Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint Mastenbroek Toernooi
English

ENSCHEDE - FysioExpert Olympia Haarlem heeft de 34e editie gewonnen van het jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi. Op zondag (2 april) versloeg Olympia Haarlem Oolders Omaco Sparks Haarlem met 3-1 in de allesbeslissende Finale.

Vorig jaar won Olympia Haarlem in de Finale eveneens van Sparks Haarlem. De ploeg stond toen met 4-0 achter, maar won met 6-4.

Olympia Haarlem werd de derde ploeg die het evenement in twee (of meer) opeenvolgende jaren wint. De eerste die dat presteerde was het organiserende Tex Town Tigers in 1999 en 2000. Terrasvogels won het toernooi daarna driemaal op rij (2001-2003) en is de enige ploeg die dat realiseerde. Hierna won Terrasvogels het evenement nog eens tweemaal in twee opeenvolgende jaren (2007-2008, 2011-2012).

Eva Voortman (Olympia Haarlem) won de prijs voor Beste Slagvrouw. Ze sloeg .769 (10-uit-13).

Eindstand
1. FysioExpert Olympia Haarlem, 2. Oolders Omaco Sparks Haarlem, 3. Tex Town Tigers, 4. SK Joudrs Praha (Tsjechië), 5. DSS, 6. Terrasvogels, 7. Roef!, 8. De Glaskoning Twins, 9. Duitsland, 10. Barracudas (Zwitserland).

(2 april)

Ga hierheen voor het verslag van het Mastenbroek Honkbal Toernooi

Gerelateerde Artikelen:
10 HRs (3 slams), No-Hitter op Dag 2 Mastenbroek Toernooi. (1 april)
Kleine zege Tex Town Tigers in Mastenbroek-opener. (31 maart)
Roef! vs. FysioExpert Olympia Haarlem
De eerste twee innings van deze vroege zondagochtend-wedstrijd bleven puntloos, maar beide teams kregen loopsters in scoringspositie in de tweede slagbeurt.

In de 1e2 opende Eva Voortman met een stootslag-honkslag voor Olympia en schoof op naar het derde honk via een opofferingsstootslag van Dinet Oosting en een grounder van Brenda Beers. Een squeeze volgde, want Emma Wojcik stootte de bal voor de catcher. Voortman rende richting plaat, maar werd uitgetikt door catcher Charlotte Haen.

Voor Roef! sloegen Mikayla Endicott en Charlotte Haen honkslagen met twee uit, maar de twee bleven achter.

Olympia besliste het duel met een 5-run rally in de 1e3 op starter Marjolein Merkx, maar vier punten waren onverdiend. Met één uit sloeg Maranca Ham een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Shareday Christina. Een foute aangooi volgde bij een poging Christina gedwongen uit te schakelen op een grounder van Jessie van Aalst en dat leidde tot loopsters op het eerste en derde honk. Met twee uit schoof Van Aalst op na een doorgeschoten bal, waarna Eva Voortman een 2-run triple afleverde. Hierna kreeg Dinet Oosting vier wijd en volgde Brenda Beers met een 2-run single om er een 5-0 stand van te maken. Dat zorgde ook voor een werpsterswissel, want Manon van Alebeek nam het over. Zij gooide vier wijd, maar sloot daarna af met een strikeout.

Roef! pakte een punt terug in hun derde beurt op Mariëlle Vleugels. Wies Ligtvoet begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen er een foute aangooi volgde op een 'force play-grounder' van Eva van Knegsel. Even later scoorde Ligtvoet op een opofferingsslag van Cindy van der Zanden, maar dat zou het enige punt voor Roef! blijven in deze wedstrijd.

Olympia Haarlem voegde nog twee runs toe in de vierde. De honken kwamen snel vol te staan toen Cheska Ham, Rachel van Veen en Jessie van Aalst allen vier wijd kregen. Hierna keerde Marjolein Merkx terug als werpster. Die gooide vier wijd op Stephanie Pearce, resulterend in een punt. Van Veen werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Eva Voortman, maar even later werd nog een punt gescoord op een opofferingsslag van Dinet Oosting.Roef! - FysioExpert Olympia Haarlem 1-7 (4 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0052 -751
Roef!0010 -161
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (2-0)43161-

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (0-2)2.2-1551

Manon van Alebeek0.1 (*)14-22

Marjolein Merkx1-1---
(*) - Van Alebeek gooide op 3 slagvrouwen in de vierde inning
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Loek Venker.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-9:00 uur.
Speeltijd-1:17 uur.
Locatie-Field #2, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 15 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.
DSS vs. De Glaskoning Twins
Twins nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning, maar werd daarna puntloos gehouden, terwijl DSS driemaal scoorde in de derde om met 3-2 te winnen. DSS sloeg slechts twee honkslagen, maar één daarvan was zeer belangrijk en besliste het duel.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Bobbi Scheurkogel een honkslag met één uit, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Minke Blok. De laatste schoof op naar het tweede honk op de aangooi naar de plaat, waarna ze scoorde op een hiernavolgende honkslag Michelle van Bodegom, die later op het derde honk strandde.

In de tweede slagbeurt van Twins sloeg Sheila van der Tang een honkslag en bereikte Nina Oomes het honk via een velderskeus-opofferingsstootslag, maar zij zouden achterblijven op het tweede en derde honk.

DSS strandde een loopster in scoringspositie in zowel de eerste als de tweede inning op Carling Hare, die het hele duel gooide voor Twins.

DSS draaide het duel in hun voordeel om in de 2e3. Sophie Bugter en Noa Brand begonnen beiden met vier wijd en schoven op na een opofferingsstootslag van Stephanie Ruiter. Met het eerste honk open werd niet gekozen voor een opzettelijke vrije loop. De twee loopsters scoorden toen Areke Spel volgde met een 3-run homerun om DSS op voorsprong te zetten. De homerun was de eerste honkslag in dit duel voor DSS. De ploeg voegde de tweede honkslag toe in de 2e4 toen Dominique Burger goed contact had.

Met een 3-2 achterstand kwam Twins weer in scoringspositie in de 1e4, maar kon niet langszij komen. Met één uit kregen Sheila van der Tang en Nina Oomes vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan met twee uit toen ook Bobbi Scheurkogel een vrije loop kreeg. Een vangbal sloot daarna de slagbeurt af.DSS - De Glaskoning Twins 3-2 (4 inn.)
RHE
De Glaskoning Twins2000 -240
DSS0030 -321
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Carling Hare, L (0-3)425233

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg22-422

Svenja de Lincel, W (1-1)2-4---

Homerun: DSS: Areke Spel (1)(3e,3-run,op Hare).
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Ben Goorts.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-9:00 uur.
Speeltijd-1:11 uur.
Locatie-Field #3, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 16 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Terrasvogels vs. Barracudas
Terrasvogels besliste de wedstrijd tegen de Zwitserse ploeg in een lange eerste inning, waarin tien punten werden gescoord op acht honkslagen, geproduceerd door 15 slagvrouwen. Slechts drie punten waren verdiend, want twee fouten hielden de rally aan de gang. Het eerste punt werd makkelijk gescoord. Katharina Szalay begon met vier wijd en stal het tweede honk. Volgende slagvrouw Sanne Korpel kreeg ook vier wijd en de twee schoven op na een wilde worp. Een nieuwe wilde worp volgde en dat leverde het eerste punt op. Kimberly Jones sloeg vervolgens een puntscorende honkslag. Met twee uit voegde Terrasvogels nog eens acht punten toe in deze slagbeurt. Jones scoorde op een honkslag van Dani Bonnet, die opschoof na een fout in het outfield. Nadat Jessica Waasdorp was geraakt door een worp bereikte Jeske Meewisse het honk na een fout, resulterend in het volgende punt. Even later scoorde Waasdorp na een wilde worp, sloeg Ella Krommendijk een honkslag en bracht Katharina Szalay twee punten binnen met een tweehonkslag in haar tweede slagbeurt in deze inning. Het volgende punt kwam tot stand na een honkslag van Sanne Korpel, die op haar beurt scoorde toen Kimberly Jones een inside-the-park-2-run-homerun sloeg om de stand op te voeren naar 10-0. Kelly Koeman en Lizzie Clarijs sloegen daarna ook nog honkslagen, maar zij strandden op het tweede en derde honk.

Terrasvogels voegde drie runs toe in de tweede inning, die allen werden gescoord met twee uit. Met één uit sloeg Jeske Meewisse een honkslag en met twee uit kreeg Katharina Szalay vier wijd. Een honkslag van Sanne Korpel en twee wilde worpen zorgden vervolgens voor de punten en een 13-0 stand.

Lizzie Clarijs startte voor Terrasvogels als pitcher en kreeg drie nullen op rij in de eerste twee slagbeurten. In de derde kreeg Barracudas de honken vol, maar wist niet te scoren. Met één uit werd Josianne Entner geraakt door een worp en kwam Celine Welti na een fout op het honk. Een double-steal poging volgde, maar Entner werd daarbij uitgeschakeld. De honken kwamen even later vol te staan toen Lena Gfeller ook werd geraakt door een worp en Ines Dübendorfer de enige Zwitserse honkslag sloeg. Maar de drie loopsters bleven achter toen een grounder de inning afsloot.

In de 2e3 scoorde Terrasvogels weer tweemaal om het verschil van 15 punten te bereiken en het duel via de 'mercy-rule' af te sluiten. Met twee uit en Jeske Meewisse (velderskeus) op het eerste honk kwam Ella Krommendijk na een fout op het honk en daarna leverde Katharina Szalay een walk-off, 2-run triple af om een einde aan de wedstrijd te maken.

Szalay was verantwoordelijk voor zeven punten, ze scoorde driemaal en sloeg er vier binnen. Korpel scoorde driemaal en sloeg twee punten binnen, terwjl Jones tweemaal tot scoren kwam en drie binnengeslagen punten had. Zodoende tekenden de drie eerste slagvrouwen van Terrasvogels samen voor acht gescoorde punten, zes honkslagen en negen binnengeslagen punten.Terrasvogels - Barracudas 15-0 (3 inn.)
RHE
Barracudas (Zwitserland)000 -013
Terrasvogels(10)32 -15121
(twee uit toen een verschil van 15 punten werd bereikt in de derde inning)
pitchers Barracudasinn.SOBBHRER
Ines Dübendorfer, L (0-2)1.2-410136

Adeline Glauser11122-

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Lizzie Clarijs, W (1-0)32-1--

Homerun: Terrasvgels: Kimberly Jones (1)(1e,2-run,inside-the-park,op Dübendorfer).
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Loek Venker.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-10:30 uur.
Speeltijd-1:10 uur.
Locatie-Field #2, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 17 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,4° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. SK Joudrs Praha
Dit duel was beslissend voor de eerste plaats in Poule B. Hoewel deze wedstrijd werd gespeeld tussen de twee leidende teams in deze Poule, want het zeker verdedigend gezien niet één van de beste, want er werden zes fouten genoteerd. Vier daarvan werden gemaakt door de Tsjechische verdediging. De fouten resulteerden in zes onverdiende punten en dus was het terecht dat de ontmoeting in 4-4 eindigde.

Ondanks het gelijkspel eindigde Sparks Haarlem op de eerste plaats, want het had de voorgaande drie wedstrijden gewonnen, terwijl Joudrs met één nederlaag aan deze wedstrijd begon. Wanneer Joudrs zou hebben gewonnen hadden de teams op gelijke hoogte komen te staan en hadden de toernooi-reglementen de volgorde moeten bepalen. Maar dat was dus niet nodig.

Echter, in de eerste helft van de eerste inning leek het er op dat deze regels wel noodzakelijk zouden zijn, want Joudrs scoorde drie onverdiende punten om een vroege voorsprong te nemen. Tereza Jakešová begon met een tweehonkslag en Veronika Klimplová volgde met een honkslag op starter Leonella Elizabeth. Een fout op een grounder van Eva Rendlová zorgde voor volle honken. Jakešová werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op de plaat op een klap van Julie Coufalová, maar vier wijd voor Adèla Weissová opende de score voor Joudrs. Met de honken nog altijd vol en twee uit werden twee runs toegevoegd op twee wilde worpen.

In de tweede helft van de eerste inning antwoordde Sparks Haarlem met drie eigen punten om langszij te komen. Kehli Washington en Anne Blaauwgeers begonnen met vier wijd. Nadat Washington was opgeschoven na een wilde worp volgde Kingsley Avery met een 2-run double. Met één uit en nadat Maaike Blaauwgeers het honk had bereikt via een fout scoorde Avery de gelijkmaker toen ook Jenny Kinburn na een fout op het honk kwam, zodat de stand op 3-3 kwam, maar Sparks Haarlem liet ook loopsters achter op het tweede en derde honk.

De verdediging van Sparks Haarlem maakte een dubbelspel in de 1e2, waarna een 4-3 voorsprong werd genomen in de tweede helft van deze inning. Met één uit kwam Kehli Washington met een infield-hit op het honk, waarna Anne Blaauwgeers volgde met een stootslag-honkslag. De honken kwamenvol te staan toen Kingsley Avery het honk bereikte na een fout in het infield, waarop niet kon worden gescoord. Blaauwgeers werd even later gedwongen uitgeschakeld op het derde honk na een grounder van Karin Tuk, maar dit keer kon Washington wel scoren en zette Sparks Haarlem op voorsprong.

De voorsprong was van korte duur, want Joudrs kwam langszij in de 1e3 en scoorde wederom een onverdiend punt. Met één uit sloeg de ervaren speelster Eva Rendlová een infield-hit en kreeg Julie Coufalová vier wijd. Met twee uit werd een infield-hit van Anetta Prokopenková gevolgd door een foute aangooi en dat zorgde voor een punt en een 4-4 stand.

In de 2e3 schakelde Adèla Linková drie slagvrouwen op rij uit en dat maakte een einde aan de wedstrijd.

Door op de eerste plaats te eindigen werd Sparks Haarlem de eerste ploeg die de Finale bereikte.Oolders Omaco Sparks Haarlem - SK Joudrs Praha 4-4 (3 inn.)
RHE
SK Joudrs Praha (Tsjechië)301 -444
Oolders Omaco Sparks Haarlem310 -432
pitcher Joudrsinn.SOBBHRER
Adèla Lindová342342

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth2.22344-

Rebecca Soumeru0.11----
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Bertil Haage (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Huub Nelissen.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-10:30 uur.
Speeltijd-1:10 uur.
Locatie-Field #3, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 18 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,4° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 54%.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers
Door eerder op de dag hun derde duel te winnen waren Olympia Haarlem en Tex Town Tigers beiden ongeslagen toen deze wedstrijd begon. En dus zou de winnaar van deze wedstrijd de tweede finalist worden. Die winnaar werd Olympia Haarlem, dat met 7-0 van de organiserende club won.

Eva Voortman gooide het hele duel voor Olympia Haarlem, kwam tot zesmaal drie slag en stond slechts één honkslag toe in de wedstrijd die vier innings duurde.

Olympia Haarlem sloeg toe met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op Lindsey Meadows, die allen onverdiend waren vanwege twee fouten. Lead-off hitter Shareday Christina kwam na een fout op het honk, waarna de honken vol kwamen te staan met één uit toen Mariëlle Vleugels en Jessie van Aalst beiden een honkslag sloegen. Met twee uit leidde een foute aangooi van de catcher tot het eerste punt, waarna Eva Voortman volgde met een 2-run single om er een 3-0 stand van te maken.

Na de honken vol te hebben achtergelaten in de tweede inning voegde Olympia Haarlem een punt toe in de derde. Met één uit bereikte Eva Voortman het honk met een stootslag-honkslag en schoof op na een grounder van Rachel van Veen. Ze stal het derde honk en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde. Hierna kreeg Stephanie Pearce vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en probeerde te scoren op een honkslag van Maranca Ham, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een angooi van linksveldster Laura Wissink.

Olympia Haarlem scoorde nog eens driemaal met twee uit in de vierde. Met twee uit en Brenda Beers (velderskeus + wilde worp) op het tweede honk kreeg Jessie van Aalst vier wijd. De twee scoorden toen Dinet Oosting volgde met een driehonkslag en dat bracht de stand op 7-0.

Als werpster stond Eva Voortman slechts vier slagvrouwen tot de honken toe. Na driemaal drie slag in de eerste inning kreeg ze in de tweede inning een one-out single tegen van Laura Wissink, die daarna strandde op het tweede honk. In de derde kwam Myrthe Smid na een fout op het honk en kreeg Lizzy Uytendaal vier wijd met twee uit, maar ook zij bleven achter. En in de vierde raakte Voortman Nadine Marinus met een worp, maar sloot de inning daarna af met een strikeout.FysioExpert Olympia Haarlem - Tex Town Tigers 7-0 (4 inn.)
RHE
Tex Town Tigers0000 -013
FysioExpert Olympia Haarlem3013 -791
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (1-1)442973

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (2-0)4611--
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Bianca Dweelaard.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Jos Huigsloot (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-11:50 uur.
Speeltijd-1:15 uur.
Locatie-Field #2, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 19 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,6° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windrichting 2 Bft; luchtvochtigheid 55%.
De Glaskoning Twins vs. Duitsland
Duitsland had een productieve eerste slagbeurt en scoorde driemaal op Sterre den Duijn, die een complete wedstrijd gooide voor Twins en haar eerste pitching-optreden in het toernooi had. Anneke Swierstra begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Christina Poon. Ze scoorde even later toen Miriam Kemmer volgde met een homerun. Volgende slagvrouw Lisa Marie Köllner bereikte het honk na een fout en scoorde het derde punt in deze beurt op een 2-out double van Lisa Kälblein.

Twins pakte twee punten terug in de tweede helft van de eerste inning. Imane Allou Issa begon met een tweehonkslag, waarna Bobbi Scheurkogel volgde met een honkslag. Allou Issa schoof op naar het derde honk en kon scoren toen Scheurkogel werd uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken. Met één uit homerde Minke Blok om de achterstand te verkleinen naar 3-2.

Sterre den Duijn kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, waarna Twins tot een rally van drie punten kwam in de thuishelft. Ellinor Keepers begon met vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp, waarna Rose Mwaro vier wijd kreeg en dat leidde tot een werpsterswissel. Claudia Volkmann nam het over, zag Mwaro het tweede honk bereiken via velderskeus en kreeg de honken vol toen ze vier wijd gooide op Nina Oomes. Een wilde worp volgde, maar Keepers werd daarbij uitgeschakeld bij een poging te scoren, terwijl de andere twee loopsters opschoven. Imane Allou Issa sloeg even later een infield-hit, zodat de honken weer vol kwamen te staan, want de overige twee loopsters konden hierdoor niet opschuiven. Bobbi Scheurkogel volgde met een 2-run single en dat zette Twins op voorsprong, 4-3. Nadat Scheurkogel was uitgeschakeld bij een steelpoging voegde Minke Blok een puntscorende honkslag toe die een 'insurance run' opleverde en de stand opvoerde naar 5-3. Een grounder van volgende slagvrouw Michelle van Bodegom eindigde in een fout en zorgde vor loopsters op het tweede en derde honk. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg powerhiter Claudia Kranendonk opzettelijk vier wijd, maar daarna maakte een vangbal een einde aan de inning.

Met een 5-3 achterstand maakte Duitsland er een 5-4 stand van toen Miriam Kemmer haar tweede homerun in de wedstrijd sloeg met één uit. Hierna sloeg Lisa Marie Köllner een honksla en schoof op na een foute aangooi, maar bleef achter.

In de vierde, met twee uit, kreeg Sterre den Duijn een honkslag tegen, maar een vangbal maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd.De Glaskoning Twins - Duitsland 5-4 (3½ inn.)
RHE
Duitsland3010 -461
De Glaskoning Twins230X -572
pitchers Duitslandinn.SOBBHRER
Mona Hörner1 (*)-2433

Claudia Volkmann, BS (1), L (0-2)214322
(*) - Hörner gooide op twee slagvrouwen in de tweede inning

pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Sterre den Duijn, W (1-0)41-643

Homeruns: Duitsland: Miriam Kemmer 2 (2)(1e,2-run,op Den Duijn; 3e,solo,op DenDuijn); Twins: Minke Blok (1)(1e,solo,op Hörner).
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Renate van Stigt (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Ben Goorts.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-11:55 uur.
Speeltijd-1:10 uur.
Locatie-Field #3, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 20 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,6° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windrichting 2 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Roef! vs. De Glaskoning Twins
In de eerste helft van de eerste inning opende Bobbi Scheurkogel met een honkslag voor Twins, maar hierna schakelde Mikayla Endicott de volgende slagvrouw met drie slag uit en maakte de Roef!-verdediging een dubbelspel.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Roef! tweemaal op starter Carling Hare, die haar vierde start in het toernooi maakte voor Twins. Ze begon met twee strikeouts, maar gooide daarna vier wijd op Cindy van der Zanden, die even later het tweede honk stal. Volgende slagvrouw Kim Donkers kwam na een fout op het honk, waarna beide loopsters scooorden toen Isa Los een driehonkslag sloeg.

Roef! voegde twee runs toe in de tweede inning. Met twee uit sloeg Maureen van Poorten een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van Wies Ligtvoet, die daarna op haar beurt scoorde na een honkslag van Eva van Knegsel.

De voorsprong werd opgevoerd naar 7-0 toen Roef! driemaal scoorde in de derde. Kim Donkers begon met een honkslag en bereikte het derde honk op een pinch-hit single van Sophie Verdaasdonk, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Ilse van Kerkoerle. Hierna sloeg Charlotte Haen een honkslag en volgde Maureen van Poorten met een 2-run single.

Twins kwam terug in de wedstrijd met een 4-run rallt in de 1e4 om de achterstand terug te brengen naar 7-4. Bobbi Scheurkogel begon met een honkslag, waarna Sophie Mollee de nieuwe werpster werd. Ze kreeg de honken vol toen ook Rose Mwaro een honkslag sloeg en Minke Blok vier wijd kreeg. Een hiernavolgende vrije loop voor Michelle van Bodegom leverde een punt op. Even later onderstreepte Claudia Kranendonk haar aanvallende kracht toen ze honken schoonveegde met een 3-run triple. Maar hierna herstelde Mollee zich en schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, waarvan twee met drie slag. Een paar jaar geleden waren Mollee en Kranendonk overigens teamgenoot toen beiden uitkwamen voor Gryphons.

Roef! voegde nog een punt toe in de 2e4 via een stootslag-honkslag van pinch-hitter Gini Ketelaars, waardoor de stand op 8-4 kwam.

Met de winst eindigde Roef! op de zevende plaats, terwijl Twins achtste werd.Roef! - De Glaskoning Twins 8-4 (4 inn.)
RHE
De Glaskoning Twins0004 -441
Roef!2231 -890
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Carling Hare, L (0-4)2.231875

Sheila van der Tang1.1-111-

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (1-0)3 (*)5-211

Sophie Mollee122233
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Patrick Reus.
Scorer-????.
Play-by-Play Scorer-????.
Public Address Announcer-.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-13:30 uur.
Speeltijd-1:15 uur.
Locatie-Field #2, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 21 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Wedstrijd om de zevende en achtste plaats.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,8° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Barracudas vs. Duitsland
De wedstrijd om de negende en tiende plaats bleef in de eerste drie innings puntloos.

Duitsland opende daarna de score in de 1e4 met drie punten. Met één uit sloeg Nina Wunn sloeg een ground-rule double en stal het derde honk. Ze scoorde vervolgens op een opofferingsstootslag van Christina Dietrich. Volgende slagvrouw Annie Stepniak sloeg een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde toen pinch-hitter Alexandra Stüwe homerde.

Duitsland voegde een onverdiend punt toe in de vijfde. Lead-off hitter Anneke Swierstra bereikte het honk na een fout, stal het tweede honk, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Miriam Kemmer om er een 4-0 stand van te maken.

De Duitse ploeg voerde de voorsprong op naar 6-0 door tweemaal te scoren in de 1e6 van deze snelle wedstrijd. Nina Wunn begon met een honkslag en Christina Dietrich sloeg een tweehonkslag, waarna de eerste scoorde toen er een fout volgde terwijl ze op weg was naar het derde honk. Met één uit bracht Chiara Steffen Dietrich binnen met een honkslag. Hierdoor werd het door Wunn gescoorde punt verdiende, terwijl Dietrich's punt onverdiend was, want een dubbelspel maakte daarna een einde aan de slagbeurt.

Barracudas scoorde twee onverdiende punten in de 2e6. Celine Welti opende en bereikte het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen te staan toen Lena Gfeller werd geraakt door een worp en Ines Dübendorfer een honkslag sloeg. Een gedwongen nul op de plaat volgde op een grounder van Adeline Glauser, maar daarna werd een punt gescoord op een infield-hit van Kimberley Zehnder en een 'force play-grounder' van Corina Grass. Hierna eindigde wedstrijd met een strikeout.Barracudas - Duitsland 2-6 (6 inn.)
RHE
Duitsland000312 -691
Barracudas (Zwitserland)000002 -242
pitcher Duitslandinn.SOBBHRER
Ayla Bockelmann, W (1-1)64142-

pitcher Barracudasinn.SOBBHRER
Corina Grass, L (0-2)611964

Homerun: Duitsland: Alexandra Stüwe (1)(4e,2-run,op Grass).
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Renate van Stigt (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Huub Nelissen.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-13:25 uur.
Speeltijd-1:17 uur.
Locatie-Field #3, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 22 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Wedstrijd om de negende en tiende plaats.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,8° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Tex Town Tigers vs. SK Joudrs Praha
In de wedstrijd om de derde plaats keek Tex Town Tigers halverwege de vierde inning tegen een 2-0 achterstand aan, maar stond met 4-2 voor na vijf complete innings. Omdat er nog tijd over was om aan een nieuwe inning te beginnen werd de wedstrijd voortgezet. In de 1e5 kwam de Tsjechische tegenstander langszij, maar in de thuishelft antwoordde Tex Town Tigers met een punt om met 5-4 te winnen en op de derde plaats te eindigen.

Joudrs opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Anna-Bè Bartels, die het hele duel gooide voor Tex Town Tigers. Lead-off hitter Tereza Jakešová stootte de bal naar de rechterkant van het infield. Dat resulteerde in een fout, waardoor ze het tweede honk kon bereiken. Na op te schuiven op een grounder scoorde ze na een honkslag van Julie Coufalová.

In de tweede helft van de eerste inning mislukte een poging om langszij te komen. Olivia Hornstein begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en probeerde vervolgens te scoren op een honkslag van Annemiek Jansen, maar ze werd uitgeschakeld op de thuisplaat.

In de tweede inning sloeg Nadine Marinus een tweehonkslag met één uit voor Tex Town Tigers, maar strandde op het derde honk. De Tsjechen kregen eveneens een loopsters op het derde honk in de 1e3. Met één uit sloeg Tereza Jakešová een driehonkslag. Even later werd ze bij een steelpoging uitgechakeld door catcher Laura Wissink.

Joudrs verdubbelde de voorsprong in de vierde inningt toen Julie Coufalová opende met een driehonkslag en met één uit scoorde na een wilde worp.

Tex Town Tigers pakte een punt terug in de 2e4 op international Adèla Weissová. Met twee uit sloeg Nadine Marinus een honkslag, waarna ze scoorde toen Daniëlle ten Donkelaar volgde met een tweehonkslag.

Tex Town Tigers draaide het duel in eigen voordeel om in de 2e5 door driemaal te scoren. Cheyenne Scheffer begon met een honkslag, waarna Olivia Hornstein het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Echter, beiden werd gedwongen uitgeschakeld op het derde honk op twee hiernavolgende grounders van respectievelijk Lizzy Uytendaal en Annemiek Jansen. Maar hierna leverde Laura Wissink een puntscorende honkslag af om er een 2-2 stand van te maken, warna de Australische Jasmine Peters volgde met een 2-run double die er een 4-2 stand van maakte voor TTT.

Met nog genoeg tijd om aan een nieuwe inning te beginnen ging de zesde inning van start en kwam Joudrs langszij. Veronika Klimplová begon met een honkslag, schoof op na een grounder en bereikte het derde honk na een honkslag van Adèla Weissová, die zelf op het tweede honk terecht kwam. Anetta Prokopenková volgde met een puntscorende honkslag en met twee uit leverde ook Michaela Poláková een RBI-single af om er een 4-4 stand van te maken.

In de 2e5 reageerde Tex Town Tigers onmiddellijk. Met één uit sloeg Myrthe Smid een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Cheyenne Cheffer. Leverde Australische nieuwkomer Jasmine Peters een belangrijke klap af in de voorgaande slagbeurt, die keer was het de Canadese nieuwkomer Olivia Hornstein. Ze sloeg een walk-off single die Smid binnenbracht en TTT een 5-4 winst en de derde plaats opleverde.Tex Town Tigers - SK Joudrs Praha 5-4 (6 inn.)
RHE
SK Joudrs Praha (Tsjechië)100102 -480
Tex Town Tigers000131 -5121
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de zesde inning)
pitcher Joudrsinn.SOBBHRER
Adèla Weissová, L (1-1)5.2--1255

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels, W (1-0)62-843
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aamvangstijd-14:55 uur.
Speeltijd-1:15 uur.
Locatie-Field #2, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 23 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Wedstrijd om de derde en vierde plaats.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.
DSS vs. Terrasvogels
In de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats kwam Terrasvogels tot een rally van vier punten in de eerste helft van de tweede inning. De ploeg stond halverwege de vierde inning met 4-0 voor, maar verzuimde de voorsprong vast te houden. Tegenstander DSS kwam tot een rally van drie punten in de 2e4, waarna tweemaal werd gescoord in de vijfde om met 5-4 te winnen en op de vijfde plaats te eindigen.

Terrasvogels liet een loopster op het tweede honk achter in de eerste helft van de eerste inning, waarna DSS zag hoe een loopster op de plaat werd uitgeschakeld in de 2e1. Noa Brand begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Stephanie Ruiter en een stootslag-honkslag van Areke Spel. Met loopsters op het eerste en derde honk vertrok Sprle richting tweede honk, terwijl Brand op de aangooi naar de plaat rende. Echter, de aangooi terug naar de plaat was op tijd om Brand uit te schakelen.

Terrasvogels kwam daarna tot een rally van vier punten in de 1e2 op Dagmar Bloeming, die het hele duel gooide voor DSS. Suka Van Gurp opende met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Rhowan Stuart. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Dani Bonnet vier wijd. Met twee uit zorgde Dervisa Mutic met een honkslag voor het tweede punt. Bonnet schoof op naar het derde honk, terwijl Mutic een honk verder kwam op de aangooi richting de plaat. Even later scoorden Bonnet en Mutic beiden toen Katharina Szalay volgde met een honkslag om er een 4-0 stand van te maken. Szalay bereikte nog het derde honk na een stootslag-honkslag van Kimberly Jones, maar de twee loopsters bleven achter.

Terrasvogels-pitcher Dani Bonnet kreeg drie nullen op rij in de 2e2. Ze kreeg een lead-off single tegen van Noa Brand in de derde, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging, waarmee de inning ten einde kwam.

Dagmar Bloeming schakelde drie slagvrouwen op rij uit in de derde en zag een loopster op het eerste honk achterblijven in de volgende inning.

In de 2e4 sloeg DSS toe met drie punten en verkleinde de achterstand naar 4-3. Stephanie Ruiter en Areke Spel begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen voormalige Terrasvogels-speelster Lisa Waasdorp vier wijd kreeg. Een opofferingsslag van Sophie Bugter leverde daarna het eerste punt op en Denice van Dijk volgde met een puntscorende honkslag. Met loopsters op het eerste en tweede honk kwam Morgan Sampson op het honk met een stootslag-honkslag, maar toen daar een foute aangooi op volgde kon Waasdorp scoren. Een strikeout en vangbal sloten de slagbeurt af, maar Terrasvogels stond nu nog slechts met één punt voor.

In de 1e5 gooide Bloeming vier wijd met twee uit, maar die loopster bleef achter. DSS besliste het duel even later. Noa Brand begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Stephanie Ruiter. Om een gedwongen loop te creëren en om de knuppel uit de handen te nemen van powerhitter Areke Spel volgde een opzettelijke vrije loop. Maar hierna kwamen de honken vol te staan toen Lisa Waasdorp werd geraakt door een worp. Nieuwkomer Sophie Bugter had daarna goed contact en sloeg een walk-off, 2-run double en bezorgde DSS daarmee een 5-4 overwinning.DSS - Terrasvogels 5-4 (5 inn.)
RHE
Terrasvogels04000 -461
DSS00032 -590
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de vijfde inning)
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues- (*)-----

Dani Bonnet, L (0-3)4.132954
(*) - Duffhues was aangekondigd als starter, maar werd vervangen door Bonnet toen 2e1 begon)

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (2-1)533644
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jos Huigsloot (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:55 uur.
Speeltijd-1:12 uur.
Locatie-Field #3, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 24 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Wedstrijd om de vijfde en zesde plaats.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. FysioExpert Olympia Haarlem
In de allesbeslissende Finale opende Olympia Haarlem de score snel in de eerste inning op starter Ginger de Weert. Shareday Christina begon met een honkslag, bereikte het derde honk na een stootslag-honkslag van Eva Voortman en scoorde op een opofferingsslag van Dinet Oosting.

Olympia Haarlem voegde het tweede punt toe in de derde inning. Maranca Ham startte met een honkslag, waarna ze opschoof naar het derde honk op een grounder van Shareday Christina en een opofferingsstootslag van Eva Voortman. Opnieuw was het Dinet Oosting die daarna een punt binnenbracht, dit keer met een honkslag. Even later probeerde Oosting zelf te scoren op een honkslag van Jessie van Aalst, maar werd uitgeschakeld op de plaat.

Als werpster gooide Eva Voortman vier wijd op Anne Blaauwgeers met één uit in de eerste inning, maar die werd even later uitgegeven, omdat ze te vroeg van het honk was vertrokken. In de tweede inning raakte de linkshander lead-off hitter Karin Tuk met een worp, maar die werd later gedwongen uitgeschakeld en Sparks Haarlem liet ook nog een loopster op het tweede honk achter in deze beurt. Sparks Haarlem liet opnieuwe een loopster op het tweede honk achter in de derde. Kehli Washington sloeg toen een tweehonkslag met twee uit, maar bleef achter.

In de vierde halveerde Sparks Haarlem de achterstand, maar liet ook weer twee loopsters achter. Kingsley Avery opende met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Karin Tuk. Met twee uit kwam Desireee Adriaansz na een fout op het honk, maar hierna werd een line drive van Tammie Lijbers gevangen door tweede honkvrouw Rachel van Veen.

Olympia Haarlem voegde nog een 'insurance run' toe in de 1e5 op nieuwe pitcher Rebecca Soumeru. Shareday Christina begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van pinch-hitter Stephanie Pearce en een grounder van Dinet Oosting, waarna ze scoorde toen Jessie van Aalst het honk bereikte op een fout.

In de 2e5 kreeg Eva Voortman een lead-off single tegen van Onaisha Franka, maar schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, waarvan twee met drie slag.

En zo kwam er een einde aan de wedstrijd en het toernooi.Oolders Omaco Sparks H'lem - FysioExpert Olympia H'lem 1-3 (5)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem10101 -371
Oolders Omaco Sparks Haarlem00010 -141
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (3-0)551411

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, L (1-1)431622

Rebecca Soumeru1--11-
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven,
3B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Loek Venker.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:30 uur.
Speeltijd-1:18 uur.
Locatie-Field #2, Sportpark De Kroedkotten, Enschede.

Game Notes:
Game 25 J.C.J. Mastenbroek Toernooi 2017.
Finale om de eerste en tweede plaats.
Olympia Haarlem wint de 34e editie van het Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,7° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.