Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Vierde Klasse: 11 afdelingen, 9 kampioenen
English
ZWOLLE / ENSCHEDE / HUIZEN / DIEMEN / AMSTERDAM / HOOFDDORP / HELLEVOETSLUIS / ZWIJNDRECHT / BOXMEER / VENRAY / OOSTERHOUT / WAALRE / VELDHOVEN - In de Vierde Klasse zijn er dit seizoen elf verschillende afdelingen. Net zoals het geval is in de Tweede en Derde Klasse zijn alle afdelingen in deze Klasse regionaal ingedeeld. In totaal speelden er dit seizoen 93 verschillende ploegen in de Vierde Klasse.

De kampioenen van alle elf afdelingen promoveren naar de Derde Klasse, terwijl alle ploegen op de laatste plaats degraderen naar de Vijfde Klasse.

Tot nu toe zijn negen van de elf kampioenen bekend. In de Vierde Klasse E en Vierde Klasse M is het kampioenschap nog niet beslist.

Wat de laatste plaats betreft zijn er ook nog twee afdelingen onbeslist. De twee poules waar nog geen beslissing is gevallen zijn de Vierde Klasse C en Vierde Klasse D.Vierde Klasse A

ZWOLLE - In deze afdeling speelden acht ploegen uit het noordelijke deel van het land, waaronder vier uit de provincie Groningen, twee uit Friesland en één elk ut Drenthe en Overijssel. Een negende ploeg, SHOCK, trok zich uit deze afdeling terug.

Na afloop van de reguliere competitie (elk team speelde 14 wedstrijden) op 31 augustus werd deze afdeling in twee poules van vier teams gesplitst. De top-4 trof elkaar vervolgens in de kampioenspoule, terwijl de onderste vier speelden in de degradatiepoule.

Blue Hawks was met een 'record' van 12-2 de koploper toen het seizoen werd afgesloten en had een voorsprong van twee punten op WHSC-2 en vier punten op The Blokes-2. In de kampioenspoule won Blue Hawks alle drie vastgestelde wedstrijden. De ploeg uit Zwolle, de meest zuidelijke in deze afdeling, opende met een 15-2 zege vs. Knights-2 en won een week later met 14-8 vs. The Blokes-2. WHSC-2 uit Winschoten won eveneens de eerste twee wedstrijden, opende met een 5-3 winst vs. The Blokes-2, waarna de volgende week met 7-6 werd gewonnen vs. Knights-2. Dit betekende dat de laatste wedstrijd van het seizoen tussen Blue Hawks en WHSC-2 tevens de beslissende was. Op zondag 19 september troffen de twee teams elkaar op het veld van Blue Hawks in Zwolle.

Blue Hawks kwam tot verschillende honkslagen en dat, in combinatie met een aantal fouten, leidde tot een comfortabele 10-1 overwinning. Tegen het einde van het duel wist WHSC-2 nog wat terug te komen en scoorde vier punten om de achterstand terug te brengen tot 10-5. Maar werper Jason Kollen, die het gehele duel gooide voor Blue Hawks, gooide een prima wedstrijd en stond geen punten meer toe, terwijl hij ook werd gesteund met een aantal fraaie acties van korte stop Yan-Kei Lo. Blue Hawks, dat onder leiding stond van speler/coach Erwin Wijenberg, won de wedstrijd met 10-5 om de titel te pakken en te promoveren naar de Derde Klasse.

In de degradatiepoule voorkwam Northern Stars-2, dat de reguliere competitie op de laatste plaats afsloot, degradatie in de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg uit Leeuwarden, net als Caribe-3 uit Groningen, verloor de twee eerste wedstrijden in deze poule, voordat de twee op zondag 19 september tegenover elkaafr kwamen te staan. Northern Stars won met 11-9, waardoor Caribe degradeerde.

De wedstrijden op 19 september waren de laatste in deze afdeling en dus is het seizoen in de Vierde Klasse A afgesloten.

(foto copyright Blue Hawks)Vierde Klasse B

ENSCHEDE - Deze poule was samengesteld uit acht ploegen, afkomstig uit de provincies Overijssel en Gelderland. In deze afdeling speelden alle ploegen een competitie van 21 wedstrijden.

Op zondag 26 september stond koploper Tex Town Tigers-2 slechts één punt voor op WSB-3, voordat men op deze dag tegenover deze ploeg stond. Tex Town Tigers, dat werd gecoached door Neco Chohlis, won de wedstrijd overtuigend met 12-1 om de titel te pakken in de Vierde Klasse B.

Afgelopen zondag, 3 oktober, sloot de nieuwe kampioen het seizoen af met een 17-3 overwinning vs. Eagles, dat op de laatste plaats eindigde en daardoor degradeerde.

Tex Town Tigers eindigde het seizoen met een 'record' van 18-2-1 en scoorde 291 punten, terwijl het er slechts 79 tegen kreeg.

Naast het duel tussen Tex Town Tigers-2 en Eagles afgelopen zondag won Animals met 4-2 vs. ESCA Arnhem Rhinos en dit waren de laatste twee wedstrijden in deze afdeling.

(foto copyright Tex Town Tigers)Vierde Klasse C

HUIZEN - De Vierde Klasse C werd gevormd door negen ploegen afkomstig uit de provincies Utrecht, het zuidelijke deel van Noord-Holland en één uit Flevoland. In deze afdeling speelden de ploegen 16 wedstrijden.

De Zuidvogels-2, dat onder leiding stond van speler/coach Steve Kinney, werd onbereikbaar op zondag 29 augustus toen het een 8-0 shutout boekte tegen Falcons-2 en dus veroverde de ploeg uit Huizen de titel in de Vierde Klasse C. Vanwege hevige regen werd de wedstrijd na vijf innings gestaakt. Een week later, 4 september, sloot De Zuidvogels het seizoen af met een 10-4 nederlaag vs. Mets, waardoor er een einde kwam aan een 13-game winning streak om het seizoen te beëindigen met een 'record' van 14-2.

Voor De Zuidvogels eindigde het seizoen op 4 september, maar op dat moment stonden er nog elf wedstrijden op het speelschema in deze afdeling. Domstad Dodgers-4, de naaste concurrent van De Zuidvogels om de titel, moest op 29 augustus nog vier wedstrijden spelen, maar dat was niet genoeg voor de ploeg uit Utrecht om de koploper nog te kunnen inhalen.

Aan de onderkant van de ranglijst eindigden Green Hearts uit Montfoort en Nieuwegein Diamonds-2 uit Nieuwegein op gelijke hoogte en was een derde ploeg, HCAW-4, die hiervoor verantwoordelijk was. Op zondag 19 september verloor Nieuwegein van Mets en dat betekende dat Green Hearts een voorsprong van twee punten had kunnen nemen, maar de ploeg ging zelf ook onderuit met 10-9 tegen HCAW. Een week later, 26 september, had Nieuwegein een beslissende voorsprong kunnen nemen toen het moest spelen tegen HCAW, maar wederom won de ploeg uit Bussum, dit keer met 3-1 in de laatste wedstrijd van het seizoen en dat betekende dat Nieuwegein en Green Hearts de laatste plaats deelden. Deze twee ploegen spelen nu op zaterdag 9 oktober een beslissingswedstrijd om de degradatie te bepalen. Het duel wordt gespeeld op het veld van Mets in Schoonhoven.

(foto copyright De Zuidvogels)Vierde Klasse D

DIEMEN - In de Vierde Klasse D speelden tien ploegen die afkomstig waren uit de regio Amsterdam. Zes ploegen uit Amsterdam zelf, twee andere uit Amstelveen en één uit Badhoevedorp en Zaandam. Deze tien ploegen speelden een schema van 18 wedstrijden.

Op 29 augustus was DVH uit Amstelveen de koploper en stond drie punten voor op Vatos en acht voor op De Boekaniers, die op dat moment nog een kans had om op de eerste plaats te eindigen als het de laatste vier wedstrijden zou winnen, maar dan moest DVH uiteraard alles verliezen. Echter, De Boekaniers werden op deze dag uitgeschakeld, omdat DVH en Vatos tot een 4-4 gelijkspel kwamen, waardoor DVH onbereikbaar werd voor de 'Bucs', dat weliswaar een onafhankelijke vereniging is, maar ook deel uitmaakt van de Amsterdam Pirates-organisatie.

Vatos naderde DVH tot op één punt toen het op 4 september met 6-1 won vs. Quick Amsterdam, maar de volgende dag kwam DVH tot een 6-0 shutout tegen De Meteoor om weer een voorsprong van drie punten te nemen. Voor DVH kwam het seizoen met deze wedstrijd ten einde, maar Vatos had nog twee wedstrijden op het programma staan. Als Vatos deze twee wedstrijden won kon het de titel pakken. En dat gebeurde ook. Op 11 september registreerde Vatos (een Mexicaanse uitdrukking voor 'maatjes' of 'vrienden') eerst een ruime 18-0 shutout-zege vs. DVH-2.

De beslissing in deze afdeling viel op zaterdag 25 september toen Vatos nipt met 4-3 won van De Meteoor, waardoor het de eerste plaats overnam. Vatos stond met 2-0 achter in de eerste inning, kwam langszij, maar keek in de vijfde inning tegen een 3-2 achterstand aan. De ploeg scoorde daarna twee punten op twee wilde worpen om een 4-3 voorsprong te nemen en dat werd ook de eindstand.

Vatos, dat een Amsterdamse club is maar de thuiswedstrijden speelt op het complex van TIW-Survivors in Diemen, sloot het seizoen af met een 'record' van 14-2-2.

Onderaan de ranglijst moeten nog een paar belangrijke wedstrijden worden gespeeld wat de degradatie betreft. Badhoevedorp staat momenteel op de negende plaats, één punt voor op DVH-2, dat op de tiende en laatste plaats staat. Komende zondag, 10 oktober, treft Badhoevedorp De Meteoor (7e plaats), terwijl DVH-2 speelt tegen De Boekaniers (3e plaats). DVH heeft op het moment een 8-game losing streak en boekte de laatste overwinning op 4 juli vs. AMVJ-US. Badhoevedorp moest drie weken wachten om de komende wedstrijd te spelen, want het speelde het laatste duel op 19 september. Toen speelde de ploeg tegen DVH-2 en won met 12-10 in wat de eerste wedstrijd was van een double-header. Na afloop van dit duel speelde DVH-2 tegen een andere tegenstander (Boekaniers), maar verloor ook die ontmoeting. In de twee daaropvolgende weken kwam DVH-2 nog tweemaal in actie, voordat de ploeg zondag het duel zal afsluiten tegen De Boekaniers.

(foto copyright Vatos)Vierde Klasse E

AMSTERDAM / HOOFDDORP - Tien ploegen uit de provincie Noord-Holland vormden de Vierde Klasse E, die een speelschema van 18 wedstrijden afwerkten. Een elfde ploeg, DSS-3 trok zich uit deze poule terug.

Het kampioenschap in deze afdeling wordt aanstaande zondag, 10 oktober, beslist als het op de tweede plaats staande Hoofddorp Pioniers-5 speelt tegen Sullivans's Green Devils in een uitwedstrijd in Monnickendam.

Op het moment is Amsterdam Pirates-3 de koploper met een voorsprong van één punt op Pioniers. Afgelopen zondag, 3 oktober, sloot Pirates het seizoen af met een 2-2 gelijkspel vs. Sullivan's Green Devils, waardoor er een einde kwam aan een 14-game winning streak. Pirates begon het seizoen ook met een gelijkspel, waarna er twee wedstrijden op rij werden verloren, voordat men de volgende 14 wedstrijden op rij in winst omzette. De twee punten die Pirates misliep in de twee gelijk geëindigde wedstrijden kunnen nu erg kostbaar blijken. Pirates sloot het seizoen af met een 'record' van 14-2-2.

Pioniers heeft momenteel een 6-game winning streak. Op 11 juni stonden Pioniers en Green Devils voor het eerste dit seizoen tegenover elkaar en dat duel eindigde in 8-8. Als de komende wedstrijd ook in een gelijkspel zal eindigden betekent dit dat Pirates-3 en Pioniers-5 de eerste plaats delen en er dus een beslissingswedstrijd noodzakelijk is om het kampioenschap te bepalen. Op 18 april versloeg Pioniers Pirates met 25-9 in hun eerste ontmoeting van het seizoen. In hun tweede confrontatie, op 27 juni, won Pirates met 11-7.

The Herons-2 eindigde op de 10e en laatste plaats na slechts één van de 18 gespeelde wedstrijden dit seizoen te hebben gewonnen. De ploeg boekte de enige zege op 20 juni, een 6-2 winst vs. Double Stars-4.Vierde Klasse F

HOOFDDORP - In de Vierde Klasse F speelden tien ploegen, die allen afkomstig waren uit de regio Haarlem. Vijf ploegen kwamen uit Haarlem zelf, terwijl de anderen afkomstig waren uit Hoofddorp (1), Lisse (1), Santpoort (1), Uithoorn (1) en Voorschoten (1). De ploegen speelden 18 wedstrijden.

Op zondag 19 september waren er drie ploegen die nog in de race waren voor het kampioenschap. Hoofddorp Pioniers-4 voerde de afdeling aan met een voorsprong van twee punten op Thamen-2 en drie punten op The Flags. Op deze datum beschikte Hoofddorp Pioniers-4 over slechts acht spelers voor de thuiswedstrijd tegen The Flags, maar hoewel er dus met een automatische nul gespeeld moest worden won de ploeg de 8-inning wedstrijd en werd daardoor onbereikbaar voor de andere twee teams, zodat de titel in deze afdeling werd gepakt. Eén van de spelers op het roster van The Flags is Hoofdklasse-umpire Peter Gulickx.

Een week later, op zondag 26 september, won Pioniers, dat wordt gecoached door voormalig Oranje-werper Robin van Doornspeek, met 11-6 van Thamen-2, dat op de tweede plaats eindigde.

In de staart van deze afdeling eindigde Onze Gezellen-4 op de 10e en laatste plaats en won slechts twee van hun 18 wedstrijden.

Twee uitslagen staan niet genoemd in de uitslagenlijst, maar wanneer deze wedstrijden wel zijn gespeeld is het seizoen in deze afdeling afgesloten.

(foto copyright Hoofddorp Pioniers)Vierde Klasse G

HELLEVOETSLUIS - De Vierde Klasse G is samengesteld uit acht ploegen uit de regio Rotterdam en één afkomstig uit Den Haag. Een tiende ploeg, Vlaardingen Holy-2, trok zich uit deze afdeling terug. De negen teams speelden een competitie van 16 wedstrijden.

Op zondag 29 augustus deelden Hellevoet Athletics uit Hellevoetsluis en Blue Hitters uit Puttershoek de eerste plaats met een 'record' van 12-2 en stonden tegenover elkaar in wat de beslissende wedstrijd zou zijn om het kampioenschap. Op 6 juni won Blue Hitters de eerste wedstrijd tussen de twee teams met 7-4, maar op 29 augustus versloegen de Athletics Blue Hitters met dezelfde uitslag, 7-4, om de eerste plaats alleen over te nemen.

Een week later, op zondag 5 september, speelde Hellevoet Athletics de laatste wedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd bij Neptunus-2. Hellevoet won het duel met 6-3 om de titel te pakken en te promoveren naar de Derde Klasse. Volgend jaar zal de vereniging verhuizen naar een nieuw complex, maar dat zal mogelijk niet voor juni gebeuren. Aanvankelijk zou het complex in april worden opgeleverd, maar door de hevige regen van een paar weken geleden heeft een aantal werkzaamheden vertraging opgelopen.

Er moeten in deze afdeling nog twee wedstrijden worden gespeeld. Eén daarvan staat op de agenda voor komende zondag 10 oktober als Neptunus-2 speelt vs. Sparta-Feyenoord-2. Nog geen nieuwe datum is bekend voor de wedstrijd tussen HitManics vs. Zwijndrecht-2, die verregende op 29 augustus. Mogelijk wordt deze wedstrijd niet meer vastgesteld, want HitManics uit Delft eindigde reeds op de negende en laatste plaats met één overwinning en die werd geboekt op 25 april.

(foto copyright Hellevoet Athletics)Vierde Klasse H

ZWIJNDRECHT - In de Vierde Klasse H speelden zeven teams uit de omgeving Den Haag plus een ploeg uit Zwijndrecht (en die won de titel). Een negende ploeg, Birds-4, trok zich terug. De acht ploegen in deze afdeling speelden 14 wedstrijden.

Op zondag 8 augustus stond Zwijndrecht-3 op de eerste plaats met een voorsprong van acht punten op zowel Biënto en Storks-3. Maar alleen Biënto, dat op dat moment nog vier wedstrijden moest spelen, had nog een kans om op gelijke hoogte te komen met Zwijndrecht, want Storks had nog slechts drie wedstrijden te gaan en was dus uitgeschakeld. Maar op 8 augustus maakte Zwijndrecht een einde aan de kampioensrace door overtuigend met 17-2 te winnen van VUC.

Zwijndrecht moest daarna bijna een maand wachten om de volgende wedstrijd te spelen en die kwam op zondag 5 september vs. Wassenaar-2 en eindigde in een 13-4 zege. Op zondag 19 september speelde Zwijndrecht de laatste wedstrijd van het seizoen en verloor met 10-9 van Biënto, dat op de tweede plaats eindigde met een achterstand van zeven punten. Voor Zwijndrecht was dit pas de tweede nederlaag van het seizoen. Het toeval wil dat de ploeg ook de eerste wedstrijd van de competitie verloor toen men met 15-1 onderuit ging tegen Blue Birds-3. Speler van die ploeg uit Delft is Hoofdklasse Official Scorer Harry Wedemeijer.

Wat opmerkelijk is aan het kampioensteam van Zwijndrecht is dat de gemiddelde leeftijd 50 jaar is! Door de jaren heen nam deze ploeg deel aan toernooien in de USA, Cuba, Frankrijk en Curaçao en beschikt over oud-Hoofdklasse-spelers als Marcel Benningshof (die dit seizoen een keer 'for-the-cycle' sloeg) en Marcel de Bruijn, maar ook Gerard Vaandrager, de voormalige organisatie-voorzitter van het World Port Tournament is één van de spelers.

Birds-3 eindigde op de achtste en laatste plaats in deze afdeling en won slechts eenmaal. Die overwinning werd geregistreerd op de eerste speeldag op 11 april toen Wassenaar-2 met 10-7 werd verslagen. Hierna volgden tien nederlagen, gevolgd door een gelijkspel op 5 september en nog eens twee verliespartijen.

(foto copyright Bram de Muijnck, Zwijndrecht)Vierde Klasse K

BOXMEER / VENRAY - In de Vierde Klasse K speelden zeven teams, die allen afkomstig waren uit het zuidoosten van het land. Deze teams hadden een speelschema van 18 wedstrijden.

De beslissing voor het kampioenschap in deze afdeling viel op zaterdag 3 oktober. Op die dag kwam Royals-3 tot een 16-0 shutout tegen Cardinals-2 in een uitwedstrijd om de titel te veroveren en te promoveren naar de Derde Klasse.

Royals ontstond in 2009 na een fusie tussen Keystone Stealers uit Boxmeer en Red Caps Venray uit Venray, maar de nieuwe vereniging noemt nog altijd beide steden als plaats van herkomst, hoewel de twee steden in twee verschillende provincies liggen.

In wat de kampioenswedstrijd zou worden kwam Royals tot een rally van 10 punten op zes honkslagen in de tweede inning, waarna zes punten werden toegevoegd in de vierde inning. Winnende werper Bas Hendriks kwam tot acht keer drie slag en stond slechts twee honkslagen toe.

Aanstaande zondag 10 oktober sluit Royals het seizoen af bij Gryphons-3. Momenteel staat het 'record' van Royals op 15-2.

Gemert sloot af met een zevende en laatste plaats met een 'record' van 1-17. In zestien van deze nederlagen kreeg Gemert 10 of meer punten tegen. De enige overwinning was een 20-18 zege op 26 september vs. Royals-2 (dat zesde werd), waardoor er een einde kwam aan een 16-game losing streak vanaf de start van het seizoen.Vierde Klasse M

OOSTERHOUT / WAALRE - Negen teams uit het zuidwesten van het land spelen in de Vierde Klasse M. De negen ploegen spelen een competitie van 16 wedstrijden.

Komende zondag 10 oktober kan deze afdeling eindigen met een gedeelde eerste plaats. Op het moment staat koploper Twins-3 (uit Oosterhout) twee punten voor op DVS-2 (uit Waalre), dat nog één wedstrijd te spelen heeft. Op zondag speelt Twins thuis tegen Boosters, terwijl DVS speelt bij Het Zeeuwse Honk. Boosters (uit Roosendaal) en Het Zeeuwse Honk (uit Terneuzen) delen momenteel de zesde plaats. Twins en DVS wonnen beide ook hun eerste duel tegen hun tegenstanders van komende zondag. Op 25 april won DVS met 7-3 van Het Zeeuwse Honk, waarna Twins nipt met 13-12 won van Boosters op 11 juli.

Een opmerkelijk feit is dat Twins-4, dat het seizoen afsloot op 3 oktober en derde werd, de afdeling aanvoert met 191 gescoorde punten, gevolgd door DVS (151) en koploper Twins-3 (135). Op 3 oktober won Twins-4 met 25-4 vs. Het Zeeuwse Honk (dat 'Pirates' als bijnaam heeft), dat op die dag een double-header speelde en later die dag ook tegenover Twins-3 stond, resulterend in een 7-4 nederlaag.

Seven Hils uit Zevenbergen eindigde op de negende en laatste plaats en heeft officiëel nog één wedstrijd op het programma staan, een afgelast duel op 29 augustus vs. The Stags. Echter, een nieuwe datum voor dit duel staat (nog) niet genoemd.Vierde Klasse N

VELDHOVEN - De Vierde Klasse N was de kleinde afdeling in deze klasse. Het werd gevormd door slechts vijf teams. Vier daarvan zijn afkomstihg uit het zuidoosten van het land, terwijl de vijfde uit België komt. Deze vijf teams speelden een competitie van 16 wedstrijden.

Op zondag 12 september voerde All In uit Veldhoven de ranglijst aan, maar had slechts een voorsprong op naaste concurrent Maastricht, afkomstig uit de fraaie en gezellige hoofdstad van de provinvie Limburg. Op dat moment moesten beide ploegen nog twee wedstrijden spelen.

Op 12 september verloor Maastricht met 16-11 van Nuenen-3, terwijl All In een vrij weekend had in deze poule met vijf teams. Een week later, zondag 19 september, besliste All In het kampioenschap door met 15-13 te winnen vs. Sharks in een enerverend en spannend duel. Hoewel het een thuiswedstrijd was voor All In werd het duel gespeeld op het complex van Sharks in Tongeren (België), 109 km ten zuiden van Veldhoven, maar in de buurt van Maastricht. De wedstrijd werd in België gespeeld, omdat de eerste wedstrijd tussen beiden teams, en dat was uiteraard een thuisduel voor Sharks, in Veldhoven werd gespeeld. Dat duel, de opener van het seizoen, kon niet gespeeld worden op het veld van Sharks vanwege wateroverlast en dus werd besloten de wedstrijd (en dus uiteindelijk ook het duel op 19 september) om te draaien.

In het beslissende duel leidde All In met 8-2 na drie innings, maar toen kwam de Belgische tegenstander terug en nam een 13-11 voorsprong in de vijfde inning van het uit zes innings bestaande duel. In de 2e6 homerde Bas Donders om de stand in evenwicht te brengen, waarna All In uiteindelijk met 15-13 won. Jair Gomez, Luuk Bazelmans en Laszlo van Lieshout homerden ook voor All In, dat wordt gecoached door voormalig Hoofdklasser en oud-Oranje-werper Ed Tromp, die wordt geassisteerd door Rembert Ascencion. All In bereidde zich goed voor op deze competitie, want voor aanvang van het seizoen had het team een trainingskamp op Aruba.

Voor All In was dit het eerste kampioenschap van de honkballers in de geschiedenis van de vereniging, die in september 1979 werd opgericht.

Hoofd Coach Ed Tromp (foto links), die de ploeg sinds 2008 onder zijn hoede heeft, kan terugkijken op een imponerende loopbaan, waaronder tien seizoenen in de Hoofdklasse als speler van HCAW, Neptunus, Sparta en Quick Amersfoort. Tromp, die ook uitkwam in de Italiaanse en Franse competities, speelde in 54 interlandwedstrijden voor het Nederlands Honkbal Team, met wie hij ondermeer deelnam aan twee Wereldkampioenschappen en drie Europese Kampioenschappen. Hij was ook coach in de Hoofdklasse.

(foto's copyright All In)(8 oktober)

Vorig verslag Rookie League (28 september)
Vorig verslag Eerste Klasse (28 september)
Vorig verslag Tweede Klasse (28 september)
Vorig verslag Derde Klasse (29 september)
Update Eerste, Tweede, Derde Klasse (4 oktober)

Binnenkort: de situatie in de Vijfde Klasse


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.