Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

European Premiere Cup: Roef! wint ruim op Dag 2
English

BUTTRIO / CASTIONS DI STRADA (ItaliŽ) - Roef! stond kort achter, maar boekte een ruime 11-2 overwinning in 4½ inning tegen Les Comanches uit Frankrijk in Castions di Strada op dinsdagavond (17 augustus), Dag 2 van de 43 editie van het toernooi om de European Premiere Cup.

Roef! opende het evenement op maandag met een 7-0 shutout-winst tegen RusStar (Rusland). Op maandagavond werd de wedstrijd tegen het Italiaanse Bollate gestaakt met twee uit in de tweede helft van de zesde inning vanwege hevige bliksem. Er was op dat moment nog niet gescoord. De wedstrijd wordt vrijdagmiddag in Castions di Strada uitgespeeld.

Op woensdag speelt Roef! de volgende twee wedstrijden. In de middag speelt de ploeg tegen Forlž (ItaliŽ) in Buttrio en 's avonds ontmoet Roef! SK Joudrs Praha (TsjechiŽ) in Castions di Strada.

(17 augustus)

Overige uitslagen Dag 2:
Barracudas ZŁrich vs. SK Joudrs Praha 12-21; Rivas vs. Forlž 1-0; Les Comanches vs. Bollate 1-10; Barracudas ZŁrich vs. Rivas 1-8; RusStar vs. Forlž 0-6; SK Joudrs Praha vs. Apollo Bratislava 3-5; Bollate vs. RusStar 16-1 (3 inn.).Roef! vs. Les Comanches

Roef! keek halverwege de eerste inning tegen een 2-0 achterstand aan, maar antwoordde met een 4-run rally en ging een comfortabele overwinning boeken.

Met ťťn uit in de eerste helft van de eerste inning bereikte Carrie Pitcher het eerste honk voor Les Comanches via een infield-hit op starter Jessica Tolmie. Ze bereikte het derde honk op een hiernavolgende tweehonkslag van Geraldine Puertas en scoorde het eerste punt op een grounder van Yuruby Alicart. Puertas en Alicart zijn beiden internationaal ervaren speelsters die met de Nationale Ploeg van Venezuela deelnamen aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). Puertas scoorde het tweede punt voor de Franse ploeg op een honkslag van Sandra Dymowiez.

Roef! reageerde onmiddellijk in de eigen eerste slagbeurt met vier punten op de Nederlandse pitcher Lisa Brink, die in de Hoofdklasse uitkomt voor Tex Town Tigers. Met ťťn uit kreeg ze een honkslag tegen van Kim Donkers, gevolgd door een driehonkslag van Sterre den Duijn, wat het eerste Roef!-punt opleverde. Brink stond vervolgens tegenover haar TTT-teamgenoot Nadine Marinus, die een puntscorende tweehonkslag afleverde en daarmee de stand in balans bracht. Vier wijd voor volgende slagvrouw Isa Los eindigde in een wilde worp en dat stelde Marinus in staat om vanaf het tweede honk te scoren. Los, die op de wilde worp was opgeschoven naar het tweede honk, bereikte het derde honk nadat Charlotte Drijvers was uitgevangen en scoorde het vierde punt in de slagbeurt na een doorgeschoten bal.

Na een puntloze tweede inning voegde Roef! drie punten toe in de derde. Sterre den Duijn en Nadine Marinus begonnen met infield-hits en beiden scoorden op een one-out double van Charlotte Drijvers. Met twee uit scoorde Drijvers het volgende punt op een honkslag van Eva van Knegsel.

Roef! bereikte een mercy-rule puntenverschil in de 2e4 via een 4-run rally. Lead-off hitter Wies Ligtvoet werd geraakt door een worp, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Kim Donkers. Sterre den Duijn sloeg hierna eveneens een honkslag en met ťťn uit leverde Isa Los een 2-run triple af. Even later scoorde Los na een wilde worp en dat verhoogde de voorsprong naar 11-2.

Les Comanches kreeg nog een aantal loopsters in scoringspositie na de eerste inning, maar wist niet meer tot scoren te komen. In de tweede inning raakte Jessica Tolmie lead-off hitter Elsa Munier met een worp, maar schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit. Een fout op een grounder van Pauline Prade zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk, maar een vangbal eindigde de slagbeurt.

In de 1e4, met een 7-2 voorsprong, nam Kim Horsten de pitching over van Jessica Tolmie en kreeg drie nullen op rij. In de vijfde kreeg Horsten een lead-off single tegen van Pauline Prade, die in scoringspositie kwam op een grounder van Carrie Pitcher. Maar hierna sloegen de twee Venezolaanse speelsters in de Franse ploeg respectievelijk een vangbal en een grounder, wat een einde maakte aan de wedstrijd.


Roef! - Les Comanches 11-2 (4½ inn.)
1234567RHE
Les Comanches20000 -240
Roef!4034X -11111
pitchers Les Comanchesinn.SOBBHRER
Lisa Brink, L (0-2)3.232101110

Louise Le Chenadec0.11-1--

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Jessica Tolmie, W (1-0)33-322

Kim Horsten2--1--

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Martin MoravćŪk (Slowakije), 1B-Galip SŲnmez (Duitsland),
3B-Michal Židek (TsjechiŽ).
Official Scorers-Roberto Saletti (ItaliŽ), Matteo Curci (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Arianna Pagani (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Wout Isbouts (Nederland).
Aanvangstijd-17:30 uur.
Speeltijd-1:32 uur.
Locatie-Campo da Softball, Castions di Strada (ItaliŽ) (complex Softball Club Castionese).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 28° C; windrichting zuid-zuidoost; windsnelheid 19 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 36%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.