Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Softbal Team boekt twee overtuigende oefenzeges tegen Frankrijk
English

CASTIONS DELLE MURA (ItaliŽ) - Het Nederlands Softbal Team speelde op woensdag (23 juni) een oefendubbel tegen Frankrijk ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap, dat aanstaande zondag in Italie van start gaat. Oranje boekte twee overtuigende overwinningen, 9-0 en 11-1.

Op dinsdag won Nederland met 7-3 in de eerste oefenwedstrijd tegen Italie. Op vrijdag speelt de ploeg de laatste oefenwedstrijd en ontmoet dan Tsjechie.

De wedstrijden van vandaag werden gespeeld in het kleine dorpje Castions delle Mura, dat ťťn van de zogenoemde frazioni is die samen de gemeente Bagnaria Arsa vormen, zo'n 50 kilometer ten noordwesten van Trieste. De andere frazioni zijn Campolonghetto, Privano en Sevegliano.

(23 juni)Game One
De eerste wedstrijd vandaag begon rond 11 uur en opnieuw waren de weersomstandigheden uitstekend met temperaturen rond de 30 graden. Er waren niet veel mogelijkheden om tot wat slagwerk te komen, want de Franse pitching gooide elfmaal vier wijd. Zodoende werden er maar vier honkslagen genoteerd, waaronder twee tweehonkslagen van Britt Vonk.

Zonder het slaan van een honkslag werden de eerste twee punten gescoord in de eerste slagbeurt. Britt Vonk en Brenda Beers begonnen met vier wijd en scoorden op een foute en een grounder van Jessie van Aalst.

Drie punten werden toegevoegd in de tweede inning. Met twee uit en Lizzie Clarijs (velderskeus) op het eerste honk kreeg Suka Van Gurp vier wijd, waarna Britt Vonk een RBI-double sloeg. Brenda Beers volgde met een 2-run single.

Een opofferingsslag van Laura Wissink zorgde voor het volgende punt in de derde inning. Nog eens twee punten werden toegevoegd in de vierde. In deze slagbeurt waren er acht Oranje-slagvrouwen, waaronder er vijf op de honken kwamen, allemaal via vier wijd. Twee daarvan scoorden.

Ginger de Weert (3 innings) en Lindsey Meadows (twee) gooiden in deze 5-inning wedstrijd en kwamen samen tot achtmaal drie slag. Beiden stonden slechts ťťn honkslag toe. Frankrijk kwam tweemaal in scoringspositie. In de eerste inning, met ťťn uit, bereikte Pauline Prade het honk na een fout, stal het tweede honk, maar bleef achter. En in de vijfde inning opende Carrie Pitcher met een tweehonkslag, maar strandde eveneens op het tweede honk.

Voor Nederland speelden:
Jessie van Aalst (RF), Brenda Beers (CF), Lizzie Clarijs (3B), Maxime van Dalen (1B), Wies Ligtvoet (LF), Suka Van Gurp (2B), Britt Vonk (SS), Laura Wissink (C), Cindy van der Zanden (DP) en pitchers Ginger de Weert en Lindsey Meadows.


Nederland - Frankrijk 9-0 (5 inn.)
1234567RHE
Frankrijk00000 -021
Nederland23120 -941
pitchers Frankrijkinn.SOBBHRER
5311498

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-0)35-1--

Lindsey Meadows23-1--

Umpires: .
Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Campo da Softball, Castions delle Mura (Italie) (veld Friul '81 Softball Club).

Game Notes:
641e interlandwedstrijd van het Nederlands Vrouwen Softbal Team.
Achtste wedstrijd in de historie tegen Frankrijk.
Achtste overwinning van Nederland tegen Frankrijk.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 30° C; windrichting zuid; windsnelheid 3 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 44%.Game Two
In de tweede wedstrijd opende Nederland de score met drie punten in de eerste inning. Britt Vonk en Brenda Beers begonnen met vier wijd, waarna de honken vol raakten met ťťn uit toen ook Jessie van Aalst vier wijd kreeg. Hierna veegde MariŽlle Vleugels de honken schoon met een 3-run double.

Na drie puntloze innings kwam Oranje tot een rally van zes punten in de vijfde slagbeurt. Britt Vonk begon met een tweehonkslag en met ťťn uit werd Annemiek Jansen geraakt door een worp. Beiden scoorden toen Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag. Hierna kreeg MariŽlle Vleugels vier wijd en met twee uit leverde Laura Wissink een puntscorende honkslag af. De honken kwamen vol na vier wijd voor Lizzie Clarijs en dit keer werden de honken schoon geveegd door Lisa Hop, want die sloeg een 3-run single.

De volgende twee punten werden gescoord in de zesde inning op honkslagen van Jessie van Aalst en MariŽlle Vleugels.

Kirsten Scheele startte voor Nederland en gooide de eerste twee innings.

Marjolein Merkx gooide de volgende twee en moest het enige Franse punt toestaan en ook de drie honkslagen die de ploeg wist te slaan. In de derde inning kreeg ze een lead-off single tegen van Emma Patry, die vorig jaar bij Roef! haar teamgenoot was. Patry schoof op na twee grounders, waarna ze scoorde op een honkslag van Kimane Rogron.

Lisa Hop gooide de laatste twee innings en schakelde vier slagvrouwen met drie slag uit.

Voor Nederland kwamen in actie:
Jessie van Aalst (RF), Brenda Beers (C/LF), Lizzie Clarijs (3B), Lisa Hop (LF/DP/P), Annemiek Jansen (CF), Suka Van Gurp (SS), MariŽlle Vleugels (1B), Britt Vonk (SS), Laura Wissink (DP/C), Cindy van der Zanden (2B) en pitchers Kirsten Scheele en Marjolein Merkx.


Nederland - Frankrijk 11-1 (6 inn.)
1234567RHE
Frankrijk001000 -130
Nederland300062 -11142
pitchers Frankrijkinn.SOBBHRER
653141110

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (1-0)21----

Marjolein Merkx, H (2)21-311

Lisa Hop, SV (1)24----

Umpires: .
Aanvangstijd-0:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Campo da Softball, Castions delle Mura (Italie) (veld Friul '81 Softball Club).

Game Notes:
642e interlandwedstrijd van het Nederlands Vrouwen Softbal Team.
Negende wedstrijd in de historie tegen Frankrijk.
Negende overwinning van Nederland tegen Frankrijk.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 31° C; windrichting zuid; windsnelheid 6 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 44%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.