Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Onze Gezellen wint oefendubbel tegen Hoofddorp Pioniers
English

HAARLEM - Onze Gezellen kwam op zaterdag (17 april) tot twee comfortabele overwinningen in een oefendubbel tegen Hoofddorp Pioniers. Op eigen veld won Onze Gezellen met 13-4 en 14-4 en eindigde beide wedstrijden via de mercy-rule.

Vorig seizoen bleef Hoofddorp Pioniers puntloos en verloor alle 23 gespeelde competitiewedstrijden. Na de 22e wedstrijd gingen de ploeg en de coaching-staf uit elkaar. Na afloop van het seizoen verlieten verschillende speelsters het team.

Dit seizoen staat Pioniers onder leiding van de ervaren coach Berend Mannessen, die een lange loopbaan heeft in coaching. Zo maakte hij ook deel uit van de coaching-staf van het Nederlands Softbal Team. Sinds een paar jaar geeft hij ook clinics samen met voormalig Bondscoach Craig Montvidas voor de European Softball Coaches Association (ESCA). Mannessen is goed in het coachen en opleiden van jonge speelsters. Dit seizoen heeft hij bij Pioniers een team met jonge, maar talentvolle speelsters, waaronder tien rookies, die veel zullen leren van de ervaren coach.

Hoewl Pioniers beide wedstrijden verloor waren er verschillende positieve punten voor de jonge ploeg. In beide wedstrijden opende Pioniers de score en stond halverwege de eerste inning voor tegen de veel meer ervaren ploeg van Onze Gezellen, waaronder de meeste speelsters van Terrasvogels met wie de club fuseerde. In de eerste wedstrijde maakte de Pioniers-verdidiging geen fouten, terwijl de OG-defensie er vijf maakte. In het tweede duel maakte Pioniers slechts twee fouten.

Na achterstand in de eerste slagbeurten antwoordde Onze Gezellen beide keren met een productieve rally om het duel vroeg te beslissen.

,,Dit waren onze eerste wedstrijden, het was de eerste keer dat onze pitchers slagvrouwen zagen en dat onze speelsters tegenover pitchers stonden. Vandaag heb ik mijn speelsters gezegd gewoon hun slagbeurten te pakken en dat lukte redelijk goed'', aldus Pioniers Hoofd Coach Berend Mannessen. ,,Ik ben een positief mens en ik heb goede dingen gezien. Natuurlijk was het mooi om tweemaal de leiding te nemen. Ik probeerde verschillende dingen in het infield en het outfield deed het prima. Het wordt moeilijk in het begin. We moeten hard werken, maar ik denk dat we op de juiste weg zijn. Onze speelsters moeten ervaring en vertrouwen opbouwen. Ik denk dat we dan zeker tegenstand kunnen bieden.''

Aanstaande zaterdag speelt Hoofddorp Pioniers op eigen veld een double-header tegen Sparks Haarlem. Onze Gezellen speelt dan een double-header bij Tex Town Tigers.

(17 april)Game 1
In de eerste wedstrijd van vandaag nam Hoofddorp Pioniers brutaal een 3-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit sloeg Julia Westhoek een honkslag en bereikte het derde honk op een outfield-fout. Kelsey Huijzers kreeg daarna vier wijd en Julia Kwakernaak volgde met een puntscorende honkslag op startende pitcher Lisa Meyering. Even later voegde Amy-Lynn Felix een 2-run single toe. Meyering sloot daarna af met twee strikeouts.

Onze Gezellen antwoordde met een 6-run rally in de eigen eerste slagbeurt. Met één uit bereikten acht slagvrouwen op rij het honk. Starter Fleur Witvliet kreeg de honken vol toen Kelsy Pieneman en Babs de Jonge beiden een honkslag sloegen en Karin Tuk vier wijd kreeg. De drie scoorden toen volgende slagvrouwen Jessica Waasdorp, Masha Meloni en Desiree Adriaansz allemaal vier wijd kregen, zodat de stand in balans kwam. Léa Maartens nam de Pioniers-pitching over, maar gooide vier wijd op Amy Udink, wat OG een 4-3 voorsprong bezorgde. Een infield-hit van Pascalle Toet zorgde voor het volgende punt. Hierna werd Noa Armirotto uitgevangen (ze was ook de eerste uit) in haar tweede slagbeurt. Kelsy Pieneman leverde daarna haar tweede honkslag in de inning af. Dat bracht Adriaansz over de plaat, maar Udink werd op de plaat uitgeschakeld in een prima verdedigende actie toen ze ook probeerde te scoren.

Onze Gezellen voegde een punt toe in de tweede slagbeurt op Fleur Witvliet, die terugkeerde. Babs de Jonge opende met een honkslag en scoorde later op een opofferingsslag van Masha Meloni.

Drie punten werden gescoord in de derde. Amy Udink (vier wijd), Pascalle Toet (infield-hit) en Noa Armirotto (vier wijd) zorgden voor volle honken, waarna ze respectievelijk scoorden op een honkslag van Kelsy Pieneman, grounder van Babs de Jonge en opofferingsslag van Karin Tuk.

Met een 10-3 achterstand pakte Pioniers een punt terug in de 1e4 na een loopster te hebben achtergelaten op het derde honk in de voorgaande slagbeurt. Met twee sloeg Julia Kwakernaak een driehonkslag en de derde, maar bleef achter. In de vierde begon Babette van den Elsker met een honkslag en schoof op naar het derde honk op een daaropvolgende fout. Volgende slagvrouw Ilse Stoovelaar sloeg een grounder, maar daarop kon Van den Elsker niet scoren. Dat deed ze even later op een wilde worp. Met één uit kreeg Sophie van der Heide vier wijd en bereikte Fleur Witvliet het honk op een fout, maar pitcher Lisa Meyering schakelde daarna haar negende en tiende slagvrouw uit.

Onze Gezellen scoorde nog eens driemaal in de 2e5. Pascalle Toet begon toen met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Noa Armirotto. Die schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op de vierde honkslag in het duel van Kelsy Pieneman, die zelf tot scoren kwam op de derde honkslag van Babs de Jonge.


Onze Gezellen - Hoofddorp Pioniers 13-4 (5½ inn.)
1234567RHE
Hoofddorp Pioniers300100 -460
Onze Gezellen61303X -13125
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Fleur Witvliet, L (0-1)0.1-4266

Babette van den Elsker0.2-12--

Fleur Witvliet11-211

Babette van den Elsker2-2233

Léa Maartens1--433

pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Lisa Meyering, W (1-0)4102632

Amber Krijgsman22----

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Martin Lemstra.
Scorers-Jopie Meloni, Karin Pieneman (Onze Gezellen).
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Van der Aart Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstijd; Game 1 double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 10° C; windrichting noord-noordoost; windkracht 26 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.Game 2
Hoofddorp Pioniers nam ook een snelle voorsprong in de tweede wedstrijd door tweemaal te scoren in de eerste helft van de eerste inning op starter Yala Zwakman. Jade Rijgersberg begon met een honkslag, maar zij werd met één uit gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kelsey Huijzers. Julia Kwakernaak volgde met een tweehonkslag, waarna beiden scoorden toen volgende slagvrouw Amy-Lynn Felix eveneeens een tweehonkslag sloeg.

...Karin Tuk...
...3-run homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede helft van de eerste inning kwam Onze Gezellen tot een rally van tien punten om het duel te beslissen. Vijftien slagvrouwen kwamen toen aan slag tegenover twee pitchers. Noa Armirotto begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Ella Krommendijk en een infield-hit van Kelsy Pieneman. Een doorgeschoten bal en een wilde worp zorgden daarna voor twee punten en een gelijke stand. Hierna kreeg Desiree Adriaansz vier wijd en volgde Karin Tuk met een 3-run homerun. Babette van den Elsker nam de pitching over van starter Merel de Groot, maar ook zij kreeg een aantal honkloopsters. De honken raakten weer vol toen Jessica Waasdorp na een fout het honk bereikte, Lisa Meyering vier wijd kreeg en (met één uit) Amy Udink een honkslag sloeg. De eerste twee scoorden na vier wijd door Noa Armirotto en een honkslag van Ella Krommendijk. Een fout op een grounder van Kelsy Pieneman leidde tot nog eens twee punten. Even later scoorde Krommendijk het tiende punt in de inning na een doorgeschoten bal.

De thuisploeg voegde nog eens twee runs toe met twee uit in de tweede inning op nieuwe pitcher Jasmine Lucassen. Amy Udink sloeg toen een honkslag en de honken raakten vol na vier wijd voor zowel Noa Armirotto als Ella Krommendijk. Kelsy Pieneman volgde met een 2-run single.

In de 1e3 maakte Pioniers er een 12-4 stand van door tweemaal te scoren. Julia Westhoek opende met een infield-hit en bereikte het derde honk met één uit toen er een fout volgde op een honkslag van Julia Kwakernaak. Met twee uit kwamen de honken vol toen Léa Maartens vier wijd kreeg. De eerste twee loopsters scoorden daarna op een honkslag van Elyke Kardijk.

Onze Gezellen scoorde ook tweemaal in hun derde beurt via twee doorgeschoten ballen. De ploeg werd daarna puntloos gehouden in de vierde doordat de Pioniers-verdediging een dubbelspel maakte en de inning eindigde toen pitcher Léa Maartens een line drive ving geslagen door Jessica Waasdorp.


Onze Gezellen - Hoofddorp Pioniers 14-4 (4½ inn.)
1234567RHE
Hoofddorp Pioniers20200 -472
Onze Gezellen10220X -1481
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Merel de Groot, L (0-1)- (*)-2255

Babette van den Elsker113251

Jasmine Lucassen1.1-5343

Léa Maartens1.2-11--

(*) - De Groot gooide op vijf slagvrouwen in de eerste inning

pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Yala Zwakman, W (1-0)362644

Roos-Marijn Kramer25----

Homerun: Onze Gezellen: Karin Tuk (1)(1e,3-run,0 uit,op De Groot).
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Arjan de Wever.
Scorers-Jopie Meloni, Karin Pieneman (Onze Gezellen).
Aanvangstijd-0:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Van der Aart Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 2 double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 11° C; windrichting noord; windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.