Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Video: MLB)

Carter Kieboom slaat tweede homerun en schrijft geschiedenis
English

WASHINGTON, DC (USA) - Twee dagen nadat hij een homerun sloeg in zijn Major League-debuut op vrijdag sloeg Carter Kieboom opnieuw een homerun voor Washington Nationals op zondag (28 april) tegen San Diego Padres. Dit keer schreef hij geschiedenis met zijn vierhonker.

Hoewel het nieuws donderdag al circuleerde werd Kieboom vrijdag officiëel opgeroepen door Washington. 's Avonds maakte hij zijn debuut in de openingswedstrijd van een reeks tegen San Diego. In dat duel kreeg de 21-jarige korte stop drie slag en sloeg hij een grounder in zijn eerste twee big league-slagbeurten. Maar met Washington op een 3-2 achterstand sloeg Kieboom een homerun in de achtste inning om er een 3-3 stand van te maken. Hiermee voegde hij zich bij een kleine groep spelers van wie de eerste Major League-honkslag een homerun was. In de negende kreeg hij zijn vierde slagbeurt met volle honken en Washington op een 4-3 achterstand. Dit keer kreeg hij drie slag.

Op zaterdag sloeg Kieboom 0-uit-4. Maar in de wedstrijd van zondag sloeg de Nederlands/Amerikaanse infielder 2-uit-4, waaronder opnieuw een homerun. Washington won de wedstrijd met 7-6 in elf innings. In het duel van vandaag sloeg Kieboom als zevende en werd uit hij uitgevangen in zijn eerste slagbeurt in de tweede inning.<> Aanvankelijk leek het er op dat Washington niet de winnende ploeg zou worden, wat San Diego stond reeds met 6-0 halverwege de derde inning! Echter, San Diego werd hierna puntloos gehouden, terwijl Washington terug kwam.

...Carter Kieboom's eerste Major League-homerun op vrijdag...
In de 2e3 scoorde Washington Nationals vier punten. Met één uit sloegen Victor Robles en Brian Dozier een honkslag, waarna Juan Soto homerde. Volgende slagman Howie Kendrick kwam op het honk na een fout en scoorde op een 2-out single van Kurt Suzuki. De honken kwamen vol te staan toen ook Carter Kieboom een honkslag sloeg en Michael A. Taylor vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter toen pinch-hitter Adam Eaton drie slag kreeg.

In de vierde opende Victor Robles met een homerun om er een 6-5 stand van te maken.

En met één uit in de vijfde sloeg Carter Kieboom zijn tweede homerun in drie dagen om Washington langszij te brengen, 6-6.

Nadat Suzuki de zevende was begonnen met een honkslag kreeg Kieboom vier wijd, maar de volgende drie slagmensen kregen drie slag. Kieboom kreeg daarna zelf ook drie slag in de 2e9.

In de 2e11 opende Matt Adams voor Washington met een walk-off homerun die zijn ploeg een 7-6 winst opleverde.

Met hun homeruns schreven Juan Soto, Victor Robles en Carter Kieboom honkbal-geschiedenis. Zij werden het eerste trio van teamgenoten van 21 jaar of jonger die een homerun sloegen in dezelfde wedstrijd, iets wat niet eerder was gedaan in de Major League-historie! Soto is 20 jaar, Robles wordt 22 mei en Kieboom is ook 21.

De laatste keer dat een ploeg drie spelers jonger dan 22 jaar in de startende line-up had staan was in 1997 en werd toen gedaan door Florida Marlins.

(28 april)

Gerelateerde Artikelen:
Carter Kieboom slaat homerun in Major League-debuut. (26 april)
Carter Kieboom promoveert naar Major League-team van Washington Nationals. (25 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.