Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 juli 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers wint tweemaal en scoort 20 punten in openers
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers scoorde twintig punten in hun eerste double-header van het seizoen 2020 tegen Hoofddorp Pioniers op zaterdag (18 april). De ploeg won beide wedstrijden, maar keek driemaal tegen een achterstand aan in het eerste duel. Halverwege de vijfde inning stond TTT met 6-4 achter, maar won met 10-6. De tweede wedstrijd werd met 10-3 gewonnen en eindigde in de zesde inning vanwege de 7-punten verschil mercy-regel.

Vandaag was het Opening Day in de Golden League, later dan ooit in de historie. Het seizoen zou aanvankelijk van start gaan op zaterdag 18 april. Maar vanaf 12 maart werd het gehele oefenseizoen geschrapt vanwege de aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Vanaf 23 maart werd de start van de reguliere competitie verschillende keren uitgesteld.

Op 24 juni maakte de Rijksoverheid bekend dat er met ingang van 1 juli versoepelingen kwamen. De volgdende dag maakte de KNBSB bekend dat de competitie in zowel de Golden League als de Silver League vandaag, 18 juli, van start zou gaan. De teams kregen een periode van twee weken om zich voor te bereiden. Een aantal oefenwedstrijden werd vastgesteld en ook het Jan de Wit Toernooi keerde terug op het programma.

Dit seizoen is het eerste sinds 2009 dat het Nederlands Junioren Team niet uitkomt in de hoogste afdeling. Sinds 2010 nam de ploeg deel als Jong Oranje of Talent Team Holland. Echter, vorig seizoen trok de ploeg zich uit de competitie terug na twaalf wedstrijden, die allemaal ongeldig werden verklaard.

(18 juli)Game 1

Hoofddorp Pioniers nam een snelle voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op ervaren rechtshander Lindsey Meadows. Zij stond aanvankelijk op de lijst als startende designated player met Danielle ten Donkelaar als startende pitcher. Maar toen de eerste inning begon maakte de TTT-coaching de pitcherswissel bekend. Meadows kreeg twee snelle nullen, maar moest daarna een honkslag toestaan van Shadeney Castillo in haar eerste Hoofdklasse-slagbeurt sinds 2011. Toen kwam ze uit voor zowel Centrals als Jong Oranje. Volgende slagvrouw Riangela Flanegin kreeg vier wijd en Susannah Groen en Dionne Cooper volgden beiden met honkslagen om Pioniers op voorsprong te zetten, 2-0. Groen en Cooper schoven op na een wilde worp, maar bleven daarna achter.

Tex Town Tigers Tigers kwam onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt op starter Iris Strookman. De snelle lead-off hitter Britt Vonk kwam op het honk met een stootslag-honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi. Ze schoof op na een vangbal, waarna ze scoorde op een tweehonkslag van Lindsey Meadows, die vervolgens zelf scoorde op een 2-out single van Merel Oosterveld.

Na een puntloze tweede inning hernam Pioniers de leiding in de derde inning. Iris Dweelaard begon met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Riangela Flanegin vier wijd kreeg met één uit. Met twee loopsters op de honken nam Danielle ten Donkelaar de TTT-pitching over, maar zij begon met een wilde worp, waarna de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Susannah Groen. Hierna werd een punt gescoord op een honkslag van Dionne Cooper. Echter, met de honken nog altijd vol eindigde de inning toen een line drive van Franchesca Diaz naar korte stop Britt Vonk een dubbelspel opleverde.

Opnieuw reageerde TTT weer, dit keer met het scoren van twee punten in hun derde slagbeurt. En ook nu waren ervaren speelsters Lindsey Meadows en Merel Oosterveld hier bij betrokken. Annemiek Jansen begon met vier wijd en Meadows sloeg een tweehonkslag. Met één uit scoorden beiden op een honkslag van Oosterveld om de thuisploeg op een 4-3 voorsprong te zetten.

Pioniers kreeg weer een scoringskans in de vierde. Rose Mwaro begon met vier wijd en bereikte het tweede honk met één uit op een velderskeus-grounder van Amy-Lynn Felix. Nadat de twee loopsters waren opgeschoven na een wilde worp werd Iris Dweelaard uitgevangen door linksveldster Merel Oosterveld. Mwaro kon hier niet op scoren, maar Felix was te laat terug op het tweede honk en werd uitgeschakeld wat een einde aan de inning maakte.

Pioniers kwam daarna tot een rally van drie punten met twee uit in de vijfde. Met één uit sloeg Riangela Flanegin een honkslag, net als Dionne Cooper (die 3-uit-4 sloeg) met twee uit. Even later werd de gelijkmaker gescoord na een honkslag van de debuterende Franchesca Diaz (haar eerste in de Golden League). Rose Mwaro volgde met een 2-run single en bezorgde Pioniers voor de derde keer een voorsprong, 6-4.

Maar voor de derde keer kwam Tex Town Tigers terug en scoorde dit keer vier runs in de 2e5. Toen Nadine Marinus, eveneens een ervaren speelster in het team van TTT, begon met vier wijd volgde een werpsterswissel. Met een 6-4 voorsprong nam Franchesca Diaz het over, maar met één uit kreeg ze een tweehonkslag tegen van pinch-hitter Dinet Oosting en dat bracht de achterstand terug naar 6-5. Voor Oosting was dit haar eerste slagbeurt in een TTT-uniform sinds 11 september 2010. Destijds was de korte stop van TTT in een wedstrijd tegen Centrals met Nadine Marinus, Lindsey Meadows en Merel Oosterveld ook toen als haar teamgenoten. In het team van toen speelde ook Marije ten Thij, met wie Oosting een paar jaar geleden trouwde. Dit seizoen speelt Ten Thij niet, maar is de Bench Coach van TTT. In 2011-2019 speelde Dinet Oosting voor Olympia Haarlem. Daar was Oosting ook teamgenoot van Oosterveld (2013-2015) en Meadows (2013-2014), die een paar seizoenen voor de Haarlemse ploeg speelde voordat ze terugkeerden naar TTT.

Oosting schoof op na een wilde worp, waarna nieuwkomer Tess Remmers (vorig seizoen Twins Oosterhout) vier wijd kreeg en het tweede honk stal. Even later scoorde Oosting het gelijkmakende punt op een velderskeus-grounder van Shaneequa Kock. Een fout op een grounder van Myrthe Smid en een honkslag van Britt Vonk bezorgden TTT een 8-6 voorsprong.

Pioniers werd op rij uitgeschakeld in de zesde en zevende inning, maar TT voegde nog twee 'insurance runs' toe in de 2e6 op drie tweehonkslagen. Nadine Marinus begon met een tweehonkslag. Met één uit sloegen Dinet Oosting en Tess Remmers back-to-back RBI-doubles om er een 10-6 stand van te maken.


Tex Town Tigers - Hoofddorp Pioniers 10-6
RHE
Hoofddorp Pioniers2010300-6104
Tex Town Tigers202042X-10110
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Iris Strookman4 (*)23655

Franchesca Diaz, BS (1), L (0-1)2-1555
(*) - Iris Strookman pitched to one batter in the fifth inning

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Danielle ten Donkelaar- (*)-----

Lindsey Meadows2.112533

Danielle ten Donkelaar, W (1-0)4.242533
(*) - Ten Donkelaar was aangekondigd als starter, maar werd vervangen door Meadows toen 1e1 begon
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Wout van der Horst.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:02 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Game 1 van double-header.
Franchesca Diaz (Hoofddorp Pioniers) debuteert in de Golden League.
Martijn Guillot (Coach Tex Town Tigers), Robbert Heuvelman (Coach Tex Town Tigers) en Marije Oosting-ten Thij (Bench Coach Tex Town Tigers) debureren als Coach in de Golden League.
Martijn Guillot (Coach Tex Town Tigers) debuteerde tijdens het seizoen 2019 als Pitching Coach van het Talent Team Holland, maar nadat de ploeg zich terugtrok werden al hun gespeelde wedstrijden ongeldig verklaard.
Feiko Drost begint aan zijn 44e seizoen als Official Scorer.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 25° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 51%.Game 2

In de tweede wedstrijd sloeg Tex Town Tigers al snel toe, scoorde vier punten in de eerste inning en nog eens drie in de tweede om een comfortabele voorsprong te nemen. Uiteindelijk bereikte de ploeg een mercy-regel verschil van zeven punten om het duel af te kunnen sluiten in de zesde inning.

In de tweede helft van de eerste inning begonnen Merel Oosterveld en Annemiek Jansen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Britt Vonk. Lindsey Meadows leverde hierna een 2-run single af op debuterende starter Qui-lin Coeriel. Dinet Oosting voegde een puntscorende honkslag af en met één uit verhoogde een opofferingsslag van Aafje van Baal de stand naar 4-0. Vandaag maakte Van Baal haar rentree na het hele vorige seizoen te hebben moeten toekijken vanwege een blessure.

In de tweede inning waren het Myrthe Smid en Merel Oosterveld die met honkslagen begonnen. Ook nu kwamen de honken vol te staan na vier wijd, dit keer voor Annemiek Jansen. Een pop-fly van volgende slagvrouw Britt Vonk werd niet gevangen, maar leverde wel een uit op, want het was binnenhoog. In deze situatie kunnen loopsters op eigen risico opschuiven en kwam Smid tot scoren, schoof Oosterveld op naar het derde honk en bereikte Jansen het tweede honk toen er een fout volgde. Met één uit scoorden Oosterveld en Jansen beiden op een tweehonkslag van Lindsey Meadows om er een 7-0 stand van te maken.

Pioniers pakte een punt terug in de derde inning op starter Shaneequa Kock. Met één uit en Femke Nuijten (velderskeus) op het eerste honk leverde Amy-Lynn Felix een puntscorende tweehonkslag af.

Met twee uit in de vijfde inning nam rookie Lisa Brink de pitching over voor Kock. Zij zag Pioniers tweemaal tot scoren komen in de 1e6. Iris Dweelaard begon met een honkslag en Shadeney Castillo volgde met een tweehonkslag. Dweelaard werd doorgestuurd en scoorde toen er een fout werd gemaakt. Dat bracht Castillo naar het derde honk en zij scoorde later op een opofferingsslag van Riangela Flanegin.

Franchesca Diaz, die de pitching bij Pioniers had overgenomen na de tweehonkslag van Meadows in de tweede inning, hield TTT puntloos in de derde, vierde en vijfde. Maar in de 2e6 scoorde de thuisploeg weer driemaal. Annemiek Jansen en Britt Vonk begonnen met back-to-back doubles, resulterend in het eerste punt. Met één uit kreeg Pia Siering vier wijd, waarna Nadine Marinus tot een puntscorende honkslag kwam. Het mercy-regel verschil van zeven punten werd even later bereikt op een opofferingsslag van Aafje van Baal en dat maakte een einde aan de wedstrijd.

In de double-header van vandaag kwam Lindsey Meadows tot vijf honkslagen, waaronder drie tweehonkslagen, scoorde drie punten en sloeg er vijf binnen. Merel Oosterveld en Annemiek Jansen sloegen beiden vier hits. Jansen scoorde ook viermaal.


Tex Town Tigers - Hoofddorp Pioniers 10-3 (6 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers001002 -362
Tex Town Tigers430003 -10131
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Qui-lin Coeriel, L (0-1)1.1-2775

Franchesca Diaz4.1-2633

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Shaneequa Kock, W (1-0)4.2--311

Lisa Brink1.111321
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:32 uur.
Speeltijd-1:35 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Game 2 van double-header.
Qui-lin Coeriel (Hoofddorp Pioniers) en Lisa Brink (Tex Town Tigers) debuteerden in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 25° C; windrichting zuid-zuidwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 52%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.