Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Forse nederlaag voor Tex Town Tigers in Mastenbroek-opener
English

ENSCHEDE - Op een regenachtige en koude vrijdagavond (31 maart) leed het softbalteam van het organiserende Tex Town Tigers een forse 22-0 shutout-nederlaag in de openingswedstrijd van de 38e editie van het jaarlijkse, internationale J.C.J. Mastenbroek Toernooi. Naast zes teams uit de Nederlandse Hoofdklasse wordt ook deelgenomen door Joudrs Praha uit Tsjechië en het Nationale Team van Zwitserland.

Vrijdag begon met veel regen en dus veel water op het thuiscomplex van Tex Town Tigers in Enschede. Gedurende de dag werd er hard gewerkt om de velden weer bespeelbaar te maken en daar lukte de groundscrew inderdaad in. En dus konden 's avonds de eerste wedstrijden worden gespeeld in zowel het softbal- als het honkbaltoernooi. Het honkbalteam van Tex Town Tigers kwam tot een 6-6 gelijkspel tegen Barracudas Zürich (Zwitserland) in een 4-inning wedstrijd.

Het softbalteam van Tex Town Tigers verloor met 22-0 van Joudrs Praha in een wedstrijd die eveneens vier innings duurde en vrijwel volledig werd gespeeld in een miezerige regen. Ondanks de zeer ongunstige weersomstandigheden deed Home Plate Umpire Arjan de Wever de hele wedstrijd in korte mouwen.

Een week geleden eindigde Tex Town Tigers nog op de derde plaats in het Prealpi Toernooi in Bollate (Italië), maar vanavond kon de ploeg niet tot een acceptabele productie komen. Dit jaar heeft TTT een zeer kleine selectie, nadat een aantal speelsters na vorig seizoen vertrok. TTT stond toen tegenover Olympia Haarlem in de Holland Series en dwong toen zelfs een vijfde beslissende wedstrijd af (die werd verloren). Met het bereiken van de Holland Series plaatste TTT zich voor deelname aan het European Premiere Cup-toernooi van dit jaar. Maar na het seizoen stopten alle coaches en vertrokken zeven speelsters. Dat de ploeg een kleine selectie heeft werd vanavond onderstreept, want nieuwe (Canadese) Hoofd Coach Danielle de Ruiter speelde zelf als rechtsveldster.

Tegenstander Joudrs Praha kwam tot 15 honkslagen op twee pitchers, waaronder drie van Karolína Nosková. Alle negen speelsters in de Tsjechische slagvolgorde sloegen minimaal één honkslag en scoorden minimaal twee punten. Winnende werpster Adéla Linková schakelde vijf slagvrouwen met drie slag uit en stond er slechts twee tot de honken toe. Met één uit in de tweede inning gooide ze vier wijd op rookie Amber Geus. En met twee uit in de derde bereikte nieuwkomer Erin Turko (uit Canada) het honk met een stootslag-honkslag en dat bleef de enige honkslag voor TTT.

Joudrs kwam gelijk tot een rally van vijf punten in de eerste inning op de Canadese starter Zoe Gillis, die een paar seizoenen geleden ook al speelde voor TTT. Een 2-run double van Karolína Nosková was het hoogtepunt van de rally.

In de tweede inning voegde Joudrs nog eens negen punten toe. Nadat ze de lead-off hitter met een worp had geraakt moest Gillis vijf honkslagen (en een vrije loop) incasseren, waaronder een 2-run triple van Karolina Duorakova. Met nul uit en een 9-0 voorsprong voor Joudrs nam Nina Geurtsen de pitching over, maar zij zag de Tsjechen nog eens vijfmaal tot scoren komen. Geurtsen deed het daarna goed in een puntloze derde inning met tweemaal drie slag. Maar in de 1e4 voegde Joudrs weer acht punten toen op vijf honkslagen en drie fouten. Kristýna Horáková tekende voor het hoogtepunt in deze slagbeurt toen de bal langs de rechtsveld-lijn sloeg, want dat werd een 2-run, inside-the-park-homerun. Hierna keerde Zoe Gillis terug in de werpcirkel.

Voor zaterdag staan er elf wedstrijden op het programma, maar helaas zijn de weersverwachtingen opnieuw niet echt gunstig. Ook op zondag zullen wedstrijden worden gespeeld.
Programma

Livestream-coverage verzorgd door SDTV (SoftbalDino) is beschikbaar voor alle wedstrijden.

(31 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.