Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Ray-Patrick Didder en Jurickson Profar enige twee Nederlandse spelers in dinsdag-wedstrijden
English

KISSIMMEE, Florida / MESA, Arizona (USA) - Op dinsdag (26 februari) stonden er 16 wedstrijden op het speelschema in Major League Spring Training, maar daarvan werden er twee afgelast wegens regen. Slechts twee Nederlandse spelers kwamen dinsdag in actie en dat waren Ray-Patrick Didder (Atlanta Braves) en Jurickson Profar (Oakland Athetics).

Tot nu toe zijn er elf Nederlandse spelers in Spring Training geweest. Acht daarvan hebben gespeeld. Kenley Jansen moet zijn eerste heuveloptreden nog maken voor Los Angeles Dodgers. Catcher Hendrik Clementina was toegevoegd aan het Major League-team van Cincinnati Reds voor één wedstrijd, maar speelde toen niet. Zoals bekend is korte stop Didi Gregorius herstellende van een operatie en zal niet spelen tijdens Spring Training voor New York Yankees.

In Champion Stadium op het ESPN Wide World of Sports Complex in het Walt Disney World Resort in Kissimmee (Florida) speelde Atlanta Braves thuis tegen een 'split-squad' van New York Mets en won met 4-3. Met een 3-2 achterstand scoorde Atlanta drie punten in de 2e6 en dat bleek beslissend.

In de 1e7 kwam Ray-Patrick Didder in de wedstrijd als nieuwe korte stop voor Atlanta en nam de plek over van non-roster player Luis Marte. In de 2e7, met één uit en een loper op het derde honk, kreeg Didder zijn enige slagbeurt en kreeg drie slag.

Voor Didder was dit zijn derde deelname aan een Spring Training-wedstrijd van Atlanta. Hij speelde in negen Spring Training-wedstrijden in zowel 2017 als 2018. Doordat Didder geen non-roster player is wordt hij toegevoegd aan wedstrijden wanneer een extra speler nodig is.

In Hohoham Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis tegen Los Angeles Angels verloor ruim met 17-5. Jurickson Profar startte als tweede honkman voor Oakland en sloeg 0-uit-3. Los Angeles 'outhitte' Oakland met 18-9.

Met een 1-0 achterstand scoorde Oakland tweemaal in de tweede helft van de eerste inning, dankzij een 2-run double van Stephen Piscotty, die wist op te schuiven naar het derde honk na een fout. Met één uit en Piscotty op het derde honk sloeg Profar een grounder. Vier wijd volgde, maar een 'force play-grounder' sloot de slagbeurt daarna af.

Profar opende de derde inning met een line drive, maar die werd gevangen door rechtsvelder Peter Bourjos. Hij werd daarna uitgevangen in de vijfde inning en werd in de 1e6 vervangen door Cliff Pennington.

Met een 6-4 voorsprong sloeg Los Angeles toe met zeven punten in de achtste inning en voegde er nog eens vier aan toe in de negende.

(26 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.