Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 november 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Michael Crouwel gaat DSS/Kinheim-combinatie coachen in Hoofdklasse
English

HAARLEM - Michael Crouwel zal de Hoofd Coach zijn van de DSS/Kinheim-combinatie in de Hoofdklasse van volgend jaar. Dit seizoen leidde Crouwel het team van Kinheim in de Overgangsklasse.

Begin september kondigden DSS en Kinheim aan dat vertegenwoordigers van beide verenigingen met elkaar in gesprek waren geweest om te bespreken of de mogelijkheid tot samenwerking tussen de twee clubs kan worden onderzocht.

...Michael Crouwel gaat de hoofmacht leiden van DSS/Kinheim...
(© Photo: Henk Seppen)
Dit seizoen eindigde DSS op de zevende plaats in de Hoofdklasse met een 13-29 'record'. Na de reguliere competitie liep DSS tegen een 3-0 'sweep' aan in de best-of-five Play-Downs tegen Twins Oosterhout. In de daaropvolgende Play-Downs Final Series, ontmoette de ploeg Silicon Storks, dat zelf hun Play-Down had verloren tegen Quick Amersfoort (3-2). DSS verloor de best-of-five tegen Storks met 3-1. Hierdoor moest DSS (een maand later) spelen in de best-of-five Promotie/Degradatie Series en stond daarin tegenover Kinheim, dat op de eerste plaats eindigde in de Overgangsklasse. Vorige maand won DSS deze Series met 3-2 om zich te handhaven in de hoogste afdeling.

Drie weken geleden was er bij DSS en Kinheim gelijktijdig een ledenvergadering om de samenwerking nader te bespreken. Komend seizoen zal er een ploeg in de hoogste afdeling uitkomen onder de naam DSS/Kinheim. Dat is de plek die werd veiliggesteld door DSS. In de Overgangsklasse wordt de plaats van Kinheim ingevuld door DSS/Kinheim-2.

Michael Crouwel zal volgend seizoen de hoofdmacht leiden. Dave Zijlstra, die zijn Assistent Coach was, zal hem daarbij assisteren. David Bergman, die Pitching Instructor was bij Kinheim, verhuisde ook mee naar de Hoofdklasse-ploeg en wordt Pitching Coach. Al Morales Gomes, die dit seizoen Kinheim's Pitching Coach was en zelf ook één van de werpers was, is gestopt.

Tijdens de Promotie/Degradatie Series stond DSS onder leiding van Interim Head Coach Nick Stuifbergen. Hij was de derde Hoofd Coach van de ploeg dit seizoen. Stuifbergen nam de positie in september over van José Baez, die op zijn beurt de coaching in juni had overgenomen als opvolger van Marco Wels. Volgend jaar zal de ploeg in de tweede hoogste afdeling onder leiding staan van Robert Martin.

DSS en Kinheim spelen beide op het Pim Mulier Sportpark in Haarlem. Het honkbalteam van Kinheim speelde de thuiswedstrijden in het Pim Mulier Stadion, terwijl DSS hun wedstrijden speelde op een aangrenzend honkbalveld. De softbalvelden zijn eveneens op dezelfde locatie. Hoewel de twee honkbalvelden gescheiden worden door een smalle weg staat de kantine van DSS achter het midveld-hek van het stadion van Kinheim. Komend seizoen zal de hoofdmacht de wedstrijden in het stadion spelen, terwijl het tweede team op het veld van DSS in actie komt.

Kinheim en DSS zijn twee van de oudste honkbal- en softbalverenigingen in Haarlem. Kinheim werd opgericht in 1935, DSS in 1950.

Michael Crouwel werd Hoofd Coach van Kinheim na het seizoen 2015 toen hij de opvolger was van Wim Martinus. In 2016 leidde hij de ploeg naar de Play-Offs. In november 2016 besloot Kinheim de ploeg uit de hoogste afdeling terug te trekken nadat vrijwel alle spelers waren vertrokken. De ploeg koos er voor om in de tweede hoogste afdeling te spelen. In de daaropvolgende drie seizoenen speelde Kinheim in de Overgangsklasse onder leiding van Crouwel. Vorig jaar en dit seizoen plaatste Kinheim zich voor de Promotie/Degradatie Series. Vorig jaar verloor de ploeg van Storks, dit jaar van DSS.

Voordat hij Hoofd Coach werd van Kinheim was Crouwel de 3B Coach van de Haarlemse ploeg in de staf van Wim Martinus, die sinds oktober 2013 Hoofd Coach was. Daarvoor had Crouwel voor het laatst in de Hoofdklasse gecoached in 2006 toen hij deel uitmaakte van de coachingstaf van ADO. In 2003-2005 was Crouwel één van de coaches van Amsterdam Pirates. In 2003 was hij samen met Ronald Stoovelaar Assistent Coach van Brian Finnegan. De twee assisteerden vervolgens Paul Nanne, die de Hoofd Coach van Pirates was in 2004 en 2005. De staf van 2005 werd uitgebreid met Eelco Jansen als Pitching Coach. Hierdoor had Amsterdam Pirates ijn 2005 een unieke coachingstaf, want Nanne, Crouwel, Stoovelaar en Jansen hadden allemaal deelgenomen aan een Olympische Spelen met het Nederlands Honkbal Team.

Als speler kwam Crouwel in de Hoofdklasse uit voor Amstel Tijgers, Haarlem Nicols, Kinheim en Amsterdam Pirates. In 1992 speelde hij één seizoen professioneel in de organisatie van de Philadelphia Phillies en kwam toen uit in de Rookie League en Single-A.

(15 november)

Gerelateerde Artikelen:
DSS draait achterstand om in winst vs. Kinheim en blijft Hoofdklasser. (13 oktober)
DSS en Kinheim in gesprek over mogelijke samenwerking. (3 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.