Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Softbal Team wint ook laatste oefenduel
English

CASTIONS DI STRADA (ItaliŽ) - Het Nederlands Softbal Team speelde en won op vrijdagavond (25 juni) de vierde en laatste oefenwedstrijd tegen TsjechiŽ om de voorbereidingen af te sluiten voor het Europees Kampioenschap, dat zondag in Italie van start gaat. Oranje won met 12-3.

Op dinsdag won Nederland met 7-3 in de eerste oefenwedstrijd tegen Italie. Oranje kwam daarna tot twee overtuigende overwinningen tegen Frankrijk op woensdag en won met 9-0 en 11-1.

De wedstrijden van vandaag werd gespeeld in het kleine dorpje Castions di Strada, 20 kilometer ten zuiden van Udine en 60 kilometer noordwest van Trieste. De afgelopen jaren werden in dit plaatsje verschillende internationale wedstijden gespeeld en ook Europa Cup-toernooien georganiseerd.

(25 juni)In de laatste oefenwedstrijd kwam Nederland tot 14 honkslagen. Brenda Beers, Maxime van Dalen, Suka Van Gurp, Laura Wissink en Cindy van der Zanden sloegen er allemaal twee. In het duel van vandaag zette Hoofd Coach Ferenc Jongejan alle zeventien die op het roster staan in.

Nederland scoorde de eerste twee punten in de tweede helft van de eerste inning op startende pitcher Anna ZoulovŠ. Met ťťn uit bereikten Brenda Beers en Jessie van Aalst beiden het honk via een stootslag-honkslag, waarna ze scoorden toen Maxime van Dalen volgde met een tweehonkslag.

De Tsjechische ploeg kwam langszij in de 1e2 op Kirsten Scheele, de eerste van vijf Oranje-werpsters in dit duel. Kateřina VackovŠ begon met een honkslag en volgende slagvrouw Jana FurkovŠ werd geraakt door een worp. Met ťťn uit sloeg KlŠra ČejkovŠ-KolacŪ een honkslag en toen dat werd gevolgd door een fout werd het eerste punt gescoord. Hierna leverde Ema VůdičkovŠ een puntscorende honkslag die de stand in balans bracht. Met loopsters op het eerste en derde honk zorgde een grounder voor een uitschakeling op de plaat en een vangbal eindigde de slagbeurt.

Nederland hernam de leiding in de 2e2. Met ťťn uit stal Suka Van Gurp (velderskeus) het tweede honk en scoorde op een 2-out triple van Britt Vonk, die daarna zelf scoorde na een honkslag van Brenda Beers.

Een 4-run rally volgde in de derde inning op nieuwe pitcher Martina BlŠhovŠ. Met ťťn uit sloeg Cindy van der Zanden een honkslag en scoorde op een honkslag van Laura Wissink. Met twee uit kwam ook Suka Van Gurp tot een honkslag. Een fout zorgde vervolgens voor een fout en toen ook een honkslag van Wies Ligtvoet werd gevolgd door een fout resulteerde dat in het derde punt. Ligtvoet scoorde op een tweehonkslag van Dinet Oosting en dat verhoogde de voorsprong naar 8-2.

Nadat Marjolein Merkx een puntloze derde inning had gegooid scoorden de Tsjechen een onverdiende punt in de vierde op Lindsey Meadows.

In de 2e5 kwam Oranje weer tot een rally van vier punten met twee uit op Kateřina KindermannovŠ. Suka Van Gurp opende met een driehonkslag, waarna Annemiek Jansen werd geraakt door een worp. In een double-steal situatie werd Van Gurp uitgeschakeld. Met twee uit raakten de honken vol na vier wijd voor MariŽlle Vleugels en Jessie van Aalst. De drie loopster scoorden allemaal toen Maxime van Dalen de honken schoonveegde met een driehonkslag. Ze scoorde daarna zelf op een hiernavolgende honkslag van Cindy van der Zanden.

Lisa Hop schakelde vier slagvrouwen met drie slag uit in de vijfde en zesde inning, waarna Ginger de Weert de trage wedstrijd afsloot met een 'one-two-three' zevende inning.

Voor Oranje speelden:
Jessie van Aalst (RF), Brenda Beers (DP), Lizzie Clarijs (3B/2B), Maxime van Dalen (1B), Annemiek Jansen (LF), Wies Ligtvoet (LF), Dinet Oosting (3B), Suka Van Gurp (2B/SS), MariŽlle Vleugels (PH/OPO), Britt Vonk (SS), Laura Wissink (C), Cindy van der Zanden (CF) en pitchers Kirsten Scheele, Marjolein Merkx, Lindsey Meadows, Lisa Hop en Ginger de Weert.


Nederland - TsjechiŽ 12-3
1234567RHE
TsjechiŽ0201000-384
Nederland224040X-12142
pitchers TsjechiŽinn.SOBBHRER
Anna ZoulovŠ, L (0-1)211544

Martina BlŠhovŠ211641

Kateřina KindermannovŠ252344

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (2-0)22-621

Marjolein Merkx, H (3)1111--

Lindsey Meadows111-1-

Lisa Hop2421--

Ginger de Weert1-----

Umpires: .
Aanvangstijd-20:00 uur.
Speeltijd-3:00 uur.
Locatie-Campo da Softball, Castions di Strada (Italie) (veld Softball Club Castionese).

Game Notes:
643e interlandwedstrijd van het Nederlands Vrouwen Softbal Team.
34e wedstrijd van Nederland tegen TsjechiŽ.
25e overwinning van Nederland tegen TsjechiŽ.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 26° C; windrichting zuid-zuidwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 44%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.