Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Jurjen van Zijl ook naar UVV
English
UTRECHT - Rechtshandige werper Jurjen van Zijl is de tweede nieuwe aanwinst van UVV, dat op donderdag akkoord ging terug te komen naar de Hoofdklasse en daarin de vrijgekomen plaats overnam van Almere Magpies, dat zich op dinsdag terugtrok. Donderdag maakte de Utrechtse club al de komst bekend van (Oranje) outfielder Danny Rombley, die dit seizoen uitkwam voor landskampioen DOOR Neptunus.


...Jurjen van Zijl naar UVV...
(© Foto: Henk Seppen)
Net als Rombley begon ook Jurjen van Zijl zijn loopbaan in de jeugd bij UVV en net als Rombley speelde Van Zijl's vader (Tom van Zijl) voor de Utrechtse club. Dit jaar gooide Van Zijl voor Konica Minolta Pioniers, waar hij 9-4 was en 15 wedstrijden startte. In 97 innings schakelde hij 75 slagmensen met drie slag uit en gooide 20 keer vier (allen de beste resultaten tot nu toe in zijn loopbaan), maar hij kreeg ook 93 honkslagen tegen (eveneens een 'career-high'), terwijl hij afsloot met een 2.60 ERA. Van Zijl is de tweede reguliere werper die Pioniers verlaat, want vrijdag maakte Neptunus al bekend dat het reliever Arshwin Asjes had aangetrokken. Zowel Van Zijl als Asjes speelden slechts één seizoen voor Pioniers.

Vorig seizoen maakte Van Zijl deel uit van de kampioensploeg van Neptunus, waar hij drie seizoenen speelde. In zijn periode in Rotterdam was Van Zijl 11-5 en gooide in 41 wedstrijden, waarin hij zowel starter als reliever was. Zijn eerste seizoen bij Neptunus was zijn beste, want hij was toen 5-2, gooide 53 inning en sloot af met een 2.55 ERA.

Van Zijl kwam naar Neptunus na twee seizoenen te hebben gegooid voor Mr. Cocker HCAW in Bussum, waar hij in 2005 zijn Hoofdklasse-debuut maakte. In zijn rookie-seizoen gooide hij in negen wedstrijden en was 5-1 met 28 strikeouts in 39 2/3 inning en kwam hij tot een 2.50 ERA. Een jaar eerder gooide Van Zijl voor Eerste Klasser Quick Amersfoort voor wie hij uitkwam, nadat hij UVV had verlaten na afloop van het seizoen 2003.

Van Zijl's internationale loopbaan bleef beperkt tot twee wedstridjen, die hij beide gooide in 2006. Op 8 juli 2006 debuteerde hij in het Nederlands Honkbal Team toen hij een wedstrijd afsloot tegen Italië tijdens de European Baseball Series. Hij viel daarna af voor de hiernavolgende Haarlemse Honkbal Week, maar keerde weer terug op het roster voor de Intercontinental Cup in Taiwan later in het jaar. Voorafgaande aan het evenement speelde Oranje twee oefen-interlands tegen de nationale ploeg van China. Van Zijl gooide in relief in één van die wedstrijden, waarna hij niet werd ingezet tijdens de negen gespeelde wedstrijden van het toernooi om de Intercontinental Cup.

(16 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.