Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Update 1e/2e/3e Klasse: Jeka wint; Cardinals, Parkstad/Cheetahs kampioen
English
BREDA / MOERGESTEL / SCHIJNDEL - Jeka heeft de openingswedstrijde gewonnen van de best-of-three Eerste Klasse 'Overall' Kampioensreeks vs. Amsterdam Pirates-2 (Mokum Hawks). Ook werden in het weekeinde de twee nog resterende kampioensraces beslist in de Tweede en Derde Klasse. In de Tweede Klasse D veroverde Vos Cardinals de titel, terwijl Parkstad/Cheetahs (Raptors won in de Derde Klasse G.Eerste Klasse

BREDA - Op zondag opende Jeka, dat kampioen werd in de Eerste Klasse B, de best-of-three 'overall' kampioensreeks in de Eerste Klasse met 7-6 van Amsterdam Pirates-2 (of Mokum Hawks, zoals hun bijnaam is), de kampioen van de Eerste Klasse A. Game Two wordt aanstaande zondag in Amsterdam gespeeld.

In de Amsterdamse ploeg speelt een flink aantal voormalige Hoofdklasse-spelers, zoals Marcel Bijvank, Rikkert Faneyte, Robin Franken, Kevin van Hagen, Bas Kuijer, Remy Maduro en Bart van Wissen. Faneyte speelde 80 wedstrijden in de Major League voor de San Francisco Giants en Texas Rangers, terwijl Maduro professioneel speelde in de Minor League in de organisatie van de Florida Marlins. Beiden speelden ook in het Nederlands Honkbal Team, net als Van Wissen. De ploeg wordt gecoached door voormalige Hoofdklasse- en Oranje-werper Tim Keuter. Op het roster van Jeka staat voormalig Hoofdklasse-speler en oud-international Eddie Dix, maar ook ex-Hoofdklasse-spelers Ron Dix en Bas Nooijens.

Jeka opende de score in de eerste inning na een honkslag van speler/coach Roy Klerks. Amsterdam kwam tot een rally van vier runs in de zesde inning op werper Caspar Dunant om de leiding te nemen.

Met een 4-2 achterstand sloeg Jeka in de achtste inning toe met vijf punten op Bart van Wissen en Robin Franken om een 7-4 voorsprong te nemen. In de negende inning, op nieuwe werper Adonis McDonald, pakte Amsterdam nog twee runs terug, maar was niet meer in staat het duel in eigen voordeel om te draaien.

Omdat Mokum Hawks geen standaardteam is kan het niet promoveren en dat betekent dat Jeka het recht kreeg te promoveren naar de Overgangsklasse, ongeacht het resultaat van deze kampioensreeks. Echter, de krant BN De Stem meldde op maandag dat Jeka hier geen gebruik van zal maken, omdat het spelen van wedstrijden op zaterdag en zondag een te grote opgave is voor de vereniging. In de Eerste Klasse wordt slechts één wedstrijd per weekeinde gespeeld. Omdat Jeka niet wil promoveren zal dit vrijwel zeker betekenen dat Orioles, dat op de laatste plaats eindigde in de Overgangsklasse, nu in deze afdeling blijven.Tweede Klasse D

MOERGESTEL - Vos Cardinals won zaterdag het kampioenschap in de Tweede Klasse D. Cardinals, dat de eerste plaats deelde met Roef!, had een paar dagen eerder een voorsprong van twee punten kunnen nemen, maar verloor op woensdag met 18-11 van Nuenen. Dat betekende dat de laatste wedstrijd van het seizoen tussen de twee koplopers beslissend was.

Op zaterdag trof Cardinals Roef! op het veld van de laatste in Moergestel en won overtuigend met 11-5 om de titel te veroveren.

Op zondag verloor UVV-2, dat in deze klasse de laatste plek inneemt, met 7-6 van MULO, waardoor de ploeg twee punten blijft achterstaan op Nieuwegein Diamonds, dat niet in actie kwam, omdat tegenstander Nuenen zondag niet verscheen. Dit betekent dat UVV en Nieuwegein beide nog één wedstrijd hebben te spelen om de laatste plaats te beslissen. Aanstaande vrijdag ontmoet UVV Nuenen, terwijl Nieuwegein uiteraard het niet gespeelde duel tegen Nuenen nog moet spelen.

overige resterende actie in de Tweede Klasse

Tweede Klasse A
Kampioen Giants sloot het seizoen zondag af met een 13-3 overwinning op Drachte Diamonds, waardoor de ploeg ongeslagen bleef en de competitie eindigde met een 18-0 'record'. Het seizoen in deze afdeling is nu ten einde, want alle wedstrijden zijn gespeeld.

Tweede Klasse B
Het seizoen in deze afdeling is eveneens afgesloten, want zaterdag werd de laatste wedstrijd gespeeld en won Double Stars-2 met 14-2 vs. Alcmaria Victrix-2.

Tweede Klasse C
Het seizoen in deze afdeling werd reeds op 19 september al afgesloten.Derde Klasse G

SCHIJNDEL - Net zoals in de Tweede Klasse D werd het kampioenschap in deze klasse beslist in de laatste wedstrijd tussen de twee overgebleven kandidaten. De Raptors, het combinatieteam van de verenigingen Parkstad en Cheetahs, won zaterdag met 8-5 bij Starlights om de titel te pakken, terwijl de thuisploeg hierdoor op de tweede plaats eindigde.

De volgende dag verloren de Starlights ook met 7-3 vs. MULO-2. In deze klasse staan nog twee wedstrijden op de agenda.

overige resterende actie in de Derde Klasse

Derde Klasse A
Het op de tweede plaats staande Cubs won zondag met 14-6 van The Pioneers en dat was mogelijk de laatste wedstrijd in deze afdeling. Cubs, dat op het moment drie punten achterstaat op kampioen Blue Devils-2, heeft nog één wedstrijd te spelen tegen hekkensluiter Drachten Diamonds-2, maar die wedstrijd staat niet meer in het officiële speelschema. Wanneer dit duel inderdaad niet meer wordt gespeeld betekent dit dat de competitie in deze afdeling is afgesloten.

Derde Klasse B
Het seizoen in deze afdeling werd afgesloten op 26 september.

Derde Klasse C
In deze afdeling moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld. Aanstaande zaterdag sluit Ban-Topa Future Stars af vs. Centrals, terwijl een nieuwe datum voor het duel tussen Thamen en Quick Amsterdam (die verviel op 26 september) nog niet bekend is.

Derde Klasse D
De competitie in deze poule werd afgelopen zondag afgesloten met een 7-6 winst van Double Stars-3 vs. Olympia Haarlem-2.

Derde Klasse E
Het seizoen in deze afdeling is nog lang niet over, want er staan nog altijd negen wedstrijden op het speelschema, waarvan de laatste op 24 oktober. Een aantal van deze wedstrijden is nog van invloed wat betreft de laatste plaats in deze poule. Zondag won het op de vijfde plaats staande Braves-2 met 7-4 van het op de zesde en laatste plaats staande Orioles-2 om een afstand van zes punten te nemen. Orioles heeft nog drie wedstrijden te gaan en zou dus nog op gelijke hoogte kunnen komen met Braves. De beslissing zou aanstaande zondag al kunnen vallen, want dan speelt Orioles tegen het op de derde plaats staande Saints. Bij verlies zal Orioles op de laatste plaats eindigen.

Derde Klasse F
Het seizoen in deze afdeling eindigde zondag met een 11-0 shutout-winst van Gryphons-2 vs. The Islanders. Hiermee bleef de laatste op een gedeelde laatste plaats staan met The Hawks-2.(4 oktober)

Vorig verslag Rookie League
Vorig verslag Eerste Klasse
Vorig verslag Tweede Klasse
Vorig verslag Derde Klasse

Binnenkort: de situatie in de Vierde en Vijfde Klassen


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.