco Stoovelaar)Game 2

In de tweede wedstrijd waren beide teams zeer productief in de eerste twee slagbeurten, waarin totaal 10 punten werden gescoord. Terrasvogels besliste het duel in de vierde inning met een 3-run homerun.

In de eerste helft van de eerste inning opende Terrasvogels de score met twee punten op starter Romy van der Wielen. Kimberly Jones begon met vier wijd en Ella Krommendijk sloeg een honkslag. De twee scoorden daarna respectievelijk op een honkslag van Marisèla de Wind en tweehonkslag van Jessie van Aalst. De Wind en Van Aalst bleven daarna achter toen er drie nullen volgden.

Tex Town Tigers reageerde met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Anna-Bè Bartels. Nadine Marinus begon met een tweehonkslag en Shaneequa Kock sloeg een honkslag. Met één uit zorgde een opofferingsslag van Lindsey Meadows voor het eerste punt en daarna nam TTT een 3-2 voorsprong toen volgende slagvrouw Laura Wissink een line drive-homerun sloeg over de linksveld-omheining. Hierna sloeg Alana Westerhof een tweehonkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Malou van Dusschoten nam het over en sloot de inning af met een strikeout.

In de 1e2 scoorde Terrasvogels weer tweemaal om de leiding te hernemen. Met één uit sloeg Myrthe Smid een tweehonkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Kimberly Jones vier wijd kreeg. Met loopsters op het eerste en derde honk nam Lindsey Meadows de pitching over. Nadat een grounder voor de tweede nul had gezorgd scoorden beide loopsters op een honkslag van Marisèla de Wind en dat zette Terrasvogels op een 4-3 voorsprong.

In de 2e2 antwoordde TTT opnieuw met drie punten met twee uit. Isa Los begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Daniëlle ten Donkelaar. Nadine Marinus werd vervolgens geraakt door een worp en de twee loopsters schoven op na een grounder. Hierna leverde Annemiek Jansen een 2-run single langs de linksveld-lijn af, gevolgd door een RBI-single van Lindsey Meadows om TTT op een 6-4 voorsprong te zetten.

Terrasvogels liet twee loopsters achter in de derde inning, maar scoorde vervolgens driemaal in de vierde om voor de derde keer de leiding te nemen. Eerst bereikten Kimberly Jones en Ella Krommendijk (stootslag) beiden het honk na een fout, waarna twee nullen volgden. Maar toen maakte Lizzie Clarijs goed contact en sloeg een 3-run homerun langs de linksveld-lijn om de stand op 7-6 te brengen in het voordeel van Terrasvogels.

Na de drie punten te hebben toegestaan in de tweede inning herstelde Malou van Dusschoten zich en gooide vijf sterke innings. De rechtshander kwam tot zeven strikeouts en stond nog maar twee honkslagen toe. Na de puntscorende honkslag van Lindsey Meadows in de tweede, schakelde ze 16 van de volgende 18 slagvrouwen af in het restant van het duel. Ze werd gesteund met een aantal fraaie defensieve acties. Midveldster Marisèla de Wind maakte twee prima vangballen in de vijfde en miste daarna maar net een schitterende diving catch op een klap van Daniëlle ten Donkelaar om de inning af te sluiten. Maar hierna sloot Van Dusschoten af met een strikeout.

Voor Tex Town Tigers maakte midveldster Isa Los een fraaie vangbal om de eerste helft van de zevende inning af te sluiten.Tex Town Tigers - Terrasvogels 6-7 (Game 2)
RHE
Terrasvogels2203000-780
Tex Town Tigers3300000-692
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels0.2--433
Malou van Dusschoten, W (5-4)6.17-533
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Romy van der Wielen1.1-2444
Lindsey Meadows, L (3-3)5.26243-
Homerun: Terrasvogels: Lizzie Clarijs (1)(4e,3-run,op Meadows); Tex Town Tigers: Laura Wissink (3)(1e,2-run,op Bartels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterhof (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Bertil Haage (1e inn.), Renate van Stigt (restant).
Speeltijd-1:55 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13° C, west-zuidwestelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.