Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint nipt van Talent Team; 2e duel afgelast
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem moest alle zeilen bijzetten op een regenachtige zondagmiddag (31 mei) om het Talent Team Holland voor te blijven. Een ogenschijnlijk comfortabele 7-2 voorsprong verdween en werd teruggebracht naar slechts 7-6, maar de thuis hield de voorsprong vast en won.

Game 2 werd afgelast vanwege de regen en de condities van het speelveld. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor donderdagavond 4 juni.

(31 mei)
Game 1

Nadat het Talent Team twee loopsters in scoringspositie had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning opende Olympia Haarlem even later de scored in hun eerste slagbeurt. Eva Voortman begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een one-out triple van Stephanie Tofft. Met twee uit kreeg Olympia een honkloopster toen Dominique Sprengers vier wijd kreeg in haar eerste slagbeurt sinds haar thuiskomst uit de States na afloop van haar college-seizoen. Maar de thuisploeg liet daarna twee loopsters achter.

De voorsprong was van korte duur, want Jong Oranje scoorde tweemaal in de tweede inning op starter Stephanie Tofft. Isa Los begon met een stootslag-honkslag, schoof op na een foute aangooi en scoorde toen Dervisa Mutic volgde met een driehonkslag. Met één uit sloeg Wies Ligtvoet een honkslag en bezorgde het Talent Team daarmee een 2-1 voorsprong, maar strandde zelf op het derde honk.

In 2e2 kwam Olympia Haarlem tot een rally van vier punten op Ilona Andringa, die het hele duel gooide voor het Talent Team. Rosanne Vries opende met een driehonkslag, waarna Stephanie Ruiter vier wijd kreeg. Een wilde worp bracht de stand vervolgens in balans en een tweehonkslag van Rachel van Veen bezorgde Olympia een nieuwe voorsprong. Van Veen schoof daarna op na een vangbal en scoorde op een stootslag-honkslag van Eva Voortman, die kort erna scoorde op een opofferingsslag van Merel Oosterveld, die er een 5-2 stand van maakte.

In de 1e3 dreigde het Talent Team weer tot scoren te komen, want het kreeg de honken vol, maar de drie loopsters bleven achter. In de vierde, op nieuwe werpster Eva Voortman, liet de juniorenploeg opnieuw twee loopsters achter.

Olympia Haarlem nam vervolgens meer afstand door tweemaal te scoren in de 2e4. Met twee uit sloegen Eva Voortman en Dinet Oosting back-to-back doubles, resulterend in een punt, waarna Stephanie Tofft een RBI-single toevoegde om de stand op 7-2 te brengen.

In de 1e5 keerde Tofft terug in de werpsterscirkel voor Olympia. De junioren pakten toen een punt terug via een wilde worp en hadden een loopster op het derde honk staan met twee uit toen Tofft een vangbal ving en daarmee de inning afsloot.

In de zesde verkleinde het Talent Team de achterstand naar 7-6 door driemaal te scoren met twee uit. Lizzie Clarijs begon met vier wijd, schoof op na twee grounders en scoorde na een wilde worp. Hierna kreeg ook Manoa Weijgertse vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Laura Wissink, die het volgende punt scoorde op een driehonkslag van Isa Los. Dat bracht Voortman weer terug als werpster en zij sloot de inning af met drie slag en een loopster op het derde honk.

In de zevende inning schakelde Voortman de eerste twee slagvrouwen met drie slag uit, zag de volgende het honk bereiken na een fout, maar sloot toen af met een nieuwe strikeout om de winst veilig te stellen.FysioExpert Olympia Haarlem - Talent Team Holland 7-6 (Game 1)
RHE
Talent Team Holland0200130-672
FysioExpert Olympia Haarlem140200X-7104
pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, L (0-2)6521076
pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Stephanie Tofft314422
Eva Voortman, W (6-4)112---
Stephanie Tofft1.2-2343
Eva Voortman1.14----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-2:00 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C, zuid-zuidwestelijke wind 29 kmu, luchtvochtigheid 89%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.