Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2022
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2022
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2022 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Slowpitch Team wint Halve Finale, maar komt tekort in EK-Finale
English

COLORNO (ItaliŽ) - Het Nederlands Manne Slowpitch Softbal Team versloeg Groot-BrittanniŽ zaterdagochtend (18 juni) met 18-12 in de Halve Finale van het Europees Kampioenschap in ItaliŽ. Daarmee werd Oranje de eerste finalist, maar moest vervolgens wachten op wie men later op de dag in de Finale zou tegenkomen.

Voor titelverdediger Groot-BrittanniŽ betekende het verlies dat er een extra wedstrijd moest worden gespeeld. In de tweede Halve Finale versloeg Duitsland Ierland met 21-7 om zich te plaatsen voor de backdoor Halve Finale tegen de Britse ploeg. In dit duel had Groot-BrittanniŽ een productief optreden en boekte een overtuigende 33-13 overwinning om de tweede finalist te worden.

In de Halve Finale kwam Nederland tot 24 honkslagen, waaronder twee homeruns van Bryan Engelhardt en ťťn van Bas de Jong.

De Finale van het tweede Europees Kampioenschap werd een zeer puntrijke wedstrijd, want Groot-BrittanniŽ versloeg Nederland met een uitslag van 47-31! De Britse ploeg kwam tot een rally van 16 punten in de eerste inning en had een 15-run rally in de derde slagbeurt. Met een 37-14 achterstand had Oranje een 11-run rally in de 2e4. Maar de comeback was niet genoeg, want de Britten voegden nog eens tien punten toe vanaf de vijfde inning.

Naast de 78 punten waren er ook 79 honkslagen in de Finale! Groot-BrittanniŽ sloeg 42 honkslagen, Nederland had er 37, maakte maakte ook acht fouten.

Voor Groot-BrittanniŽ sloeg catcher Chris Yoxall 6-uit-7 met drie homeruns en sloeg zeven punten binnen. Mike MacDowell sloeg ook drie three homeruns (ťťn grand slam) en had negen binnengeslagen punten. In totaal sloeg het Britse Team dertien homeruns. Joe Grantham scoorde zeven Britse punten.

Voor Nederland verzamelde Luensey Laken de meeste honkslagen en sloeg 5-uit-6. Vier slagmensen sloegen vier honkslagen. Eťn daarvan was Bryan Engelhardt en zijn vier honkslagen waren allemaal homeruns! Hij sloeg acht punten binnen en had twee 2-run homeruns in de vierde inning. Nederland sloeg acht homeruns in dit duel, dat bijna 2½ uur duurde.

Nederland gebruikte drie werpers, maar Roger Grooms gooide het hele duel en alle zeven innings voor de Britten. En dus moest hij 37 honkslagen (8 homeruns) en 31 punten toestaan, waarvan 28 verdiend. Oh, hij had geen strikeouts, maar ook geen vrije lopen.

In de Finale werden verschillende EK-records gerealiseerd. De 78 samen gescoorde punten, de gezamenlijke 79 honkslagen, de 41 punten en 42 honkslagen van Groot-BrittanniŽ waren allemaal wedstrijd-records.

Bryan Engelhardt voerde het toernooi aan met 14 homeruns, maar eindigde op de tweede plek in RBI's met 33 achter Michael MacDowell (Groot-BrittanniŽ), die er 35 had. Bas de Jong was de beste Nederlandse slagman met een .727 slaggemiddelde.

Met zijn 14 homeruns evenaarde Engelhardt het EK-record. Vier jaar geleden, tijdens de eerste editie, was het Michael MacDowell, die 14 homeruns sloeg. Dit keer sloeg hij er 'slechts' tien.

(later meer)

(18 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2022 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.