Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 januari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Hubert Bomba nieuwe Hoofd Coach van Amsterdam Pirates
English

AMSTERDAM - Hubert Bomba zal het softbalteam van Amsterdam Pirates als Hoofd Coach leiden tijdens het komende Hoofdklasse-seizoen. Bomba, die een ervaren coach is, volgt Sandra Gouverneur op. Bomba wordt geassisteerd door Marlon Comenencia, die ook vorig jaar één van de coaches was.

...Hubert Bomba...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Tijdens de tranferperiode, die op 15 november eindigde, was Sandra Gouverneur nog de Hoofd Coach van de ploeg. Zij zou dit jaar weer worden geassisteerd door Marlon Comenencia, terwijl Mirjam Soumokil weer de Pitching Coach zou zijn. Echter, in december stopte Gouverneur als Hoofd Coach en werd duidelijk dat ook Soumokil niet zal terugkeren. Rond 22 december kondigde Amsterdam Pirates aan dat Hubert Bomba was aangesteld als nieuwe Hoofd Coach. Een Pitching Coach en een Team Manager worden later toegevoegd. Bomba's dochter Angelica Bomba speelt sinds vorig jaar voor Amsterdam Pirates.

Hubert Bomba zou aanvankelijk terugkeren als Assistent Coach bij UVV, dat dit jaar een rentree zal maken in de hoogste afdeling. Vorig jaar was Bomba één van de assistenten van Hoofd Coach Robin Stoevelaar, die ook dit seizoen weer de leiding zal hebben bij de ploeg. In 2022 eindigde UVV op de tweede plaats in de Eerste Klasse en promoveerde als hoogst geëindigde standaardploeg naar de Hoofdklasse.

Hubert Bomba honkbalde zelf in de Hoofdklasse voor Quick Amersfoort in 1976-1983 als outfielder. Later, toen de ploeg was gedegradeerd en op een lager niveau speelde, was Bomba één van de coaches. Na te zijn gestopt als honkballer vervolgde Bomba zijn spelersloopbaan als softballer en kwam met Antillian Stars enige seizoenen uit in de Hoofdklasse-mannensoftbal. Hij keerde terug in de Hoofdklasse-honkbal in 2010 toen hij Assistent Coach was bij Almere Magpies. Twee jaar later (2012) was Bomba de 1B Coach van het Hoofdklasse-honkbalteam van HCAW toen die ploeg werd geleid door Rudy Dirksen.

In 2013 maakte Bomba zijn debuut als coach in de Softbal Hoofdklasse toen hij Hoofd Coach was van UVV, wat in dat jaar eveneens een rentree maakte. Bomba leidde UVV ook in 2014 en 2015. In de eerste twee seizoenen werd hij geassisteerd door Sanne Bolhuis.

In zijn eerste seizoen bij UVV moest de ploeg spelen in de Promotie/Degradatie Play-Off. UVV kwam in de best-of-five reeks in drie wedstrijden tot een 'sweep' tegen...Amsterdam Pirates, Bomba's huidige team.

In zijn tweede seizoen loodste Bomba UVV naar de Play-Offs, want de ploeg eindigde op de vierde plaats. Echter, er was dat seizoen een vreemde competitie-constructie, want alleen de top-drie zou zichzelf verzekeren van een plaats in de nieuwe Golden League, die in 2015 zou debuteren. In de eerste ronde van de Play-Offs stond het als vierde geëindigde UVV tegenover competitie-winnaar Olympia Haarlem en verloor de best-of-three. Dat betekende dat de ploeg vervolgens moest spelen in de uit zes teams bestaande Golden League Plaatsingsronde, waarvan slechts drie ploegen naar de nieuwe hoogste afdeling zouden gaan. UVV eindigde op een gedeelde derde plaats met Tex Town Tigers. UVV verloor daarna een beslissingswedstrijd tegen TTT met 8-5 en dus, ondanks het bereiken van de Play-Offs, speelde UVV in 2015 in de tweede hoogste afdeling, de nieuwe Silver League. Bomba keerde in 2015 terug als Hoofd Coach van UVV en werd toen herenigd met Rudy Dirksen, met wie hij drie jaar eerder het honkbalteam van HCAW coachte.

In 2019-2020 was Hubert Bomba de 1B Coach van het softbalteam van Quick Amersfoort in de staf van Hoofd Coach Sanne Bolhuis, die eerder zijn assistent was geweest bij UVV. In 2020 debuteerde Quick Amersfoort in de Hoofdkklasse. Na het seizoen 2020 voegde Bomba zich bij de coaching-staf van UVV.

Sandra Gouverneur deelde de Hoofd Coach-taken met Erik Boland bij Amsterdam Pirates in 2020 en de ploeg eindigde toen in de Hoofdklasse op de zevende plaats. Ze zou vervolgens in 2021 terugkeren als Assistent Coach, maar in plaats daarvan was ze in dat niet seizoen niet actief toen de ploeg wederom zevende werd. Vorig jaar keerde Gouverneur terug als Hoofd Coach van Pirates en werd geassisteerd door Marlon Comenencia, Jeff Delfina en Mirjam Soumokil. Ook nu eindigde Pirates op de zevende plaats. Na afloop van het seizoen stopte Delfina als Assistent Coach.

(6 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.