Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Fred Versluis)

Dagmar Bloeming No-Hits Talenten; Gooit 16x drie slag!
English

HAARLEM - DSS won zondag (28 mei) hun double-header tegen het Talent Team Holland met uitslagen van 3-0 en 10-1. Hierdoor voegde DSS twee welkome overwinningen toe, terwijl het Talent Team puntloos bleef.

In de eerste wedstrijd domineerde DSS-pitcher Dagmar Bloeming, gooide een No-Hitter en schakelde 16 slagvrouwen met drie slag uit! Aan de andere kant deed ook de Talent-pitching het goed en zo bleef de wedstrijd zes innings puntloos. DSS kwam daarna tot een rally in de eerste helft van de zevende inning om met 3-0 te winnen.

Het was voor het eerst dit seizoen dat het Talent Team geen mercy-rule nederlaag leed. Echter, in de tweede wedstrijd van de double-header scoorde DSS vroeger en had vijf innings nodig om met 10-1 te winnen.

(28 mei)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. DSS (game one)
De eerste ontmoeting van de double-header was zeer aantrekkelijk. Niet alleen vanwege de dominerende pitching van Dagmar Bloeming, maar ook omdat de wedstrijd zes innings puntloos bleef. Terwijl het Talent Team slechts eenmaal het honk bereikte kon DSS simpelweg niet tot scoren komen en strandde zes loopsters in de eerste zes innings, waaronder volle honken in de vierde. De Talent Team-verdediging maakte de nullen en zo behoorden zelfs een verlenging of een mogelijke verrasssende overwinning tot de mogelijkheden.

Als het Talent Team in dit duel tot scoren zou zijn gekomen was dat een enorme verrassing geweest, want Dagmar Bloeming domineerde vanaf het begin. De ervaren rechtshander begon met tweemaal drie slag in de eerste inning, waarna ze volgende slagvrouw Tammie Lijbers met een worp raakte. Die moest het duel verlaten en werd vervangen door pinch-runner Nina Oomes, maar Bloeming sloot af met een nieuwe struckout.

De geraakt werpster resulteerde in de enige honkloopster voor het Talent Team, zodat Bloeming maar net een Perfect Game miste. Vanaf de eerste inning schakelde ze de volgende 19 slagvrouwen op rij uit, waarvan 14 met drie slag om haar totaal in dit duel op 16 te brengen. Ze gooide driemaal drie in de derde en vierde inning. Vanaf de tweede inning gooide Bloeming acht keer drie slag op rij!

De zestien strikeouts zijn het hoogste aantal in de loopbaan van Bloeming en is ook het hoogste aantal dit seizoen in de hoogste afdeling. Bloeming's vorige hoogste aantal was twaaf, wat ze driemaal presteerde. Ze gooide twaalfmaal drie slag op 19 april in 2014, wat ze evenard op 14 mei van vorig jaar en dit seizoen wederom deed op 22 april toen ze eveneens een 7-inning No-Hitter gooide.

Op 18 juni 2011 kwam Amanda Lindsey tot 17 keer drie slag als werpster voor Olympia Haarlem tegen Twins. Sindsdien bereikten drie werpsters de 16 strikeouts. In 2014 kwamen Kirsten Scheele (Sparks Haarlem) en Ashley Lanz (Alcmaria Victrix) tot zestien strikeouts. Vorig jaar was het Eva Voortman (Olympia Haarlem), die in een wedstrijd zestien keer drie slag gooide.

...Dagmar Bloeming...
...tweede 7-inning No-Hitter van het seizoen...
(© Foto: Fred Versluis)
Daniëlle ten Donkelaar startte voor het Talent Team en deed het goed. Ze kreeg een one-out single tegen van Lisa Waasdorp in de eerste inning, maar die strandde op het tweede honk. In de tweede kreeg de rechtshander een lead-off single tegen van Feline Poot, die gedwongen uitging. Ten Donkelaar kreeg drie nullen op rij in de derde inning.

In de vierde inning kreeg DSS de honken vol. Met één uit bereikte Sophie Bugter het honk via een stootslag-honkslag en met twee uit kwam Denice van Dijk na een fout op het honk schoof op na een doorgeschoten bal. Met loopsters op het tweede en derde honk zorgde Lorraine Kieft met vier wijd voor volle honken. Ten Donkelaar had daarna een sterk slot en sloot af met een strikeout.

In de vijfde inning nam Kim Horsten de Talent-pitching over met één uit. Ze gooide vier wijd op Lisa Waasdorp met twe uit, maar die bleef wederom achter. In deze zesde was het Horsten die drie nullen op rij kreeg.

En zo was er genoeg spanning in deze wedstrijd, die uiteindelijk werd beslist in de 1e7. Lorraine Kieft begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Annemiek de Rover, waarna ze het eerste punt scoorde op een honkslag van pinch-hitter Dominique Burger. Haar pinch-runner Melissa de Greef (re-entry) schoop op toen Noa Brand het honk bereikte na een fout. Met twee uit werden twee runs toegevoegd toen Morgan Sampson een tweehonkslag afleverde om DSS op een 3-0 voorsprong te zetten.

Nu met een 3-0 voorsprong schakelde Dagmar Bloeming de eerste twee slagvrouwen in de 2e7 met drie slag uit. Een grounder sloot daarna de wedstrijd af en completeerde haar No-Hitter.

Voor de rechtshander was dit haar tweede 7-inning No-Hitter van het seizoen. Op 22 april hield ze Roef! hitloos en gooide ze twaalf keer drie slag. In beide wedstrijden stond de ervaren umpire Albert Tolen achter de plaat. In april gooide ze haar eerste 7-inning No-Hitter sinds 21 april 2012. Sindsdien gooide ze nog eens vijf No-Hitters en nam ze deel aan twee 'combined' No-Hitters, maar dat waren allemaal wedstrijden die via de mercy-rule werden afgesloten.Talent Team Holland - DSS 0-3 (game 1)
RHE
DSS0000003-360
Talent Team Holland0000000-002
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (2-9)716----

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar4.1113--

Kim Horsten, L (0-2)2.2-1331
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos (DSS).
Scoreboard Operator-Wouter Hoos (DSS).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem (veld DSS).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van DSS in Haarlem.
Dagmar Bloeming (DSS) gooit een No-Hitter.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23° C; windrichting west;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Talent Team Holland vs. DSS (game two)
In de tweede wedstrijd besliste DSS het duel een stuk sneller en nam een vroege 3-0 voorsprong in de eerste inning op weg naar een mercy-rule overwinning.

In de eerste helft van de eerste inning bereikte Lisa Waasdorp het honk voor DSS via een fout met één uit, waarna Morgan Sampson een honkslag sloeg op starter Lisa Hop. De score werd daarna geopend toen Sophie Bugter volgde met een tweehonkslag en Areke Spel een puntscorende honkslag toevoegde. Op de aangooi terug naar het infield op de klap van Spel wist ook Bugter te scoren om DSS op een vroege voorsprong te zetten.

DSS voegde het volgende punt toe in de tweede inning. Denice van Dijk opende met een honkslag en stal het tweede honk met één uit. Ze scoorde na een honkslag van Noa Brand.

Quincey Catsburg had wederom een goed optreden voor DSS en gooide het hele duel. Na drie nullen op rij in de tweede helft van de eerste inning kreeg de rechtshander het enige Talent-punt tegen in de tweede.

Met een 4-0 achterstand kreeg het Talent Team scoringskansen in de tweede, maar scoorde slechts eenmaal. Uchenna Jong Loy begon met een honkslag en stal daarna het tweede en derde honk. Rhowan Stuart kreeg vervolgens vier wijd en bereikte het tweede honk via velderskeus. Daniëlle ten Donkelaar volgde met een puntscorende honkslag om er een 4-1 stand van te maken. Het Talent Team kreeg opnieuw loopsters op het tweede en derde honk na een succesvolle opofferingsstootslag van Nina Oomes, maar beide loopsters werden even later uitgeschakeld. Een nieuwe stootslag volgde, dit keer van Lisa de Vries, maar op deze squeeze werd Stuart op de plaat uitgeschakeld. Ten Donkelaar schoof hierdoor op naar het derde honk en dus had het Talent Team loopsters 'op de hoeken'. Met twee uit sloeg volgende slagvrouw Keedy Florentina de bal richting eerste honk. Dat eindigde niet met een nul op het eerste honk, want eerste honkvrouw Noa Brand gooide de bal naar catcher Sophie Bugter, die Ten Donkelaar uitschakelde.

In de 1e3 opende Morgan Sampson voor DSS met een honkslag en stal het tweede honk met twee uit, maar bleef achter. In de 2e3 sloeg Charlotte Drijvers een driehonkslag met twee uit voor het Talent Team, maar strandde ook.

DSS besliste het duel vervolgens met een 6-run rally in de vierde op zeven honkslagen. Met één uit sloeg Denice van Dijk een honkslag, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Stephanie Ruiter. Noa Brand volgde met een tweehonkslag en dat bracht Ruiter naar het derde honk, waarna ze scoorde op een daarnavolgende honkslag. DSS kreeg loopsters op het tweede en derde honk na een honkslag van Lisa Waasdorp. Hierna leverde Morgan Sampson een RBI-double af en voegde Sophie Bugter een puntscorende honkslag af, wat leidde tot een werpsterswissel. Roos-Marijn Kramer nam het over, maar zij kreeg een 2-out, 2-run triple tegen van Feline Poot en dat verhoogde de stand naar 10-1 voor DSS.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de vierde kreeg het Talent Team nog één laatste scoringskans in de vijfde. Met twee uit kregen Rose Mwaro en Ismay Poot beiden vier wijd en schoven op na een wilde worp. Met loopsters op het tweede en derde honk sloot Quincey Catsburg daarna de wedstrijd af met een strikeout.Talent Team Holland - DSS 1-10 (5 inn.) (game 2)
RHE
DSS31060 -10140
Talent Team Holland01000 -141
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (2-1)533411

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-3)3.13-12109

Roos-Marijn Kramer1.2112--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos (DSS).
Scoreboard Operator-Wouter Hoos (DSS).
Aanvangstijd-16:21 uur.
Speeltijd-1:42 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem (veld DSS).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van DSS in Haarlem.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,9° C; windrichting west;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.