Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Meijboom)

European Cup Winners Cup: Olympia Haarlem boekt shutout-winst op Dag 2
English

SARONNO / LEGNANO / BOVISIO-MASCIAGO (ItaliŽ) - Olympia Haarlem kwam tot een overtuigende 8-0 shutout-winst in 4½ inning tegen Crazy Chicklets (Oostenrijk) in de eerste wedstrijd in de Tweede Ronde op dinsdagavond (17 augustus) in Saronno, Dag 2 van de 29e editie van het toernooi om de European Cup Winners Cup.

Olympia scoorde alle punten in de tweede inning op drie homeruns, waaronder een grand slam van Brenda Beers.

Olympia Haarlem won ook de eerste twee wedstrijden in de Eerste Ronde op maandag. De ploeg kwam tot een 11-0 shutout tegen ZŁrich Challengers uit Zwitserland in 3½ inning, waarna een 8-2 winst volgde tegen het Belgische Chicaboo's Stabroek.

Vandaag werd de Eerste Ronde uitgeschakeld. De twee beste teams uit de vier Groepen plaatsten zich voor de twee Groepen, waarin wordt gespeeld voor de eerste tot en met achtste plaats. De eerste wedstrijden in deze Groepen (E en F) werden vandaag gespeeld. De overige teams vervolgen het toernooi in de Groep voor de plaatsen negen tot en met veertien. De eerste wedstrijden in deze Groep (G) staan woensdag op het programma.

Op woensdag speelt Olympia Haarlem de volgende wedstrijd in de Tweede Ronde (Groep F) tegen Carrousel (Rusland) in Saronno. Later op de dag, in Legnano, ontmoet Olympia Haarlem Viladecans (Spanje).

(17 augustus)

Overige uitslagen Dag 2:
Groep A: Les Pharaons vs. Saronno 3-14 (5 inn.).
Groep B: ZŁrich Challengers vs. Chicaboo's Stabroek 3-18 (5 inn.).
Groep C: Neunkirchen Nightmares vs. Trnava Panthers 2-4; Viladecans vs. Gepardy Zory 8-1 (5 inn.).
Groep D: Carrousel vs. Medvednica 10-3 (6 inn.); Eagles Praha vs. Fireballs 11-2 (4½ inn.).

Groep E: Eagles Praha vs. Trnava Panthers 7-0 (5 inn.); Saronno vs. Chicaboo's Stabroek 8-1 (5 inn.).
Groep F: Viladecans vs. Carrousel 1-7.

Eindstanden Eerste Ronde:
Groep A: 1. Saronno, 2. Crazy Chicklets, 3. Les Pharaons.
Groep B: 1. Olympia Haarlem, 2. Chicaboo's Stabroek, 3. ZŁrich Challengers.
Groep C: 1. Viladecans, 2. Trnava Panthers, 3. Gepardy Zory, 4. Neunkirchen Nightmares.
Groep D: 1. Eagles Praha, 2. Carrousel, 3. Medvednica, 4. Fireballs.Olympia Haarlem vs. Crazy Chicklets

...Brenda Beers...
...grand slam...
(© Robert Meijboom)
Na negen punten te hebben gescoord in de derde inning in het duel op maandag tegen ZŁrich Challengers kwam Olympia Haarlem tot een rally van acht punten in de tweede inning in de wedstijd van vandaag. En dat was alles wat de ploeg nodig had voor een overtuigende winst tegen Crazy Chicklets. Het was ook de tweede one-hitter voor de Olympia-pitching.

Olympia Haarlem werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door starter Paula Leinweber, maar sloeg daarna toe met een 8-run rally in de volgende slagbeurt. In die rally werden alle punten gescoord op homeruns!

Lizzie Clarijs begon de tweede inning met een tweehonkslag, waarna MariŽlle Vleugels de bal over de omheining sloeg voor een 2-run homerun. Met ťťn uit kreeg Olympia de honken vol toen Quilen Dirksz en honkslag sloeg en Yindi Beekveldt en Machteld Rector beiden vier wijd kregen. Volgende slagvrouw Brenda Beers maakte daarna goed contact op de vijfde worp die ze zag van Leinweber en dreunde de bal die het rechtsveld in voor een grand slam homerun. Dat werd gevolgd door een werpsterswissel. Emma Hanika nam het over, maar zij werd begroet met een honkslag van Lindsey Meadows. Hierna was het Jessie van Aalst die de bal diep het outfield in sloeg voor een 2-run homerun. En dat verhoogde de stand naar 8-0. In haar tweede slagbeurt in de inning kreeg Lizzie Clarijs vier wijd. Hanika schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit, maar het duel was beslist.

Olympia Haarlem kreeg nog een honkloopster in zowel de derde als de vierde inning, maar zij strandden respectievelijk op het eerste en tweede honk.

Lindsey Meadows gooide het hele duel voor Olympia Haarlem voor wie ze in de competitie uitkwam in 2013 en 2014. Na het seizoen 2014 keerde de rechtshander terug naar Tex Town Tigers.

Meadows kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarna ze in de tweede inning een lead-off single tegenkreeg van Mara Benckendorff. Een poging voor een opofferingsstootslag van Emma Hanika volgde. Echter, de bal belandde niet op de grond, maar werd in plaats daarvan een line drive. De bal werd gevangen door derde honkvrouw Quilen Dirksz en dat zorgde voor een dubbelspel. Benckendorff bleef de enige honkloopster voor de Oostenrijkse ploeg.

Meadows sloot de tweede inning af met een strikeout, waarna ze tot driemaal drie slag kwam in de derde beurt. Ze gooide totaal achtmaal drie slag.


Olympia Haarlem - Crazy Chicklets 8-0 (4½ inn.)
1234567RHE
Crazy Chicklets00000 -011
Olympia Haarlem0800X -870
pitchers Crazy Chickletsinn.SOBBHRER
Paula Leinweber, L (0-1)1.1-2466

Emma Hanika2.232322

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (1-0)58-1--

Homeruns: Olympia: MariŽlle Vleugels (1)(2e,2-run,0 uit,op Leinweber), Brenda Beers (1)(2e,grand slam,1 uit,op Leinweber), Jessie van Aalst (1)(2e,2-run,1 uit,op Hanika).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Angelo Nearco (ItaliŽ), 1B-Jan Svatos (TsjechiŽ),
3B-Mauro Fiorini (ItaliŽ).
Official Scorers-Patrizia Dardanelli (ItaliŽ), Vincenzo Amoruso (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Mario Fidele (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Lis Castro (Denemarken).
Aanvangstijd-20:00 uur.
Speeltijd-1:00 uur.
Locatie-Campo Comunale Baseball Softball, Saronno (ItaliŽ) (complex Saronno Softball).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Onbewolkt, 30° C; windrichting noordoost; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 40%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.