Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Hoofddorp Pioniers maakt transfers bekend
English
HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers maakte maandag de transfers na afloop van het seizoen bekend en daar zijn liefst 19 (!) spelers bij betrokken. Pioniers bevestigde dat 10 spelers de ploeg na afloop van het seizoen hebben verlaten, waaronder één die in slechts één duel speelde. Twee nieuwe spelers komen naar Hoofddorp, terwijl vier jonge spelers, die allen dit jaar al in de Hoofdklasse debuteerden, zijn toegevoegd aan het roster. Verder keren er drie spelers terug in een Pionier-uniform en zal een ander weer fulltime inzetbaar zijn. Hierdoor staan er in totaal tien 'nieuwe' spelers op het roster. Ook terug in Hoofddorp is Robert Klaver, die weer de Hoofd Coach zal zijn van de Hoofddorpse ploeg. De aanstelling van Klaver, die al van 2002-2005 de leiding had bij Pioniers, werd reeds op 20 september bekend gemaakt. In zijn vier seizoenen in Hoofddorp loodste Klaver de ploeg jaarlijks naar de Play-Offs.

Wie volgend seizoen niet terugkeert is hoofdsponsor Konica Minolta, dat de ploeg 32 jaar lang ondersteunde en dat betekent dat de ploeg momenteel dus zonder hoofdsponsor zit.


...Nik Gumeson...
(© F: Utah)
Nieuwkomer Nik Gumeson is een infielder, die volgend seizoen door Hoofd Coach Robert Klaver zal worden gebruikt als een utility player. Tot eind mei van dit jaar speelde Gumeson voor de Utes, het honkbalteam van de University of Utah, waar hij teamgenoot was van Mark-Jan Moorman, die volgend seizoen zal terugkeren in Hoofddorp, ondanks geruchten dat hij zou vertrekken. In Utah speelde Gumeson in 44 wedstrijden en sloeg .326. De Amerikaan kwam tot 60 honkslagen, waaronder 12 homeruns, scoorde 30 punten en had 36 binnengeslagen punten. In 2009 had Gumeson, als student in Utah, een zogenaamd 'redshirt'-seizoen en dat betekent dat hij niet gerechtigd was uit te komen voor het honkbalteam, omdat men hem beschikbaar wilde hebben voor het seizoen 2010. 2009 zou zijn Senior-jaar zijn geweest op een college en dus zijn laatste. Door middel van een speciale regelgeving kunnen atleten het predikaat 'redshirt' krijgen om hen voor een volgend jaar beschikbaar te krijgen. Voor zijn komst naar Utah speelde Gumeson één seizoen voor Lamar University, waar hij .286 sloeg. In 2006-2007, speelde Gumeson voor de College of Southern Idaho, waar hij in beide seizoenen een All-Region Player was. In 2007 voerde hij zijn ploeg aan met 42 RBI's en sloeg .451. Voordat hij aan zijn college-loopbaan begon was Gumeson een All-State en All-Region Player voor Riverton High School.

Een andere nieuwkomer in Hoofddorp is Jason Orman, die waarschijnlijk de reguliere tweede honkman zal worden. Orman komt naar Pioniers over van Almere Magpies, waar hij dit seizoen zijn Hoofdklasse-debuut beleefde. In zijn eerste jaar in Almere voegde Orman zich na de start van het seizoen bij de ploeg en nam deel aan 23 wedstrijden. Hij sloeg .311 (23-uit-74), scoorde zeven punten en had zes RBI's, had 84 assists, maar maakte ook 12 veldfouten.


...Kjeld de Lincel...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Vier talentvolle, jonge spelers, die dit seizoen uitkwamen voor het Rookie League-team van Pioniers, zijn toegevoegd aan het Hoofdklasse-roster. Allen maakte tegen het einde van dit seizoen al hun debuut in de Hoofdklasse. Rechtshandige werper Lars Huijer debuteerde op 29 juni toen hij de laatste 2 2/3 inning gooide van een duel vs. Sparta-Feyenoord, dat met 9-3 werd gewonnen. Huijer, wiens broer Sven professioneel gooit in de organisatie van de Boston Red Sox, gooide driemaal drie slag in zijn enige wedstrijd, gaf één vrije loop weg en kreeg twee honkslagen tegen, maar geen punten.

Kjeld de Lincel beleefde zijn eerste Hoofdklasse-optreden op 5 augustus en gooide 4 1/3 inning in relief van een 10-3 nederlaag vs. DOOR Neptunus. De Lincel, die in dat duel de laatste van drie werpers (waaronder zijn broer Mica de Lincel) was, schakelde drie slagmensen met drie slag uit (waaronder international Eugène Kingsale), gooide tweemaal vier wijd en stond slechts één honkslag toe en geen punten. Drie dagen later maakte de linkshander zijn tweede en laatste optreden toen hij de vierde van zes door Pioniers gebruikte werpers was in een volgend duel vs. Neptunus, dat met 3-0 won. In zijn twee innings kreeg De Lincel zeven slagmensen tegenover zich, gooide eenmaal vier wijd en kreeg zes groundouts (waaronder een OSS).

Skip Visser speelde in zijn eerste Hoofdklasse-wedstrijd op 14 augustus toen hij de startende catcher was in een 13-1 zege vs. Almere Magies en dat werd een memorabel debuut. In zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt sloeg Visser een honkslag, maar kreeg daarna drie slag in zijn volgende beurt. In de zesde inning van deze wedstrijd kwam Pioniers tot een rally van elf punten en kwam Visser tweemaal in aan slag. In zijn eerste beurt in deze inning kreeg hij vier wijd en scoorde na een wilde worp en later in de inning sloeg Visser met een driehonkslag twee punten binnen en scoorde zelf even later opnieuw. Hij catchte daarna ook de volgende dag de hele wedstrijd vs. Almere (een 2-1 zege) en dat was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Dit keer sloeg hij 0-uit-2, kreeg eenmaal drie slag en ook eenmaal vier wijd.

Infielder Zerzinho Croes debuteerde op 12 augustus in de eerste wedstrijd van een 3-game series vs. Almere Magpies, dat door Pioniers met 5-1 werd gewonnen. Croes, die tweede honkman was, sloeg een vangbal en grounder in zijn eerste twee slagbeurten, maar daarna een honkslag in zijn volgende twee beurten. Drie dagen later, in de laatste competitiewedstrijd werd Croes in de zesde inning ingezet en sloeg 1-uit-1 met een RBI in zijn enige slagbeurt.


...Conrad Orman...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Linkshandige werper Conrad Orman, neef van voormalig Pionier (en tegenwoordig Neptuniaan) Richard Orman, zal volgend jaar het gehele seizoen beschikbaar zijn na in 2008 voor het laatst voor de ploeg te hebben gegooid. De linkshander gooide voor Pioniers in delen van drie voorgaande seizoenen. In 2005 maakte hij zijn debuut in een Pionier-uniform en gooide toen in twee wedstrijden. In 3 1/3 inning gooide Orman toen één strikeout, maar gaf zeven vrije lopen weg en kreeg drie (verdiende) punten tegen. In 2006 gooide Orman opnieuw in slechts twee wedstrijden voor Pioniers, dit keer in totaal negen innings, waarin hij zes strikeouts had, zesmaal vier wijd gooide en 10 hits tegenkreeg. Later in het jaar keerde Orman weer terug naar Hoofddorp om deel te nemen aan de Play-Offs, waarin een verliezende werper was, maar daarna wij hij de winnaar in Game One van de Holland Series vs. Corendon Kinheim, dat uiteindelijk landskampioen werd. Na in 2007 niet voor de ploeg te hebben gegooid keerde Orman een jaar later weer terug, gooide in drie wedstrijden (drie starts) en 16 1/3 inning. Orman had toen 18 strikeouts, gooide tienmaal vier wijd en kreeg 10 hits tegen, terwijl hij afsloot met een 2-1 'record'.

In 2005-2008 speelde de Arubaanse werper professioneel in de organisatie van de Baltimore Orioles na een jaar eerder op 17-jarige leeftijd een contract te hebben getekend. In zijn eerste twee profseizoenen gooide Orman in het Rookie League-team van de Orioles dat gevestigd was in Venezuela, waar hij in de twee jaar samen 10-7 was en 137 keer drie slag gooide. In 2007 speelde hij in het Rookie League-team in Florida (USA) en was toen 8-2. Een jaar later gooide de 23-jarige Orman in slechts zeven wedstrijden (allen in relief) voor de Bluefield Orioles, eveneens een Rookie-Team van de Orioles, waar hij 0-1 was, voordat hij werd released. Vorig jaar (2009) was Orman actief voor Palfinger Reggio Emilia in de Italiaanse competitie, waar hij gooide in 15 wedstrijden (waaronder drie starts), 27 keer drie slag gooide, 34 keer vier wijd en 34 honkslagen toestond, terwijl hij een 'record' van 2-3 had.


...Robin van Doornspeek...
(© Foto: Henk Seppen)
Closer Robin van Doornspeek is in 2011 eveneens weer volledig inzetbaar. De rechtshander miste het gehele seizoen 2010 vanwege een elleboog-operatie. In 1999 debuteerde Van Doornspeek in de Hoofdklasse toen hij in vier wedstrijden uitkwam voor Kinheim, waarin hij 0-1 was, 11 innings gooide en negen strikeouts had. Hij werd vervolgens in het seizoen 2000 in vijf wedstrijden ingezet, waarna hij ging gooien voor Konica Minolta Pioniers. Van Doornspeek gooide vier seizoenen in Hoofddorp waar hij de vaste closer werd in 2003 en 2004, waarin hij totaal 23 saves op zijn naam kreeg en 58 keer drie slag gooide in 53 innings. Van Doornspeek speelde daarna één seizoen voor DOOR Neptunus in 2005 en twee voor ADO, voordat hij terugkeerde naar Pioniers voor het seizoen 2008. Na zijn debuut ontwikkelde Van Doornspeek, die ook uitkwam voor het Nederlands Honkbal Team zich in een werper met uitstekende controle. In zes van zijn laatste zeven seizoenen gooide hij meer strikeouts dan dat hij innings gooide en gaf nauwelijks vrije lopen weg. Zijn beste seizoen was 2003 toen hij 3-0 was met 13 saves en 32 keer drie slag gooide in 30 1/3 inning, waarin hij slechts negen keer vier wijd weggaf. In 2009 was Van Doornspeek 1-3 met vier saves.


...Dè Flanegin...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Dè Flanegin speelt al sinds 1992 voor Pioniers, waardoor 2011 zijn 19e wordt bij de Hoofddorpers, waarvan 18 in de Hoofdklasse, nadat de ploeg in 1992 promoveerde. De veteraan, die later in zijn loopbaan van het outfield naar het eerste honk verhuisde, begon dit seizoen eigenlijk als Hitting Coach. Na afloop van het seizoen 2008 nam Flanegin aanvankelijk afscheid als speler en keerde terug naar Aruba, maar keerde in 2010 terug en werd onderdeel van de begeleiding. Toen de ploeg te kampen kreeg met een aantal blessures keerde Flanegin tijdens het seizoen terug als speler en kwam uit in 16 wedstrijden, meestal als de designated hitter. Hij sloeg .317 (13-uit-41), sloeg twee homeruns, scoorde drie runs en had elf RBI's. Flanegin maakt deel uit van het selecte gezelschap dat 500 of meer wedstrijden in de Hoofdklasse speelde (619 om precies te zijn) en hoort bij het nog kleinere groepje dat al die wedstrijden voor één vereniging speelde. Tot nu toe liet Flanegin 760 honkslagen in de boeken opnemen, waaronder 40 homeruns. In 12 van zijn 17 Hoofdklasse-seizoenen sloeg Flanegin 40 of meer honkslagen met als hoogtepunt 67 in 1999. Volgend jaar is Flanegin weer het gehele seizoen inzetbaar en maakt dan geen deel uit van coachingstaf.


...Jan Řeháček...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Linkshandige werper Jan Řeháček keert in 2011 ook weer terug in Hoofddorp. In 2008 en 2009 kwam hij ook al voor Pioniers uit. In 2009 gooide Řeháček in 18 wedstrijden, sloot af met een 3-1 'record' en één save, terwijl hij 27 keer drie slag had in 24 1/3 inning en een 1.48 ERA. In juli van dat jaar tekende de Tsjech een profcontract, verliet Pioniers en speelde kort in het Rookie League-team van de Minnesota Twins, waar hij in slechts vier wedstrijden gooide en zeven strikeouts had in zes innings met een 1-0 'record'. Maar eerder dit jaar werd hij alweer released. In 2008 gooide Řeháček in 20 wedstrijden voor Pioniers, had 37 strikeouts in 39 2/3 inning en won tweemaal in relief. Řeháček, die uitkwam voor Arrows Ostrava in zijn thuisland voor zijn komst naar Nederland, maakt ook deel uit van de Tsjechische Nationale Ploeg, met wie hij momenteel deelneemt aan de Intercontinental Cup in Taiwan.


...Eddie Aucoin...
(© Foto: Henk Seppen)
Op het moment is het de bedoeling dat de rechtshandige startende werper Eddie Aucoin terug zal keren voor een tweede seioen in Hoofddorp. De Amerikaan was 7-5 met een 1.72 ERA, startte 14 wedstrijden en gooide 94 innings. Aucoin had 67 strikeouts en slechts 19 keer vier wijd. Voor zijn komst naar Nederland gooide Aucoin van 2006-2009 in Duitsland voor vier verschillende ploegen. Hij speelde ook professioneel in Independent Leagues in 1998 en van 2003-2005. Daarnaast speelde Aucoing in Zweden (2002) en de professionele Winter League in Colombia (2004-2005). Voor aanvang van het seizoen 2006 kreeg hij een try-out bij de Toronto Blue Jays, zou gaan uitkomen voor het AA-team, maar werd released vanwege een knieblessure. Hierna besloot hij naar Europa te komen. ,,In principe keert Aucoin terug, maar in het geval hij volgend seizoen niet naar Pioniers komt zal er een andere Amerikaanse werper komen'', zo vertelde Hoofd Coach Robert Klaver.


...Lennart Koster...
(© Foto: Henk Seppen)
Outfielder Lennart Koster zal in 2011 gaan spelen voor Mr. Cocker HCAW. Dit jaar spelde hij in zijn eerste en enige seizoen voor Pioniers na daarvoor vier seizoenen te zijn uitgekomen voor DOOR Neptunus. Dit seizoen was Koster beste slagman van Pioniers met een slaggemiddelde van .344 (33-uit-96), sloeg acht tweehonkslagen, scoorde 16 punten en had 15 RBI's. Koster, die vroeg in het seizoen een aantal wedstrijden miste vanwege een blessure, kreeg slechts 12 keer drie slag, maar maakte verdedigend negen fouten. Vorig jaar maakte Koster deel uit van de kampioensploeg van Neptunus, sloeg .309 met 30 honkslagen, waaronder zijn tweede Hoofdklasse-homerun. Voor Koster was dat zijn vierde en laatste jaar bij Neptunus. In 2008 kwam hij uit in 41 wedstrijden voor de Rotterdammers en sloeg toen slechts .241. Hoewel dit het laagste gemiddelde was van de reguliere positiespelers voerde hij de ploeg dat seizoen wel aan met 33 binnengeslagen punten. Na gespeeld te hebben voor Tridents debuteerde Koster in 2006 in de Hoofdklasse bij de Rotterdammers en werd toen in het volgende seizoen de derde beste slagman van het team met een .328 gemiddelde.

Rechtshandige werper Arshwin Asjes, die 2-3 was met twee saves in 15 wedstrijden (vier starts) in zijn eerste seizoen bij Pioniers en in de Hoofdklasse, zal volgende seizoen bij Neptunus spelen. Asjes kwam naar de Nederlandse Hoofdklasse na in 2009 professioneel te hebben gespeeld en tijdens de Spring Training dit seizoen te zijn released. Neptunus maakte de komst van Asjes al op 15 oktober bekend.


...Maarten Mulder...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Reliever en closer Maarten Mulder keert terug naar Mr. Cocker HCAW, de club waar hij in 2003 in de Hoofdklasse debuteerde. In zijn rookie-seizoen gooide de rechtshander in 16 wedstrijden en was 2-0 met één save, terwijl hij 14 keer drie slag gooide in 29 1/3 inning. Een jaar later gooide hij in slechts vijf wedstrijden voor HCAW, waarna hij vertrok en het volgende seizoen gooide voor Amsterdam Pirates. In zijn eerste seizoen in de hoofdstad was Mulder 3-1 met twee saves en gooide 18 2/3 inning in 13 wedstrijden. In 2006 was Mulder 3-2 met twee saves en leidde de Amsterdamse werpers die 20 of meer innings gooide met een 1.78 ERA. In 2007 gooide Mulder in zijn eerste van vier seizoenen in Hoofddorp. Na 1-1 te zijn in zijn eerste seizoen bij Pioniers had hij twee prima seizoenen in 2008 en 2009, waarin hij respectievelijk 3-0 en 4-0 was. 2009 was zijn beste seizoen tot nu toe, want hij had niet alleen de meeste overwinningen met vier, hij registreerde ook de meeste strikeouts in zijn loopbaan met 19 (in 27 innings). Dit jaar was hij 0-2 met een 3.86 ERA en één save in 11 wedstrijden, waarin hij 11 keer drie slag gooide in 14 innings, terwijl hij slechts driemaal vier wijd gooide, maar wel 12 honkslagen moest toestaan.

Rechtshandige starter Jurjen van Zijl verlaat Pioniers om te gaan spelen voor UVV, dat volgend seizoen weer in de Hoofdklasse terugkeert. Van Zijl was 9-4 dit seizoen (zijn eerste en enige in Hoofddorp) en startte 15 wedstrijden, waarin hij 75 keer drie slag gooide in 97 innings en slechts 20 keer vier wijd weggaf. UVV maakte de komst van Van Zijl op 16 oktober bekend.


...Wouter Kamstra...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Catcher Wouter Kamstra zal volgend seizoen spelen voor Overgangsklasser DSS, waar hij ook vorig jaar speelde. Dit jaar speelde speelde Kamstra in slechts 11 wedstrijden voor Pioniers, sloeg .077 (1-uit-13), scoorde eenmaal en had twee RBI's. Kamstra debuteerde in de Hoofdklasse in 2007 als speler van Almere Magpies voor wie hij toen in zeven wedstrijden speelde en .133 sloeg.


...Jeffrey de Vrieze...
(© Foto: Henk Seppen)
Jeffrey de Vrieze, eveneens een catcher, stopte tijdens het seizoen. Hij speelde in 21 wedstrijden, sloeg .204 (10-uit-49), scoorde drie runs, sloeg vier doubles, had acht RBI's, maar kreeg 16 keer drie slag. Vorig jaar sloeg De Vrieze .221 met één homerun. In 2008 was hij een basisspeler in zijn eerste seizoen bij Pioniers. Hij sloeg .278, scoorde 15 punten, had 13 RBI's en sloeg twee homeruns. De Vrieze kwam naar Hoofddorp van Almere Magpies, waar hij .119 sloeg in 2007 en .152 in 2006. De catcher maakte zijn Hoofdklasse-debuut in 2004 toen hij in vijf wedstrijden speelde voor Almere. Als speler van Almere-2 tekende De Vrieze een profcontract en speelde kort in de organisatie van de Florida Marlins. In 2004 en 2005 speelde hij totaal in 51 wedstrijden in het Rookie League-team van de Marlins en sloeg totaal 18 honkslagen.


...Jourick Blanco...
(© Foto: Henk Seppen)
Eerste honkman Jourick Blanco speelde dit seizoen in slechts één wedstrijd voor Pioniers. Op 5 augustus werd hij in het duel tegen DOOR Neptunus ingezet als pinch-hitter en leverde een 2-run single af. Hij bleef in het duel als eerste honkman en veroorzaakte later met een grounder een gedwongen nul. In 2007 en 2008 speelde Blanco in vrijwel twee volledige seizoenen voor Pioniers. In zijn eerste jaar sloeg hij .250, waarna hij .278 sloeg in 2008. Hoewel dat het negende hoogste gemiddelde was bij Pioniers voerde hij de ploeg wel aan met 35 RBI's, 11 doubles en zes homeruns. Volgend seizoen zal Blanco uitkomen voor Sparta-Feyenoord. In 2005 en 2006 speelde de Arubaan professioneel in de organisatie van de Baltimore Orioles. Hij speelde toen in 115 wedstrijden in de twee seizoenen samen in het Rookie League-team van de Orioles in Venoco (Venezuela), waar hij elf homeruns sloeg. In zijn twee seizoenen in Venezuela was Blanco teamgenoot van Conrad Orman, die in 2011 voor Pioniers zal gooien.


...Tjerk Hogervorst...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Outfielder Tjerk Hogervorst speelt volgend seizoen voor Overgangsklasser RCH-Pinguïns, dat dan wordt gecoached door voormalig Hoofdklasser en oud-international Tjerk Smeets, die na afloop van dit seizoen als speler stopte. Dit seizoen speelde Hogervorst in 22 wedstrijden, sloeg .208 (11-uit-53), scoorde zeven punten en had slechts één RBI. Vorig jaar speelde de outfielder een volledig seizoen in Hoofddorp, sloeg .198 met 20 honkslagen en scoorde 15 punten. 2008 was Hogervorst's eerste seizoen in de Hoofdklasse en ook zijn beste, want hij sloot af met een .284 slaggemiddelde. In dat jaar tekende Hogervorst (die volgende maand 20 jaar wordt) een profcontract bij de New York Mets, maar speelde uiteindelijk nooit op profniveau.


...Shurty Tremus...
(© Foto: Henk Seppen)
Shurty Tremus speelt in 2011 voor UVV. Tremus debuteerde in 2005 in de Hoofdklasse als speler van ADO na overgekomen te zijn van Tridents. In zijn eerste Hoofdklasse-seizoen sloeg hij .179 en maakte 20 fouten als middle infielder. Na afloop van het seizoen 2006 ging Tremus naar Mr. Cocker HCAW waar hij de volgende twee seizoenen speelde. In zijn eerste jaar in Bussum sloeg hij .263 en was tweede beste in het team met 35 honkslagen. Een jaar later deelde hij de koppositie met Randy Daal met het scoren van 19 punten. Tremus keerde terug naar ADO voor het seizoen 2009 waar hij .240 sloeg en zijn enige Hoofdklasse-homerun. Dit seizoen, zijn eerste bij Konica Minolta Pioniers, speelde Tremus in 40 wedstrijden, sloeg .202 met 26 honkslagen, waaronder zeven doubles, scoorde 16 punten en had 10 RBI's, maar voerde de ploeg ook aan met 15 veldfouten.


...Jakub Malik...
(© Foto: Henk Seppen)
Net als Arshwin Asjes, Jurjen van Zijl, Wouter Kamstra, Lennart Koster en Shurty Tremus verliet ook midvelder Jakub Malik Pioniers na slechts één jaar in Hoofddorp te hebben gespeeld. De Tsjechische outfielder was de derde beste slagman van de ploeg met een .248 gemiddelde (34-uit-137), scoorde 17 runs en had 16 RBI's. In 2008 en 2009 was Malik de beste slagman van RCH en sloeg respectievelijk .318 (50 honkslagen) en .324 (44 hits). Malik zal volgend seizoen weer in Tsjechië spelen.

Nieuwe Hoofd Coach Robert Klaver, die na vijf jaar weer terugkeert in een Pionierspak, zal in 2011 worden geassisteerd door Peter Barentsen en Theo Geerman. Klaver zal vanuit de dug-out gaan coachen, terwijl nog moeten worden besloten wie van de andere twee op het eerste of derde honk zal coachen. Nieuw in de coachingstaf is Dave Draijer, die de Pitching Coach wordt, maar ook zelf inzetbaar blijft als werper.

,,De balans is weer terug in het team'', aldus Klaver. ,,Ik denk dat we een heel goed team hebben. Ik heb de selectie een stuk teruggebracht. We hebben nu een klein team opgebouwd met ongeveer 12 veldspelers en acht werpers. Ik hoef er niet meer bij te hebben. Als we extra aanvulling nodig hebben kunnen we putten uit het Rookie League-team. We hebben nu al vier jonge, talentvolle spelers van die ploeg aan de selectie toegevoegd. Ik ben blij weer terug te zijn, ik vind het weer leuk. Ik ben vol vertrouwen over dit team.''

(25 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.