Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Britt Vonk Beste Slagvrouw & All Star Australisch Kampioenschap
English

BLACKTOWN, Greater Western Sydney, New South Wales (Australië) - Op zaterdag (9 januari) won Queensland Heat met 3-1 van titelverdediger New South Wales Firestars in de allesbeslissende finale van de 69e editie van het Open Women's Softball Fastpitch Australian National Championship Tournament.

Het evenement ging op zondag 3 januari van start, maar werd op de eerste vijf dagen enorm geplaagd door veel regen. Uiteindelijk stonden de zes deelnemende ploegen eenmaal tegenover elkaar (in plaats van tweemaal) in de voorronde, die op vrijdagavond werd afgesloten. Op zaterdag werden de Play-Offs en Finales gespeeld.

...Britt Vonk...
...Beste Slagvrouw & All Star...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na afloop van de Finale en de kroning van Queensland Heat als Australisch kampioen en het winnen van de Gilley's Shield, werden de winnaressen bekend gemaakt van de individuele prijzen.

Nederlands Team-international Britt Vonk, die kampioen werd met Queensland, was de Beste Slagvrouw van het toernooi en won daarmee de Sybild Turner Best Batter Award. Ze sloeg .476 (10-uit-21) in het toernooi, inclusief de Play-Offs (.529 in de voorronde), scoorde tien punten en sloeg er vijf binnen.

Drie andere onderscheidingen gingen eveneens naar speelsters van Queensland. Justine Smethurst won de Lorraine Woolley Pitcher of the Tournament Award, terwijl Brenda De Blaes de Midge Nelson Tournament Most Valuable Player Award won. Jade Wall, die de finale besliste met het slaan van een 2-run homerun, won de Player of the Grand Final Award.

Zeven speelsters van Queensland werd gekozen in het All Tournament Team, waaronder Britt Vonk als korte stop. In het All Tournament Team werden namens Queensland ook gekozen Justine Smethurst (pitcher), Jessica Muller (1e honk), Brenda De Blaes (2e honk), Tara Speakman (3e honk), Janice Blackman (outfield) en Chelsea Forkin (outfield). Het team werd gecompleteerd door Rachel Lack (catcher, New South Wales), Samantha Poole (outfield, New South Wales) en Clare Warwick (designated player, ACT Diamonds).