Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oranje Honkballers gehuldigd; Koninklijke Onderscheiden
English

...Manager Brian Farley met de Wereldbeker...
...arriveert bij Teylersmuseum...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAARLEM - Het Nederlands Honkbal Team dat op 15 oktober de wereldtitel veroverde is vandaag, vrijdag 11 november, gehuldigd door de Gemeente Haarlem en de KNBSB. In de middag ontvingen alle 24 spelers van de nationale ploeg, plus Field Manager Brian Farley en Technisch Directeur Robert Eenhoorn een Koninklijke Onderscheiding en werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 's Avonds werden alle spelers en stafleden benoemd tot Ereleden van de KNBSB.

De dag van het Nederlands Honkbal Team begon 's middags met het bijwonen van een BeeBall-clinic bij het Pim Mulier Honkbal Stadion. Vervolgens maakten de spelers en stafleden, in gezelschap van familieleden, vertegenwoordigers van de pers en genodigden, een boottocht over de Spaarne. Tijdens de boottocht had een groot aantal honkbalfans zich opgesteld langs de kades om de Wereldkampioen te feliciteren.

De boottocht, die bijna een uur duurde, eindigde voor het Teylersmuseum. In het oudste museum van het land werd de ploeg toegesproken door Haarlem's Burgermeester Bernt Schneiders, KNBSB-Voorzitter Bob Bergkamp en Edith Schipppers, de Minister van Sport. De laatste nodigde vervolgens Field Manager Brian Farley en Team-captain Sidney de Jong naar voren en maakte namens Koningin Beatrix bekend dat beiden waren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Even later kreeg ook Technisch Directeur Robert Eenhoorn dezelfde onderscheiding. Minister Schippers maakte daarna bekend dat alle overige spelers op een later tijdstip eveneens de Ridderorde zullen ontvangen maar dan via hun eigen Gemeente, of Gouverneurs op de Antilliaanse eilanden Aruba en Curaçao of Ambassade in Canada. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een complete sportploeg in zijn geheel een Koninklijke Onderscheiding krijgt. In het verleden, wanneer teams werden gedecoreerd, werden alleen de aanvoerde en hoofdcoach geridderd. Het Ministerie van Sports wijzigde enige tijd geleden dit beleid en stelde dat het winnen van de wereldtitel door het Nederlands Honkbal Team een prima moment was om het nieuwe beleid voor het eerst ten uitvoer te brengen.


...Manager Brian Farley en Aanvoerder Sidney de Jong...
...worden geridderd door Sport Minister Edith Schippers...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Ongeveer een uur later werd het team publiekelijk gehuldigd op de Grote Markt, het historische centrum van Haarlem. Duizenden fans vanuit het hele land waren samen gekomen om de wereldtitel te vieren samen met de spelers. De stafleden en spelers liepen één voor één vanuit het Stadhuis over een red carpet naar een groot podium in het midden van het plein.

's Avonds volgden meer huldigingen. Tijdens het KNBSB Stars Awards Gala, waarop jaarlijks de beste honkballers en softbalsters van het voorgaande seizoen worden gehuldigd, betrad het Nederlands Honkbal Team als laatste het toneel van de Philharmonie, het theater in Haarlem na het bekijken van een film met hoogtepunten door de jaren heen.

KNBSB-Voorzitter Bob Bergkamp en Bestuurslid Honkbal Frits Mulder maakten toen bekend dat alle spelers en stafleden een persoonlijke kampioensring zullen krijgen, zoals jaarlijks ook wordt gedaan bij de winnaars van de Major League World Series. De hele ploeg werd ook benoemd tot Erelid van de KNBSB.

(meer foto's worden later in het weekeinde toegevoegd)

(11 november)
...De ploeg reisde per boot naar het museum...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Vele fans volgden de boot vanaf de kade...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...De ploeg wordt gehuldigd op de Grote Markt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.