Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco StoovelaarSpel, Rooi MVP; Scheele, Cordemans Beste Pitchers
English

...Areke Spel ontvangt de MVP Award...
...van voormalig werpster Fredy van Offeren...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAARLEM - Areke Spel en Vince Rooi zijn de Meest Waardevolle Spelers van het seizoen 2011. De winnaars van de twee belangrijkste prijzen van elk seizoen werden vrijdagavond 11 november bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse KNBSB Stars Awards Gala. Het evenement vond plaats in de Philharmonie, het theater in Haarlem en volgde publieke huldiging in de namiddag van het Nederlands Honkbal Team, de wereldkampioen.

Areke Spel, die uitkomt voor landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem, was één van de drie speelsters die was genomineerd voor de prijs. De anderen waren Marisèla de Wind (Iber Lengua Terrasvogels) en Elena Leon (Olympia Haarlem).

Vince Rooi speelde ook voor de landskampioen, L&D Amsterdam Pirates, en kreeg meer stemmen dan de twee andere genomineerden Nik Gumeson (Vaessen Pioniers) en Dirk van 't Klooster (Corendon Kinheim).

Kirsten Scheele (Sparks Haarlem) werd uitgeroepen tot Beste Werpster, waarvoor ook Jenna DeLong (Tex Town Tigers) en Amanda Lindsey (Olympia Haarlem) waren genomineerd. Rob Cordemans (Amsterdam Pirates) won de prijs voor Beste Werper bij de honkballers. Ook genomineerd waren Eddie Aucoin (Vaessen Pioniers) en David Bergman (Corendon Kinheim).


...Amsterdam's Hoofd Coach (en oud-speler)...
...Charles Urbanus spreekt MVP Vince Rooi toe...
...In het midden staat gastheer Andy Houtkamp...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Alle overige softbalprijzen gingen eveneens naar speelsters van Sparks Haarlem, want Areke Spel was de Beste Slagvrouw, Debby Connor de Homerun Queen en Chantal Versluis stal de meeste honken. In het honkbal was Dirk van 't Klooster (Kinheim) de Beste Slagman, Bryan Engelhardt (Kinheim) de Homerun King en Dwayne Kemp (DOOR Neptunus) stal de meeste honken.

Ook geëerd werden de Holland Series MVPs, die eerder al bekend werden gemaakt onmiddellijk na afloop van de kampioenswedstrijd. Het was een unieke combinatie, want broer en zus Wesley en Debby Connor wonnen de prijzen.

Dwayne Kemp werd de winnaar van de Guus van der Heijden Memorial Trophy voor de Beste International onder de 23 jaar. In softbal ging dezelfde prijs, vernoemd naar Egbert van der Sluis, naar Nathalie Timmermans (Sparks Haarlem).

Verder waren er nog vier jeugdprijzen voor de beste juniorenspelers/speelsters.

Marjolein Merkx (Gryphons) won de Riet Vermaat Trofee voor de Beste Junioren Pitcher en Dinet Oosting (Olympia Haarlem) won de Bep van Beijmerwerdt Trofee voor de Meest Veelbelovende Junioren Speelster.

Jerremyh Angela (Amsterdam Pirates) won de Roel de Mon Award voor Beste Junioren Pitcher en Stijn van der Meer (PSV, maar volgend seizoen spelend voor UVV) won de Ron Fraser Award vooor de Meest Veelbelovende Junioren Speler.

(meer details en foto's worden in het weekeinde toegevoegd)

(11 november)
...Het Nederlands Honkbal Team ontvangt de Kampioensring...
...De ploeg wordt toegezongen door mezzo-sopraan Taria Kross...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.